Płatki i patyczki higieniczne dla dzieci

Babydream Bezpieczne patyczki higieniczne

Manta21
    16 listopada 2023 o 8:19
    Bardzo dobry produkt
    Bardzo dobry produkt w dobrej cenie. Używam do pielęgnacji małżowiny usznej synka w sumie od pierwszych dni jego życia. Czasami są niezawodne podczas makijażowych poprawek. Jedyny minus to papierowe trzony. Niektóre z patyczków szybko się odkształcają/ nie są stabilne.
  • 13 stycznia 2022 o 20:33
    Awaryjne patyczki
    Patyczki dostępne w Rossmann wrzuciłam do koszyka, kiedy non stop widziałam pusty regał w Biedronce, gdzie powinny leżeć ulubione z Dada. Tutaj cena jest troszkę wyższa, ale przynajmniej grafika na opakowaniu cieszy oko. Komfort użytkowania opakowania produktu jest dla mnie zupełnie nieistotny, bo mam w domu specjalny pojemnik przeznaczony na patyczki więc nie wypowiem się na temat trwałości wykonania. Patyczki są bardzo delikatne i cienkie. Mimo, że są wykonane z papieru nie łamią się nadmiernie i nie puchną pod wpływem wody. Dobrze trzyma się je w ręce. W stosunku do innych producentów uważam, że główki patyczków są spore przez co mniej precyzyjne, ale dzięki temu bardziej bezpieczne dla malucha? Dla jednych minus może być zaletą dla drugich. Podczas użytkowania zdarzało mi się, że wata się puszyła i rozwarstwiała. Główka nie do końca trzymała się stabilnie cienkiego patyczka. Przy ruchliwym dziecku, które nie przepada za przedłużajacą się pielęgnacją staję się kłopotliwe szukanie uciekających kłaczków waty. Dla mnie są to takie awaryjne patyczki.
    mm2991
    13 grudnia 2021 o 4:41
    Całkiem ok
    Patyczki higieniczne dla dzieci są u mnie od kilku lat w domu. Nie są to najlepsze patyczki jakie używałam ale też radę dają. Patyczki mają dwie zbite główki choć według mnie główki mógłby być bardziej zbite. Patyczki mógłby być twarde bardziej tzn.sztywniejsze. Ogólnie są w domu potrzebne do czyszczenia wielu rzeczy szczególnie u dziecka choćby pępuszek. Produkt w dobrej cenie i łatwo dostępny.
  • 14 maja 2021 o 16:54
    Bardzo fajne, bezpieczne patyczki do czyszczenia pępuszka.
    Patyczki te kupiłam w drogerii Rossmann za 3,69 złotych. Moja wersja zamknięta jest w tekturowym opakowaniu i zawiera 72 sztuki produktu. Duży plus za główkę wykonaną ze 100% bawełny oraz patyczek z certyfikowanego według FSC papieru, co zapewnia biodegradowalność. Bardzo podoba mi się również bezpieczna strefa, dzięki której nie włożymy patyczka za daleko podczas pielęgnacji delikatnych części ciała naszego maluszka. Ja patyczków używałam głównie do czyszczenia pępka mojego synka i w tej roli sprawdzał się doskonale. Watka się nie kudliła i jej strzępki nie pozostawały w pępuszku. Papierowy trzonek był bardzo wytrzymały, nie wyginał się, nie łamał. Generalnie nie mam się do czego przyczepić i produkt jak najbardziej polecam!
    Zalety:
    • patyczki i opakowanie wykonane z materiałów biodegradowalnych
    • produkt wysokiej jakości
    • bezpieczne do pielęgnacji pępuszka i uszu malutkich dzieci dzięki posiadanej strefie
    • niska cena
    • duża ilość sztuk w opakowaniu = wydajność
    • estetyczne opakowanie
    • dostępność (drogeria Rossmann)
    Ann_ek
    1 marca 2021 o 15:29
    Fajnie, że mają papierowy trzonek, ale szkoda, że tak szybko się zniekształcają
    Przygotowując wyprawkę dla mojego małego człowieczka postanowiłam skupić się na marce Babydream. Zachęciła mnie niska cena produktów, naturalne składy oraz dobra dostępność. Używam ich w pielęgnacji uszu mojego niemowlaka. Zacznijmy od opakowania – jest dość spore, zawiera 70 sztuk patyczków. Większa jego część jest papierowa, jedynie góra plastikowa. Sądzę, że można by całość wykonać z papieru. Ok, nie jest to na pewno szczyt ekologii, jednak na pewno to lepszy wybór, niż plastik. W każdym razie jest bardzo ładne – papierowa część posiada piękne, dziecięce rysunki. Są jednocześnie schludne i estetyczne. Górna, plastikowa część jest przezroczysta, dzięki czemu widzimy zawartość. Ja swoje opakowanie mocno uszkodziłam, ponieważ przed pierwszą kąpielą go nie przygotowałam, więc się spieszyłam, a było dość mocno zabezpieczone przed pierwszym użyciem. Jednak przy normalnym otwarciu nie sądzę, żeby był problem z jego trwałością. Trzonek patyczka jest wykonany z papieru i tutaj nie ma żadnych zastrzeżeń. Jest bardzo wytrzymały, nie wygina się, nie jest śliski, wygodnie się go trzyma. Główka wykonana jest z bawełny. Posiada zabezpieczenie nie pozwalające na zbyt głębokie wsunięcie patyczka do uszu. Przyczepię się jednak niestety do zwinięcia końcówek – niektóre są super dokładnie zwinięte, ale zdarzają się też takie rozwleczone i zniekształcone. I takimi końcówkami pracuje mi się dość niekomfortowo. Poza tym dość szybko się odkształcają, tracąc swój pierwotny kształt oraz delikatnie odrywają się od trzonka i okręcają wokół własnej osi. Trzeba więc nimi manipulować sprawnie i przede wszystkim szybko. Nie jestem pewna, czy wszystkie tego typu patyczki tak mają – to moje pierwsze opakowanie, przedtem nigdy nie kupowałam takich z zabezpieczeniem, jednak nie jestem z nich zadowolona. Ponadto zastanawiam się nad celowością ich użycia, ponieważ mam wrażenie, że zamiast wyjmować z ucha woskowinę, wpychają ją dalej do przewodu słuchowego. Za to z tego względu, że mają dużo waty i są chłonne dobrze mi się sprawdzają w osuszaniu zewnętrznej części małżowin usznych po kąpieli. I jeżeli jeszcze kiedyś do nich wrócę, to właśnie z takim przeznaczeniem. Te zdecydowanie wygrywają z tego względu, że mają papierowy trzonek. Może jednak w międzyczasie uda mi się znaleźć takie, które jednocześnie się tak szybko nie zniekształcają.
    Zalety:
    • dobra dostępność
    • patyczek jest biodegradowalny
    • dobrej jakości, papierowy trzonek
    • ładne i w większości tekturowe opakowanie
    • miękka, delikatna i chłonna końcówka
    Wady:
    • końcówka szybko się odkształca

Zobacz także inne Płatki i patyczki higieniczne dla dzieci