To najlepiej nawilzający żel jaki kiedykowliek miałam. Konsystencja nie jest w 100% zadowalające, ponieważ jest gęsta i bardzo kleista. Żel nie daje uczucia chłodzenia nawet po trzymaniu w lodówce. Ale te małe minusy nie są w stanie negatywnie nastawic mnie do tego produktu. Używalam go po skończonej kuracji na trądzik, moja skóra była przesuszona na wiór, złuszczona. Potrzebowalam czegoś co odbuduje mi skóre, ale jednocześnie nie zapcha. Postawiłam na ten żel, bo akurat był w domu. REWELACJA!! Skóra była mięciutka, gładka jak pupcia niemowlęcia :) Starczył mi na ok. 3 miesiące przy stosowaniu 2x dziennie. Do tej pory ubolewam, że nie ma go już w ofercie ;( Ile bym za niego dała.. Minusem jeszcze jednym jest opakowanie - pod koniec baaardzo cięzko wydostać resztki kremu.
No cóż - polecam z całego serca, ale co z tego jak nie można go już kupić ;(
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Krem bardzo dobrze nawilża, jednak nie wchłania się dobrze i zostawia świecącą warstwę na twarzy..
To nie do zniesienia, nie zawsze robię makijaż i chcę, żeby krem się wchłaniał, a buzia nie świeciła się.
Mimo sympatii do innych produktów firmy,ten krem mnie zawiódł..
Teraz stosuję na szyję i dekolt na dzień,bo ma filtr 15.
Ilość zużytych opakowań: pierwsze
Bardzo dobrze nawilzył mi twarz,skora wygladała promiennie i swiezo.Starczył na długo a postać zelu bardzo mi odpowiadała.Stosowałam go i na dzien i na noc i mimo ze mam cere mieszana spisał sie dobrze.Efektu chłodzenia nie zauwazyłam.Odpowiadal mi kolor,zapach i konsystencja tego kremu oraz to ze bardzo szybko sie wchlanial.
Używam tego produktu od: chyba do niego wroce bo mialam go jakis czas temu
Ilość zużytych opakowań: jedno
+ konsystencja
+ nawet chłodzi
+ nie zatyka porów
+ opakowanie
- średnio nawilża
- klei się niemiłosiernie
- długo się wchłania
- raczej nie nadaje sie na dzień, a już napewno nie pod makijaz
Ogólnie nie polecam, w cenie promocyjnej 9,90 to moze i warto wypróbować, ale za 21 zl to mozna spokojnie kupic o wiele lepszy krem :)
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1
Kupiłam ze względu na efekt chłodzący. Żadnego chłodzenia nie zauważyłam. Krem wchłania się w miarę szybko, ale na skórze pozostaje lepki filtr. Po jakiejś godzinie zaczynam się świecić. Mam tłustą cerę, więc dodatkowy połysk nie jest mi potrzebny. Próbowałam stosować na noc, ale po kilku użyciach stwierdziłam, że mam przesuszoną skórę. Odstawiłam kremik w najciemniejszy kąt na półce.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy temu
Ilość zużytych opakowań: 1/3 słoiczka
zel w ogole nie spelnia zadnych funkcji! na dzien nie mozna go stosowac bo strasznie sie lepi. jako maseczka rowniez nic nie robi. w ogole nie nawilza, nie mowiac juz o tych wlasciwosciach chlodzacych. jedyne co to ma ladne opakowanie. strata pieniedzy.
Używam tego produktu od: czerwca 2009
Ilość zużytych opakowań: 1
Kupiłam ten żel z myślą o wyjeździe do Grecji, dla chłodu na twarz w upalne dni. I muszę powiedzieć, że się nie zawiodłam.
Żel i owszem, trochę się lepi na początku, ale mija to w miarę szybko. Nadaje się do mojej tłustej twarzy z tendencją do wyprysków, bo nie zatyka porów i twarz się po nim nie świeci (choć pozostawia odczuwalny film).
