Sensique Trendy Mascara, Lash Extension Wydłużający tusz do rzęs

ajdija
    10 lipca 2014 o 13:33
    skleja
    Skład: Aqua, Beeswax/Cera Alba, CI 77499, Alcohol Denat., Stearic Acid, Lanolin, Polyvinyl Alcohol, VP/Eicosene Copolymer, Copernicia Cerifera(Carnauba)Wax, Triethanolamine, Ricinus Communis(Castor)Seed Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Abietate, Rayon, Methylparaben, Hydrolyzed Silk, Tocopheryl Acetate Cena: ok 8zł Pojemność: 8ml Dostępność: Drogerie Natura Konsystencja: gęsty, według mnie aż za bardzo, co prawda lubię gęste tusze, ale nie aż tak. Może był otwierany zanim dotarł do mnie. Ponadto w tuszu znajdują się "farfocle", ale wydaje mi się, że jest to typowe dla tuszów wydłużających. Kolor: czarny Szczoteczka: z włosia (takie jakie lubię najbardziej) z tym, że jest dosyć długa i wąska. Dodatkowo rączka jest bardzo długa, co średnio ułatwia mi aplikację. Ponadto przy wkładaniu szczoteczki do opakowania osadza się sporo produktu na otworze przez co produkt się marnuje. Tusz przepięknie wydłuża, ale nie widać różnicy czy warstwa jest jedna czy kilka, efekt jest taki sam (idealny dzienny efekt) utrzymuje się cały dzień, nie osypuje się i nie robi efektu pandy, z tym, że moje rzęsy skleja. Strasznie ciężko się go nakłada. Ja nie używam wydłużających tuszów, bo dla mnie naturalnie same w sobie są wystarczająco długie, więc postanowiłam przeprowadzić eksperyment na mojej siostrze, która używa tylko takich tuszów. I według niej: tusz wcale nie skleja rzęs, wręcz przeciwnie ładnie je rozczesuje. Co do szczoteczki, koloru i trwałości nie miała zastrzeżeń :)
  • 22 sierpnia 2013 o 1:05
    +cena +opakowanie +szczoteczka - zapach - kruszy się - tusz jest bardzo \\\'mokry\\\', a takich nie lubię, bo ciężko z nimi pracować - skleja rzęsy - wiem, że nie jest wodoodporny, ale wystarczy kropla wody i po makijażu - nietrwały - nie daje jakiegoś specjalnie spektakularnego efektu Spróbuję dać mu jeszcze szansę za może miesiąc, jak trochę wyschnie.
    anna996
    25 marca 2013 o 14:56
    Do dziennego, delikatnego makijażu
    Na wstępie zaznaczam, że obecnie tusz ma inne opakowanie niż to na zdjęciu, więc jeśli będziecie szukały go na półce, to jest on troszkę inny - taki jakby długopis z lekkim zagłębieniem, jest bardziej obły, jednak nazwa pozostaje ta sama. Poza tym: - tusz zawiera takie drobne paproszki, włókienka, które chyba mają za zadanie przyczepiać się do końcówek rzęs i przez to optycznie je wydłużać, u mnie jednak tego nie robią gdzieś się po drodze gubią - tusz jest czarny, ale nie jest to głęboka, nasycona czerń, kolor jest delikatny i daje naturalny efekt na rzęsach - jest wygodny w nakładaniu ze względu na wąską, dobrze wyprofilowaną szczoteczkę - nie osypuje się, nie kruszy - nie skleja rzęs - wytrzymuje na rzęsach wiele godzin, praktycznie cały dzień - nie wysycha , długo zachowuje świeżość - nie daje spektakularnych efektów na rzęsach, po prostu maluje je na czarno i to wszystko - w promocji można kupić go za ok.4zł, a sprawdza się jak tusze za 40 zł. - dobrze się zmywa - nie uczula, nie szczypie ani nic takiego Za tę cenę jak najbardziej polecam, nie ma sensu przepłacać, ten tusz jest naprawdę dobry do podstawowego, subtelnego makijażu. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: pierwsze
  • 19 marca 2013 o 18:14
    fajny
    w sumie nie potrzebowałam nowego tuszu i kupiła go tylko dlatego ,że był na promocji. przeważnie używam pogrubiających , wydłuzające jakos nie szczególnie mnie interesowały. ale do rzeczy. cena!!!!! ( ja kupiłam za 3.99- smieszna cena naparwde ) ładnie wydłuża ( włoski nie sa bardzo grube i nie atakują oka ;) ) podkręca i unosi rzęsy- ładnie otwiera oko 3 warstwy i pogrubia fajna szczoteczka, mała ,zgrabna - nie lubie tych mega wielkich trwałość całkiem dobra, nie ma jakis wielkich osypów naparwde dobry tusz w bajecznej cenie Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Rosea
    13 lutego 2013 o 10:18
    Super, ale tylko do dziennego makijażu
    Ponieważ jeszcze nie trafiłam na idealny tusz do rzęs, tym razem postanowiłam sięgnąć po coś z tańszego przedziału cenowego. Po przeczytaniu wielu opini trafiło właśnie na Lash Extension. + Tusz ma fajną gęstą szczoteczkę. Wygląda niepozornie, ale jako jedyna rozdziela mi rzęsy! Każda trzyma się osobno. Wreszcie nie sklejają się w kępki, co miało miejsce przy wszystkich innych dotychczas używanych tuszach. + wydłuża rzęsy + nie brudzi podczas makijażu + nie rozmazuje się i nie odbija się pod oczami, nie kruszy + dobrze trzyma się cały dzień + witaminy i jedwab w składzie Niestety ma minusy: - dla mnie czerń jest zbyt słabo nasycona :( Tusz nadaje się tylko do dzieniennego makijażu. Daje zbyt naturalny efekt, by można by go używać do mocniejszego/wieczorowego makijażu. Wydłuża rzęsy, ale za słabo je czerni. Raz nawet zdażyło mi się, że zapomniałam o demakijażu rzęs, bo zapomniałam, że mam je pomalowane :D Najlepiej jest nakładać kilka warstw na rzęsy, jest to troche bardziej pracochłonne (szczególnie gdy się gdzies spieszymy), ale daje zadowalający efekt. Za taką śmieszną cenę jest bardzo przyzwoity. Wielki plus za rozdzielanie rzęs. Używam tego produktu od: 2 tygodni Iość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego