Christian Dior Cruise Collection, Escale a Portofino (2008) EDT

• 27 stycznia 2015 o 10:28
    Tak właśnie pachnie włoskie wybrzeże!
    Zapach jest wyjątkowy, bardzo letni, koloński, kwaśny i wibrujący na skórze. Mnie zauroczył od pierwszego spotkania:) Zapach ujmuje swoją prostotą - 16 naturalnych esencji występujących w basenie morza Śródziemnego. Mocno wyczuwalne są nuty pomarańczy a dokładniej petit grain. W podstawie czuć fenomenalne galbanum i cyprys. Warto dodać, że kompozycja ta została stworzona przez jednego z najwybitniejszych perfumiarzy na świecie - Francois Demachy. Wielkie brawa dla mistrza, który w jednym flakonie zamknął słońce włoskiej riviery. Zapach absolutnie niebanalny, intrygujący i zmysłowy. Dla mnie jeden z najpiękniejszych. Tylko dla wyrafinowanych nosów bądź po prostu dla tych, którzy kochają cytrusowe, pełne słońca i morskiej bryzy włoskie wybrzeże. Butelka przepiękna. Nuty: petit grain, cytron, bergamota, migdały, jałowiec, kwiat pomarańczy, piżmo, kminek, galbanum, cyprys, drewno cedrowe plus 5 innych, nieznanych składników Używam tego produktu od: 2008 roku Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 15 grudnia 2013 o 23:52
    najpiękniejszy!
    przyznam szczerze, że nie rozumiem tak wielu negatywnych opinii na temat tejże wody. z drugiej strony jest mi to bardzo na rękę. ostatnio, będąc z koleżanką w sephorze, pokazałam jej ten zapach, i stwierdziła, że pachnie ziemią (?) z domieszką cytrynowej kostki klozetowej. fakt, zapach jest dość specyficzny, ale jak dla mnie zdecydowanie na plus. myślę, że to przede wszystkim mi powinien się podobać, i to ja go noszę, więc powinnam najlepiej się z tym czuć :) a to, że zapach ten nie ma tak wielu zwolenników utwierdza mnie w przekonaniu, iż pachę wyjątkowo i jedynie w swoim rodzaju :) nie sztuką jest pachnieć klasycznie poprawnie, psikając się klasykiem, która podoba się prawie wszystkim - Coco Chanel Mademoiselle bądź CK euphorią, klasykiem, który czuję na co drugiej dziewczynie. sztuką jest pachnieć niezwykle subiektywnie, zapachem, który sprawia, że czujemy się wyjątkowo, nietuzinkowo i cudownie :) Cytrusy, gorzka pomarańcza, podobno migdał.. dla mnie pachnie trochę jak nimm 2 .. bez dłuższego owijania w bawełnę - uwielbiam ten zapach! :)
  • 13 kwietnia 2012 o 20:32
    śliczna flaszka i obiecująca nazwa, a w środku...
    a w środku zapach cytrynowego środka zapachowego do zmywarki. Ani ta cytryna naturalna, ani orzeźwiająca. Fajny i obiecujący jest początek - gorzki i wilgotny, a i rzeczywiście: dopingujący umysł, ożywczy, ale później... pada na łeb, na szyję. Jednostajny, bez ognika. Marazm, który ni z tego ni z owego znika. Flakon PRZEPIĘKNY! Rżnięte, żłobione szkło, korek - biżuteryjne dopełnienie. Szkoda. Używam tego produktu od: nie używam Ilość zużytych opakowań: testy
    USagent
    8 września 2009 o 19:20
    zolta kartka dla Diora
    Czego to nie zrobia tworcy zapachow zeby zwabic klientow? Stworzymy rewelacyjna nute glowy, piekna, oszalamiajaco orzezwiajaca, cytrynowo-cytrusowa. Ona zniewoli nas magia tych perfum zeby po godzinie czar minal a zrozpaczony klient zlapal sie za portfel. Tak, tak...te perfumy warto poznac jedynie dla pierwszych akcentow. Jest bowiem tak bosko - skorka cytryny podlana ostra woda kolonska. Kocham takie swieze nuty! Nistety po godzinie zostaje na skorze cus - przebrzydla mieszanka jakis-tam-kwiatowi-czegos-tam-jeszcze co na taka marke po prostu nie przystoi. Zapach na wielkie wzruszenie ramion. Nie dajcie sie zwabic wizji wakacji na wloskim jachcie. Za mamienie tanim blichtrem zolta kartka!Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:testy
  • 17 sierpnia 2009 o 1:18
    jednostajny kwiat cytryny
    Nie powiem, że jest brzydki, ale nie mogę pochwalić jednowymiarowości kompozycji. Nic za wyjątkiem zapachu kwiatu cytryny nie czuję. Dla amatorek zapachu kwiatów cytryny (nie cytryny!!!) i owszem, mi taki zapach odpowiada, ale w domu, nie na sobie. Jeszcze żeby rozwijał się jakoś, a niestety nie chce. Używam tego produktu od: - Ilość zużytych opakowań: próbka