Efekt chłodzenia - a jakże, pod warunkiem że wcześniej włożysz go do lodówki! (ja tak robiłam i po powrocie z plaży fundowałam sobie żelowe chłodzenie na opaloną, rozgrzaną twarz - świetne!) :-)
Bardzo wydajny - wystarczy kilka kropel na twarz i szyję, bardzo łatwo się aplikuje.
Wizualnie również zachęca do użycia.
Poza efektem nawilżenia i chłodzenia nie zauważyłam innego działania.
Ogólnie produkt całkiem niezły, więc dlaczego tylko 3 gwiazdki? Zdaję sobie sprawę, że moja bardzo pozytywna recenzja może być jeszcze pod wpływem udanych wakacji ;)
Na upalne dni polecam! Ale przechowujcie w lodówce!
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1
Plusy:
+ zapach
+ cena (kupilam na allegro za 9,99zl)
+ konsystencja superlekka
+ szybciutko sie wchlania
+ uzywam pod makijaz, w tej roli jest niezastapiony (nie roluje sie pod makijazem, buzka jest gladka, mieciutka i przygotowana na dalsze kosmetyki)
+ forma zelu jest po prostu strzalem w 10tke!!
+ bardzo wydajny
+ dosyc dobrze nawilza (ale na noc raczej za slabo)
Minusy:
jak dla mnie zadnych!
Uwielbiam go, jest moim numerem jeden. Odkrylam go jakies 8 miesiecy temu i uzywalysmy z siostra naraz dlatego sie konczy. Mam cere sucha i na noc go nie uzywam gdyz musze miec mocniejsze nawilzenie, ale pod makijaz jest najlepszym wynalazkiem i calkowitym KWC! Na pewno jeszcze kupie!!
Ps. Przeczytalam inne opinie na temat tego kremo-zelu i wychodze z zalozenia ze najwyrazniej nie jest to krem ani dla cery mieszanej ani tlustej, gdyz u mnie on sie ani troche nie lepi i nie klei wiec najwyrazniej jest dla cer suchych a jak z normalnymi to nie wiem.
Używam tego produktu od: 8 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: wlasnie konczy sie 1
Używam tego produktu w zasadzie od momentu pojawienia się go w katalogu, ale z przerwami.
Plusem jest to, że mnie nie zapycha, za to bardzo ładnie nawilża.
A na klejenie się mam jeden sposób - dodać żel hialuronowy.
Tani, wydajny, dobry. Polecam. :)
Używam tego produktu od: dłuższego czasu, ponad pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1
Miły, leciutki żel o oceanicznej barwie - dobrze nawilża, raczej nie chłodzi. Rzeczywiście lekko się lepi, polecam nakładać raczej na noc. Godny polecenia
Używam tego produktu od:tygodnia
Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
W zasadzie żel ten przekreśla jedna jedyna wada-lepkość. Bo sam kosmetyk jest niezły - wydajny, naprawdę dobrze nawilża, daje fajne uczucie na skórze. Niestety, lepi się długo po nałożeniu na twarz, trzeba odczekać ok. 15 min zanim zacznie się robić makijaż czy w ogóle dotykać twarzy. a szkoda bo właściwości ma naprawdę niezłe.
Używam tego produktu od:2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań:1
Kupiłam ten krem zachęcona ceną i opinią konsultantki z Avonu. Jestem nim bardzo rozczarowana, lepi się, tworzy jakby klejącą smugę na twarzy, więc nie nadaje się do porannego użytku, kiedy zaraz po jego nałożeniu chce się zrobić makijaż. Jak dla mnie jest beznadziejny i nie warty ceny. Nie polecam!
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 nie skończone, leży i kurzy się w łazience
na +
- bardzo wydajny, wystarczy kilka malutkich kropelek na całą twarz
- świetnie nawilża
- nie zatyka porów
- w moim przypadku wygładza
- lekko chłodzi
- nie śmierdzi jak niektóre podobne żele
- idelana konsystencja. nie za płynna, nie za ciężka.
- tani!
na -
- klei się. na twarzy i na rękach. ale na szczęście szybko to ustaje.
także jak widać, mnie osobiście raczej odpowiada. zapewne kupię następny, gdyż świetnie odpowiada moim potrzebom, jest wydajny i w atrakcyjnej cenie [ja kupowałam za 13 zł, nie za 21 zł !].
