L'Oreal Professionnel Solar Sublime, Żel rozjaśniający do włosów

• 7 czerwca 2010 o 23:46
    Wakacyjna blondyna :)
    Uzbroiłam się w ten żel wyjeżdżając do Bułgarii i stosowałam razem kumpelą. Obie mamy niby tzw. naturalny popielaty blond, z tym że ja włosy delikatne, i łatwo jaśniejące na słońcu i bez żelu, a znajoma (jak się okazało) dla tego specyfiku jednak miała włosy za mocne i trochę za ciemne. Efekt rozjaśnienia był jak najbardziej widoczny, u mnie dużo większy. Początkowo żółtawy, po kilku tygodniach na słońcu niektóre pasma były wręcz białe (co mnie się akurat baardzo podoba). Koleżanka stosowała żel przez kilka dni codziennie (wbrew zaleceniom) i jej włosy też były rozjaśnione ale nie aż tak bardzo, raczej na taki karmelowy blondo-brąz. Ku przestrodze, przypomnę, że naprawdę powinno się go nakładać w rękawiczkach. Pachnie pięknie, brzoskwiniowo, jak cała seria, ale to niezły zajzajer.:) Trzeba bardzo pilnować, żeby włosy obsmarowane żelem nie dotykały na przykład ramion, ani nie spadały na twarz. Ja miałam regularnie poparzoną skórę w tych miejscach. Na twarzy było to bardzo bolesne i niczym nie dawało się ukoić. Czerwone plamy szybko jednak się zagoiły. Ciekawostką jest też to, że jak się z tym żelem na włosach wychodzi na słońce, to one dość długo schną, w takich kosmykach. Stosowałam go również poza sezonem, z suszarką, i też działa. Na pewno kupię przed tegorocznym wyjazdem plażowym, jestem bardzo zadowolona z efektu "włosy a la surferka".:) Używam tego produktu od:1 roku Ilość zużytych opakowań:1
  • 17 czerwca 2009 o 15:25
    super!
    Gorąco polecam wszystkim naturalnym blondynkom! Produkt ma piękny brzoskwiniowy zapach i jest bardzo wydajny, stosowałam go podczas kilku wyjazdów i w domu (mam jedno opakowanie od prawie roku). Po nałożeniu należy wyjść na słońce, a bardzo rozjaśnia włosy! Trzeba uważać by nie nałożyć go za dużo, ponieważ efekt rozjaśnienia jest naprawdę widoczny i po miesiącu pojawiają się delikatne odrosty:) Można również stosować go w domu, wykorzystując zamiast słońca suszarkę, jednak kolor nie jest wtedy platynowy a raczej żółty. Poprzednio rozjaśniałam swoje kosmyki sprayem o podobnym działaniu SUN-IN, uważam że był odrobinę lepszy, ponieważ dawał bardzo naturalny efekt; włosy miały piekny, platynowy odcień. Niestety nie ma go w Polsce. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1