Płyny do demakijażu

Creamy Moringa Pure, Olejek do mycia i demakijażu twarzy

• 30 lipca 2022 o 17:53
    Gdyby nie ten zapach
    Olejek zamknięty w szklanej buteleczce z wygodną w użyciu pompką. Skład jak na firmę Creamy przystało wzorowy - 100 % składników naturalnych. Znajdziemy w nim tylko olej z nasion Moringi, olej ze słodkich migdałów i emulgator pochodzenia naturalnego. Olejek jest dosyć gęsty ale dobrze się rozprowadza. Minusem jak dla mnie - chyba jedynym jaki znalazłam jest zapach. Określiłabym go jako roślinno-orzechowy, dla mnie niezbyt przyjemny. Nie zawiera konserwantów ani dodatków zapachowych. Olejek dobrze oczyszcza, myje skórę ale jest przy tym bardzo delikatny. W mojej ocenie nadaje się dla każdego typu skóry - nawet wrażliwej i suchej. Produkt dobrze emulguje z wodą i nie ma problemu ze zmyciem, nie pozostawia na skórze żadnej tłustej warstwy. Najlepiej sprawdził mi się do demakijażu twarzy, sam olejek nie robi krzywdy oczom ale w połączeniu z wodą - kiedy zaczyna emulgować powoduje "mgłę" na oczach. Ten problem w zasadzie mam z każdym emulgującym olejkiem więc już przyzwyczaiłam się do tego, żeby na oczy ich nie nakładać. Mimo tego, że praktycznie całkiem się go zmywa - w każdym razie nie czuć aby pozostawał na twarzy to mam wrażenie, że nawilża skórę. Ciekawy produkt, gdyby nie zapach dałabym 5* :)
    • Delikatność
    • Skuteczność
    • Skład
    • Tworzy "mgłe" na oczach kiedy emulguje
  • 8 stycznia 2022 o 20:02
    Udane pierwsze spotkanie z marką
    Creamy ciekawiło mnie od dawna więc bardzo się uciszyłam gdy otrzymałam ten olejek w prezencie . Lubię olejki , może niekoniecznie do mycia twarzy , ale do demakijażu jak najbardziej . Byłam więc ciekawa czy ten sprawdzi się u mnie lepiej niż mój ukochany konopny olejek do demakijażu z Avon . No do pobicia mojego ulubieńca niestety odrobinę zabrakło ale i tak jestem z jego działania bardzo zadowolona . Jest bardzo ładnie opakowany . Szklana i czarna buteleczka raz , że wygląda elegancko a dwa , że to zaciemnienie chroni olejek co bardzo sobie chwale , nie wszystkie kosmetyki mieszczą mi się w łazience , więc ten bez obaw mogę trzymać w dość nasłonecznionym i jasnym zazwyczaj pomieszczeniu . Produkt posiada wygodną pompkę która nie zacina się i nie zapycha od produktu oraz ładną rozwijaną naklejkę na której znajdziemy dokładny sposób użycia i skład ( który oczywiście jest naturalny ). Olejek jest odpowiednio gęsty , ma żółtą barwę i dość przyjemny zapach , osobiście przypomina mi aromat herbaciany . Używam go tylko do demakijażu , więc aplikuję go na wacik i nie narzekam na wydajność - po miesiącu używania spokojnie wystarczy go na jeszcze kilka dni . Noszę pełny makijaż z dość mocnym konturowaniem , czarną kreską i zazwyczaj trwałą matową pomadką , więc zależy mi na produkcie który zmyje mój makijaż szybko i skutecznie . I to jest jeden z tych produktów . Świetnie radzi sobie ze zmyciem podkładu , korektora , produktów do konturowania czy też matowej pomadki . Do zmywania tuszu , cieni i linera również świetnie się nadaje - wystarczy po prostu chwilę po przy oku przytrzymać i rozpuści kosmetyki , nie musimy trzeć oka i bardzo dobrze . Jedne co lekko mi w nim przeszkadza to to , że w czasie zmywania makijażu z twarzy bywa lekko oporny , wacik nie sunie po twarzy tak szybko i sprawnie jak przy olejku z Avonu , ale to mała wada . Nie mam również problemu z tym by zmyć jego pozostałości z twarzy żelem . Niby to olejek ale po jego użyciu nie mam poczucia , że moja cera lekko się lepi i , że muszę jak najszybciej te resztki zmyć . Ma delikatne właściwości pielęgnujące czego oczywiście od produktu do demakijażu nie oczekuje , ale jest to miły bonusik bo olejek leciutko zmiękcza i wygładza i tu znów muszę przywołać olejek Avon bo on jednak zmiękcza jeszcze fajniej , ale żeby nie było ten też to robi , może na lekko mniejszą skalę ale robi . Nie zauważyłam żadnych minusów typu zapchane pory ( do podrażnień nawet najmniejszych skłonności nie mam ). Podsumowując jeśli ktoś szuka olejku do demakijażu o świetnym działaniu i wzorowym składzie to naprawdę warto - o ile ktoś chce taką kwotę na produkt do zmywania makijażu przeznaczyć . Ja jestem bardzo zadowolona i chętnie jeszcze kiedyś do niego wrócę .
