Bioderma Sebium AI, Intensive Care Acne-Prone Skin Krem dla cer trądzikowych

• 11 sierpnia 2016 o 13:58
    Beznadzieja
    Na początku trochę "szczypał" wydawało Mi się, że będzie efekt wow, stosowałam go w połączneniu z płynem do cery trądzikowej, skłonnej do niedoskonałości jest fatalny. Moja skróa wygląda gorzej niż zwykle krosty zaczęły bardziej wychodzić rozumiałam na poczatku, ale po miesiącu odpuściłam, produkty dobrała Mi specjalistka Biodermy w aptece robiąc najpierw test skóry naprawdę jak dla Mnie spory minus. Jedyny plus to odpowiednie nawilżenie pierwszy raz po srodkach na niedoskonałościach skóra nie odpada mi płatami.
  • 21 marca 2015 o 17:44
    Niszczy stany zapalne!
    Stosowałam chyba wszystkie możliwe kosmetyki Bioderma Sebium. Są dosyć mocne w swoim działaniu i niektóre mogą przesuszać skórę tłustą. Ale naprawdę działają. Krem AI stosowałam zarówno miejscowo jak i nakładałam na całą twarz w sytuacjach kiedy miałam krostę na kroście. W obu przypadkach przyniósł oczekiwany efekt. Gdy w miarę wcześnie zastosowałam krem na grudkę podskórną, nie "wyrzuciło" mi jej na wierzch, wręcz ślad po niej zaginął. Jeśli nałożymy na istniejącą niedoskonałość potrwa to trochę dłużej. Sprawdza się profilaktycznie, aby na" przyszłość" nic nie wyskoczyło. Jeśli mamy problemy z trądzikiem zazwyczaj jest skóra tłusta lub mieszana. Przy takich skórach (mówię również o sobie) lepiej nakładać go na noc, jest troszkę tłusty i skóra się błyszczy.
  • 15 marca 2014 o 20:01
    Spodziewałam się po nim więcej
    Krem jest w miarę przystępny cenowo jak na kosmetyk apteczny. Poza tym jest średnio wydajny i pachnie znośnie. Po aplikacji pozostawia wyczuwalną, błyszczącą się warstwę na skórze, która po kilku minutach się wchłania. Krem nie zatyka porów skóry, łagodzi zaczerwienienia oraz trochę przyśpiesza gojenie ewentualnych niedoskonałości i zapobiega kolejnym. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 2/3 opakowania
  • 30 października 2013 o 21:40
    Niezastąpiony
    - Jako jedyny z wszystkich testowanych przeze mnie kremów do cery trądzikowej nie wysusza cery i naprawdę DZIAŁA! Przetestowałam już niemal wszystkie dostępne APTECZNE kremy przeciwtrądzikowe (od 6 lat walczę z trądzikiem), również wszystkie z Biodermy z serii Sebium. To jedyny krem, który koi cerę i przyśpiesza gojenie powstałych zmian trądzikowych. Łagodzi zaczerwienienia. Żaden krem nie wyleczy nam trądziku, lecz Sebium AI znacząco poprawi kondycję cery + dobrze nawilży. Nie mogę funkcjonować bez tego kremu. :) Niestety jest mało wydajny i dość drogi, opakowanie 30 ml starcza mi na 1,5 mies. Na promocji dostaniemy go już za 37 zł. Zdecydowanie najlepszy krem z całej serii Bioderma Sebium. Polecam! Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: wiele
  • 18 kwietnia 2013 o 19:36
    dla mnie bardzo dobry
    Mimo mało młodzieżowego wieku często mnie prześladują wypryski, krostki i rozszerzone pory. Ten krem mnie zawsze ratuje. Stosuję go tylko na noc, bo ani zapach ani konsystencja nie są zachwycające - smaruję nim całą buzię i grubsza warstwę nakładam na chore miejsca. Ale bardzo dobrze goi wypryski i zapobiega powstawaniu nowych, lekko złuszcza i wygładza skórę. PLUSY: -przyspiesza gojenie zmian, działa p/zapalnie -zapobiega powstawaniu nowych -rano skóra jest wyraźnie gładsza i nie jest szara -zmniejsza ilość zaskórników -jest wydajny MINUSY: -lepka i troszkę tłusta konsystencja -zapach taki chemiczny -czasem troszkę przesusza mi skórę na nosie -cena może zniechęcać, ale dla mnie jest do przyjęcia Używam tego produktu od: ok. 2 lat Ilość zużytych opakowań: nie pamiętam dokładnie, ale już chyba wiecej niż 5