Pilniki do stóp

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 16 lutego 2025 o 13:03
    Delikatny pilnik dla skóry
    Ten pilnik marki Fusswohl to praktyczne narzędzie do pielęgnacji stóp. Dwie strony – grubo- i drobnoziarnista – pozwalają na skuteczne usuwanie zrogowaceń oraz precyzyjne wykończenie pedicure. Pilnik jest delikatny dla skóry, a jednocześnie bardzo dokładny. Dodatkowym plusem jest wodoodporna powierzchnia, która ułatwia czyszczenie. Prosty w użyciu i solidnie wykonany – polecam go każdemu, kto dba o swoje stopy.
    Zalety:
    • Skutecznie Usuwa zrogowacenia , dwustronny gruboziarnisty i drobnoziarnisty, wygodny w użyciu , delikatny
  • 10 czerwca 2024 o 2:34
    Najlepsza tarka w najlepszej cenie
    Nie będę się rozpisywać - po prostu trzeba tę tarkę wypróbować na własnych stopach! Jest śmiesznie tania, można kupować do woli, dostępna w każdym Rossmannie. Moje ekstremalnie skłonne do rogowacenia stopy, szczególnie pięty, po nawet krótkim wymoczeniu, zamieniają się po użyciu tej tarki w gładką pupę niemowlaka. Nie wiem jak to się dzieje, ponieważ jest jednocześnie bardzo delikatna i wcale nie bardzo gruboziarnista (z tej bardziej szorstkiej strony, ta gładsza jest idealna do wykańczania pedikiuru). Magic. Nigdy nie zostawiła mi na stopach zadziorków, nie starłam nią zbyt mocno. Jestem pewna, że nikomu nie wyrządzi żadnej krzywdy, a pomimo swojego niewinnego wyglądu ściera naprawdę wzorowo! Zachowuje swoją "moc trącą" około 2-3 miesiące na moich problematycznych stopach, mniej wymagającym odnóżom posłuży pewnie dłużej. Bez poczucia winy kupuję po kilka jednocześnie dla siebie, znajomych, rodziny i napotkanych przechodniów. Jest higieniczna, szybko schnie i nigdy nie zdarzyło się, żeby nieprzyjemnie pachniała jak to się czasem zdarza pumeksom czy niemetalowym tarkom. Wieszam ją pętelką na haczyku w łazience i sobie schnie. Co drugie-trzecie użycie dezynfekuję, ale tak bardziej profilaktycznie. Jedyna uwaga - rączka mogłaby być odrobinę grubsza, tak jak i cała tarka, bo trochę się wygina, ale za tę cenę nie ośmielam się narzekać. Tak, siła ścierania też mogłaby być ciut większa (dla mnie), ale nie wiem, czy nie odbiłoby się to na supergładkości, jaką nadaje stopom ta tarka. Niech już więc będzie taka jaka jest, a jest praktycznie idealna. Szczerze polecam!
    tiruru
    1 marca 2024 o 0:36
    Korzystny cena do super jakości
    Zakupiłam na wakacjach. Była to moja potrzeba asap, a ta tarka do pięt była jedyną w drogerii, więc nie miałam wyjścia. Na szczęście cena byla niska, więc w razie rozczarowania nie było by mi szkoda. Jakies moje było zdziwienie, że jest to lepsza tarka niż te które mam w domu - i to drewniane, porządne. Bardzo dobrze spełnia swoje zadanie. Szybko schodzi skóra, nie da się tym krzywdy zrobić, aczkolwiek ściera siw od razu skóre. Wszystko działa jak należy! Idealny i raczej szybko go nie zmienię na inny. Bardzo korzystna cena. Jedyna wada - cała ta tarka może wydawać się cienka, jakby chciała się złamać podczas używania, ale jak dotąd się nie złamała ;) Super!
    • dobrze trze
    • 2 różne ziarnistości
    Wady:
    • mogła by być ciut grubsza (wydaje się jakby miała się zaraz złamać)
  • 6 maja 2023 o 20:37
    Tani, prosty i daje efekty.
    Pilni do pielęgnacji stóp Fusswohl jest idealnym przykładem, że czasami wystarczy prosty, tani produkt, żeby spełniał swoje zadanie. Wygodnie się z niego korzysta, ma dwie strony (jedna bardziej ścierna i druga mniej), dzięki czemu można uzyskać pożądaną gładkość stopy. Ja najpierw używam tej mocniej ściernej, żeby usunąć większe zgrubienia, a następnie mniej ścierną, żeby uzyskać gładką i miękką skórę. Zajmuje mało miejsca. Łatwo się utrzymuje go w czystości. Jest tani i dostępny w każdym rossku. Co jakiś czas trzeba wymieniać, bo jednak ścierniwo się zużywa, ale jak dla mnie jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • działanie zgodne z opisem
    • skuteczność
    • niska cena
    • ergonomiczna rączka
    • dwie strony z różną ściernością
    • różne kolory
    • zajmuje mało miejsca
    • trwały, dobrze wykonany produkt
    Wady:
    • design mógłby być lepszy, ale nie wymagajmy cudów od produktu za kilka złotych
  • 25 lutego 2023 o 15:01
    Bardzo dobry
    Pilnik kupiłam w drogerii Rossman. Dbam o stopy nie tylko latem ale przez cały rok. Zauważyłam również że moje stopy w okresie jesienno zimowym jeszcze bardziej rogowiecja. Pilnik kupuje co parę miesięcy bo niestety ale jaago gradacja ulegają starciu wraz z użytkowaniem. Posiadam pilnik w kolorze różowym. Pilnik posiada granatowy napis na rączce. Pilnik smukły dwustronny . Jedna strona z mniejsza gradacja druga z większą . Strona z większą gradacja pozbywa się największych zgrubień zaś z mieniejsza wygladza i wyrównuje skórę na stopach. Pilnik łatwy w utrzymaniu czystości czyści się go pod bieżącą wodą i pozostawia do wyschniecia. Co jakiś czas wymieniam pilnik na nowy bo z biegiem czasu traci on swoje właściwości ścierne . Polecam fajny nie drogi produkt
    Zalety:
    • ergonomiczny kształt
    • nie wyślizguje się z ręki
    • dwustronny
    • radzi sobie z większymi zrogowieceniami
    • wygladza stopy