    Zalety:
    • lekka niezapychająca konsystencja
    • dość przyjemny zapach
    • świetnie zmywa makijaż
    • nie podrażnia
    • łatwo domyć jego resztki z twarzy
    • delikatnie zmiękcza i wygładza skórę
    Wady:
    • podczas zmywania makijażu twarzy na waciku wydaje się być leciutko oporny
  • 23 grudnia 2021 o 19:25
    Wspaniały kosmetyk
    Olejek jest świetny . Delikatny ale domowa nawet makijaż . Zauważalne nawilżenie i wygładzenie . Nie zapycha . Świetne opakowanie . Mam cała serie ! To mój hit
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Działanie
  • 20 października 2021 o 9:34
    Najskuteczniejszy!
    Od kiedy zaczęłam używać olejków do demakijażu wiedziałam, że nie wróci nigdy go miceli. W lipcu odkryłam ten olejek do demakijażu i przepadłam. Przeczytałam skład (tylko 3 składniki) bez składników przypominających olej (jak w innych markach), tylko faktycznie dwa oleje i jedna substancją emulgująca. Opakowanie jest estetyczne, szklana czarna buteleczka oraz etykieta, którą można zerwać lub zostawić gdzie chce się popatrzeć na obraz przy codziennym użytkowaniu. Aplikacje ułatwia też pompka, która została wymieniona z pipety (dziękuje!). A teraz co do samego działania: szybko zmywa makijaż (używam raczej zastygających podkładów lub bardzo kremowych kryjących), radzi sobie z rozpuszczeniem filtra słonecznego. Używam go też w porannej pielęgnacji, gdy moja skóra ma gorszy dzień (pieczenie lub czerwienienie). 100 ml produktu wystarcza mi na około 2,5 miesiąca, przy stosowaniu na suchą skórę około 2 pompek - serio, więcej nie trzeba. Pachnie dość orzechowo, przyjemnie. Dobrze, ze znalazłam te polską markę, bo jestem w końcu zadowolona.
    Zalety:
    • Zmywa makijaż
    • Rozpuszcza filtr przeciwsłoneczny
    • Nie podrażnia oczu
    • minimalistyczne opakowanie
    Wady:
    • Od kiedy pipeta zmieniła się na pompkę, nie ma żadnych wad.
    shinyu
    17 marca 2021 o 19:37
    Słabo radzi sobie z makijażem
    Olejek trafił do mnie w ramach prezentu, otrzymawszy go ucieszyłam się, gdyż ze względu na swoją cenę i moje cebulowe serduszko nigdy by do mnie nie trafił :D Od samego początku duże wrażenie robi opakowanie produktu - ciężka, solidna butelka i dokręcana pipeta. Czarne szkło i złote napisy dają wrażenie luksusu i elegancji. Jeśli chodzi o aspekty użytkowe opakowania, to niestety ale wielokrotnie miałam mini zawały serca gdy buteleczka ślizgała się w dłoniach z niedokręconą pipetą, pompka byłaby w tym wypadku praktyczniejsza, aczkolwiek wiadomo - mniej elegancka. Sam olejek jest dość rzadki, ale nie przelewał się między palcami. W moim odczuciu posiadał lekki olejowo-tluszczowy zapach, co ani mi nie przeszkadzało, ani nie było wadą. Olejku używałam jako pierwszego kroku oczyszczania - pipetka produktu lądowała na suchej twarzy z makijażem. Następnie rozsmarowywanie, delikatne zmoczenie dłoni i lekki masaż całej twarzy razem z powiekami. Następnie mycie żelem i twarz czysta... otóż niekoniecznie. Olejek nie do końca domywał tusz do rzęs, a muszę zaznaczyć że nie stosuję tuszy wodoodpornych. Pod oczami zawsze majaczył czarny cień rozmytego tuszu (nie używam cieni, nie maluję kresek), który trzeba było domyć płynem micelarnym. Początkowo myślałam, że niewystarczająco się przykładam, jednak zdarzało się, że po szczególnie uważnym myciu oczy zachodziły mi mgłą, a resztki tuszu nadal znajdowały się pod okiem. Wrażenie niestety zatem na minus, zwłaszcza że olejek którego dotychczas niezmiennie używałam (Biolove) kosztujący dwukrotnie mniej radził sobie świetnie i nie powodował zamglenia. W przypadku makijażu twarzy zasadniczo radził sobie dobrze, pod warunkiem że nie używałam cięższego podkładu, bo ten potrafił po myciu gdzieniegdzie pozostać na skórze, co widać było po przybrudzonym płatku kosmetycznym. Oczywiście próbowałam używać większych ilości, jednak powodowało to tylko większy poślizg podczas mycia, natomiast efekty były niezmienne.