Clinique Superfit Makeup (stara formuła)

iivee
    5 kwietnia 2012 o 15:57
    bardzo dobry, lekki podkład
    + lekki + idealny do cery mieszanej + naturalny, nie tworzy efektu maski + wydajny + cena nie najgorsza - słabe krycie to był mój pierwszy droższy podkład Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 30 marca 2012 o 15:31
    Dobry!
    Używam podkładów w płynie sporadycznie, nie testowałam zbyt wielu, ale ten wydaje mi się niezły. Nie czuję go na twarzy, jest średnio-mało kryjący, ale zdecydowanie poprawia wygląd cery. Jeśli go starannie rozprowadzę (nie zawsze mi to dobrze wychodzi, nakładam go palcami), to daje dosyć naturalny efekt, tzn w słońcu oczywiście widać, że mamy coś na twarzy, ale na pewno nie jest to wielka "tapeta" czy maska. Dla mnie produkt bardzo dobry na wieczór, do sztucznego światła, gdy chcę zrobić większy makijaż, nie wysusza, trwały, wygląda w miarę naturalnie i jest bardzo lekki. Nie daję pięciu gwiazdek, ponieważ nie jest idealny, no ale dla mnie idealny to byłby taki, którego nie byłoby widać, a jednocześnie korygowałby cerę (dlatego 5 gwiazdek ma u mnie podkład mineralny w kamieniu Clinique). Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego opakowania
    tmanero
    25 maja 2011 o 15:36
    Jeden z lepszych
    Choć nieco mi się znudził ale oceniam go na 4 gwiazdki, bo jest lekki, idealny na lato. Aplikacja trochę uciążliwa - opakowanie z dziurką, bez dozownika. Choć nieco ciemnieje w trakcie używania, bezpośrednio po aplikacji kolor stapia się ze skórą, zapewnia średnie krycie ale przed letnim słońcem raczej tródno coś skutecznie ukryć:-), ma delikatny zapach wbrew deklaracjom producenta ale to tylko jeszcze jeden plus. Ogólnie - dobry.
  • 8 listopada 2010 o 20:33
    Soildny
    Jest to jeden z podkładów, których stale używam. I dla mnie on jest solidny bo: -Ładnie matowi cerę, ale nie tworzy takiej płaskiej maski. -Ujednolica koloryt, tuszuje drobne niedoskonałości, -Jest bardzo wydajny (pewnie ta konsystencja robi swoje) -Dobrze się trzyma na wysokich filtrach (+50) -nie zapycha Dla tych którzy uważają, że jest za płynny radzę nanoszenie na twarz punktowo małych ilości i dopiero wtedy rozprowadzanie, albo użycie pędzelka. Dodam, że mam cerę mieszaną, dużo po 30-tce, ale nie mam na razie problemów ze zmarszczkami.
    effulla
    22 września 2010 o 3:18
    OK
    Używałam go mając problemy skórne i sprawdził się jednak w tej chwili gdy moja cera poprawiła się uważam , że jest za ciężki i czuję go na buzi. Wróciłabym do niego gdybym miała problemy z cerą jednak póki co odstawiam go na półkę. Niestety minusem w nim jest to, że zaznacza zmarszczki - gromadzi się. Pozostaje długo na twarzy jednak makijaż wymagał poprawek. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: ? kilka ;)