Bibułki matujące

Beauty Formulas Oil Control Tissues Bibułki matujące

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 8 czerwca 2020 o 13:08
    Nie spełniły moich oczekiwań.
    Nie zachwyciły mnie. Są bardzo słabej jakości i cienkie. Szybko się rwą i trzeba używać kilku, by starczyły na cała twarz. Nie wydajny. Opakowanie i cena spoko. Wole kupić z innej firmy i w tej samej cenie. Teraz chyba są już nie dostępne lub ciężko dostępne. Nie widziałam ich nigdzie. Slabo chłoną sebum.
  • 4 maja 2020 o 20:45
    Jaka cena, taka jakość.
    Bibułki matujące to nie jest obowiązkowy element wyposażenia mojej kosmetyczki - moja sucha cera zwyczajnie rzadko kiedy wymaga zmatowienia w ciągu dnia (chyba, że latem, a i to od czasu do czasu). Te bibułki kupiłam pod koniec lata, ale jako że jesienią i zimą nie były mi w ogóle potrzebne, to wróciłam do nich niedawno. Ostatnio dokończyłam opakowanie i szczerze mówiąc, odetchnęłam z ulgą. Dlaczego? Bo nie jest to dobry produkt - i choć nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tej materii, to jednak nawet moim okiem laika te bibułki wypadają słabo na tle konkurencji. ZALETY: +Poręczne, zgrabne opakowanie, zmieści się nawet do najmniejszej kosmetyczki. Bibułki łatwo wyciągnąć, choć pod koniec jest to nieco utrudnione, ponieważ zdarzyło mi się wyciągnąć naraz nawet i 2-3. +Niska cena - zapłaciłam 14 zł, w opakowaniu jest 50 bibułek. +Są miękkie i nie podrażniają nawet tak wrażliwej cery, jak moja. +Nie niszczą makijażu. WADY: -Nie ma szans, żeby jedną bibułką zmatowić twarz (a to potrafią chociażby bibułki Marion). Jak wspomniałam mam suchą cerę, a nawet i przy tak nikłej produkcji sebum potrzebowałam 2-3 bibułek na jedną poprawkę - to z kolei przekłada się na wydajność. -Przy dużej ilości sebum - lub też gdy się spocimy - nie będę owijała w bawełnę, nosząc te zakichane maseczki moja skóra się dusi, a makijaż robić muszę, do pracy z ludźmi inaczej się nie da! - potrzebnych jest około 4-5 bibułek, żeby ogarnąć twarz i doprowadzić ją do ładu i składu. Te bibułki są po prostu słabo chłonne, ot co. -Są delikatne, owszem, ale i przy tym łatwo je uszkodzić, zwłaszcza mając długie paznokcie - nie raz i nie da zniszczyłam bibułkę w trakcie wyciągania jej z opakowania. -Są niewydajne, ale co się dziwić - trzeba ich sporo, aby zmatowić twarz ;). Gdyby tak podliczyć dokładnie, to przy codziennym używaniu starczyłyby mi na niecały miesiąc i to przy dobrych wiatrach ;) Co tu dużo mówić - nie jest to dobry produkt i mówię to ja - osoba, która nie uznaje bibułek za must-have i używa ich jedynie okazjonalnie. Moim zdaniem lepiej w tej cenie kupić bibułki Marion (te z pudrem są genialne!) albo dołożyć i kupić Inglota. Bibułki od Beauty Formulas nie są warte zachodu, naprawdę. Nie polecam.
    Renees
    10 kwietnia 2020 o 14:32
    Tanie bibułki które spełniają swoją funkcję należycie
    Mam cerę mieszaną z tłustą strefą T więc zdarza mi się, mimo odpowiedniej pielęgnacji, że strefa T czyli nos i czoło produkują za dużo sebum i w ciągu dnia makijaż wymaga poprawek, aby zwyczajnie nie świecić się jak choinka w Boże Narodzenie to trzeba ratować się tego typu akcesoriami jakimi są właśnie bibułki. Bibułek używałam już tak dużo, że nie pamiętam które są dla mnie najlepsze. Mam kilka opakowań różnych firm w mieszkaniu, torebkach i nawet jedno w miejscu pracy ale do tego jakoś najczęściej wracałam. Opakowanie ma 50 sztuk bibułek, które są cieniutkie ale skuteczne. Ściągają nadmiar sebum bez naruszania podkładu ale zazwyczaj na nos i czoło zużywam 2 albo 3 sztuki nawet więc szybko ich ubywa. Natomiast kosztują niecałe 10 zł więc myślę, że cena rekompensuje szybkość zużywania ich :) Nie podrażniają mnie, są bardzo delikatne i zupełnie nie mam co im zarzucić. Nie są pokryte pudrem ani żadną substancją, która potencjalnie mogłaby zapychać albo po prostu szkodzić makijażowi a dzięki kolorowi, brązie widać dokładnie, że działają tak, jak powinny. Fajnie byłoby gdyby producent zrobił takie opakowanie np 100 sztuk to już wtedy byłoby idealnie, ale w sumie takie małe opakowanie też ma plusy ponieważ zmieści się wszędzie. Do każdej torebki zmieści się, nawet tej małej którą na śluby, wesela bierzemy, a wiem co mówię, jak siostra miała ślub i byłam świadkową to moja torebka była również jej torebką, także miejsca za dużo w niej nie miałam. Akcesoria które każda kobieta malująca się powinna mieć. Szybko usuwają nadmiar sebum i pozostawiają skórę nienaruszoną, niepodrażnioną i matową na dalszą część dnia albo nocy.
  • 4 lipca 2016 o 22:51
    Dają radę
    Lubię te bibułki ,ponieważ przy mojej cerze (mieszana), spokojnie dają radę. Używam kilka razy dziennie na okolice czoła, nosa i brody. Na konkretne zmatowienie tych okolic twarzy zużywam 2 sztuki bibułek. W opakowaniu mamy 50 sztuk. Produkt często można znaleźć w promocji, ja zakupiłam w SP chyba za 6zł. Podejrzewam, że przy cerze tłustej może nie dać już sobie rady i będą po prostu za słabe. Natomiast polecam osobom ze skórą mieszaną, normalną, którym w letnie dni zależy na efekcie matu.
    Drogeria Super-Pharm
    uzunia
    19 lipca 2014 o 23:58
    Kiepskie
    Cena vs jakość niestety zbyt wysoka. Bibułki są barko kiepskiej jakości. Do zmatowienia twarzy trzeba użyć 4-5 szt w dodatku efekt nie jest zadowalający. Materiał z którego są wykonane bibułki też jest niskiej jakości. Nie jestem zachwycona tym produktem. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno