Christian Dior 5 - Colour Iridescent Eyeshadow Lśniące cienie do powiek

• 26 sierpnia 2019 o 15:13
    Ładne opakowanie
    Mam w swojej kosmetyczce 2 cienie, niebieski i fioletowe. Są one ładne, ale tylko ladne, Cienie sa perłowe, dośc fajne, natomiast mam wrazenie ze do ciezszych makijazu juz sie nie nadają. lekko się osypuja, nie blenduja sie tak ladnie jak inne cienie firm o wiele tanszych. Spróbuje im dac jeszcze jedna szanse i zobaczycy co z tego wyniknie
  • 9 maja 2019 o 23:36
    Cudowne (nr 677)
    Mam paletę nr 677 i uważam, że to najlepsza i najładniejsza z nich wszystkich, zwłaszcza dla niebieskich oczu. Niestety to ta z limitowanej edycji na jesień (chyba 2017) i teraz ciężko byłoby ją dostać. Kolory cudownie napigmentowane, trwałe, bardzo dobrze się rozprowadzają. Można bardzo ładnie podkreślić oko - są cienie ciemniejsze, jest jeden złoty brokatowy i jeszcze bardzo ładny bordowy kolor. Wyglądają cudownie.
  • 1 marca 2019 o 18:54
    Ideał.
    Jedne z najlepszych cieni jakie posiadałam. + ELeganckie, solidne opakowanie. + 2 aplikatory w wersji mini w środku. + Lusterko. + Konsystencja - cienie nie zbierają się w załamaniu powieki w ciągu dnia, nie brylują, mają dobre napigmentowanie. + Wydajność - maluję się już nimi 6 miesięcy i końca nie widać :) - Cena.
  • 13 kwietnia 2018 o 18:57
    Mam starą wersję
    Wiosenne porządki odkryły zapomniane cienie do powiek. Kiedyś lubiłam je, ale odstawilam na rzecz kredek. Znalezienie ich przypomniało mi moje młode lata i nakładanie paluchem na całe oko... Prawie pod brew :) Mimo tylu lat, są w idealnym stanie. Oburzenie wywolam ale... Nalozylam je i pokochalam od nowa. Mimo moich tłustych powiek i wysokiej temperatury wytrzymały 6 godzin. Nie lada wyczyn... Bez bazy... Bez niczego. Ot tak nalozylam, i myślałam że się coś stanie, więc szykowalam się do starcia. Później niestety sprawdzałam nowy podkład i dostało im się. Wy też tak macie? Jak coś kupicie... To nie możecie wytrzymać??? :) Wracając do cieni. Kolory są mega błyszczące. Tworzą piękna tafle. Blenduje się że sobą świetnie. Nie robią dziur i się nie osypuja. Są już wypuszczone nowe formuły i opakowania.... Więc nie wiem czy to będzie to samo. Mój biedak ma tyle lat, że boję się o konserwatora zabytków - czy nie położy na nim łapy. Minusem jest cena, ale jak dobrze poszukam... To może jakas e-drogeria ma w atrakcyjnej ofercie.
  • 26 maja 2017 o 14:42
    kolorystyka cudna, niestety się osypują...
    Kocham cienie Diora za kolorystykę, efekt końcowy, sposób podania i opakowanie ze sporym lusterkiem. Cena jest zaporowa ale zawsze człowieka kusi ;-) Makijaż jaki zapewniają te cienie to od subtelnego po najświeższe trendy z wybiegu. Miałam razem z pięć różnych palet wszystkie są cudowne z jednym ale- osypują się niemiłosiernie także polecam wykonywać makijaż metodą odwróconą- najpierw oczy potem twarz tak żebyśmy miały możliwość posprzątania tego co się osypało.
    Zalety:
    • Kolorystyka i najnowsze trendy w makijażu, opakowanie.
    Wady:
    • Osypywanie się cieni.