Używam tego produktu od: około 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Ja jestem zadowolona z produktu.owszem nie chłodzi,ale dla mnie to najmniej istotne.Dla mnie odpowiednio nawilża,używam go pod podkład.Cera ładnie jest rozświetlona. Nie wiem jak u innych osób,ale to wszystko zależy od cery. Czasami nakładam go jako maseczkę i sprawdza się.
Używam tego produktu od 2 miesiące.
Ilość zużytych opakowań:1
Niestety nie widzę żadnych zalet poza przepięknym wyglądem i szklanym słoiczkiem.
Spodziewałam się po nim lekkiej konsystencji i delikatnego nawilżania - czyli niewiele :)
Krem w ogóle nie nawilża, co przy żelowej konsystencji wydaje mi się bardzo dziwne. Skóra po nim nie jest ani elastyczna, ani wygładzona. O efekcie chłodzenia, obiecywanym przez producenta, też można zapomnieć.
Co najgorsze, nawet po użyciu niewielkiej ilości, krem prawie w ogóle się nie wchłania pozostawiając na twarzy wyraźnie klejącą, nieprzyjemną warstwę (a skórę mam słabo nawilżoną).
Walczyłam z nim przez kilkanaście dni po czym wrócił do Avonu :)
Używam tego produktu od: kilkanaście dni
Ilość zużytych opakowań: 1 niepełne
Popieram całkowicie wszystkie powyższe opinie, z tą jednak różnica, że mnie akurat nie zachwycil efekt nawilżenia. Zamowilam ten produkt z nastawieniem że będzie to pewnie kolejny "wynalazek" Avonu i muszę przyznać, że niewiele sie pomylilam. Ogolne po otwarciu sloiczka żel wyglądal obiecująco. Niesamowicie przyjemny kolor, ale na obiecywane chłodzenie to sie nie przeklada wogole. Na palcu konsystencja wydawala sie przyjemna, jednak wrażenie psuje uczucie lepkosci na skórze i ogolnie trudny do opisania dyskomfort. W dotyku moja skóra wydaje sie taka jakby sztuczna, gumowata, choc miekka, to pewnie przez tę utrzymujacą sie warstewkę kosmetyku na skorze. Uwazam ze lekka przesada jest porównywanie tego do maseczek peel-off, ale niemniej jednak cos w tym jest. Zapach też trochę dziwny. Ogólnie stwierdzam, że się zawiodlam mocno na tym specyfiku. W porównaniu z normalnymi kremami z tej serii nawilzajacej wypada bardzo slabo. Jednym slowem nie polecam!
Ilość zużytych opakowań: 1
Ten żel to takie istne NieWiadomoCo ...
Pierwsze co: nie chłodzi. Kupiłam go z myślą ochładzania sie w ciągu upalnego dnia i niestety :upa: Moze gdyby go włożyc do lodówki wcześniej to rzeczywiście by chłodził, ale sam z siebie - nie.
Nawilża w normie - nie jakos zachwycająco, ale jednak.
Po nałożeniu na twarz tworzy lepką, lekko błyszczacą powłokę - kojarzy mi się z nałożoną maseczką peel-off
Nie wiem jak zachowuje się pod makijaz, bo nie używałam w ten sposób i nie mam zamiaru - obawiam się rolowania i niezbyt komfortowego nakładania pudru.
Jako maseczkę jeszcze nie użyłam - za każdym razem gdy planuję nałożyć jako maseczkę jakos zapominam o tym i nakłądam cienką warstwe ;)
Narazie daję ** ---> jeśli uzycie jako maska miałoby zweryfikować ocenę - napewno napiszę. Moze nawet dzis :)Używam tego produktu od: ok 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Nie chłodzi, trochę nawilża, po nałożeniu przez jakąś godzinę czuję się jakbym miała na twarzy błonę. Potem jest niewiele lepiej.
Widząc szklany słoiczek miałam nadzieję że to coś porządnego, a tu jak zwykle w Avonie, pic na wodę. Zdecydowanie nie polecam.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego