Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała złuszczająco - antycellulitowy waniliowo - pomarańczowy

• 7 lipca 2017 o 9:19
    Nigdy więcej
    Lubię nowinki dlatego zdecydowałam sie na ten peeling. Miał pięknie pachnieć, no właśnie miał. Lubię mocne peelingi, takie zdzieraki. To nie jest peeling tylko balsam parafinowy. Całe ciało miałam oblepione parafiną, wanne. ż trudem zużyłam i już nie wróce.
    Zalety:
    Wady:
    • konsystencja( twarda, zbita)
    • zapach ( ani to wanilia, ani pomarańcza)
    • sama parafina
  • 9 grudnia 2016 o 20:27
    Chytry dwa razy traci.
    Skusiłam się na promocję w Lidlu i kupiłam jedno opakowanie po taniości. Zdecydowałam się na wersję waniliowo- pomarańczową. Zapach miał być taaaki Świąteczny. Minus 1 Zapach, nadpsutej pomarańczy- jak widać, nie tylko ja mam takie skojarzenia.Po przeczytanych recenzjach, śmiem wątpić, w to, że to był czysty przypadek. Minus 2 + n Konsystencja i działanie. Zbita i tłusta. Spodziewałam się dodatku parafiny, a nie przewagi. Peeling jest tak tłusty, że drobin cukru w ogóle nie czuć na skórze, są tak mocno oblepione, że kompletnie nie sprawdzają się przy zdzieraniu martwego naskórka. Ciało jest mocno oblepione, nieprzyjemne, jakby nieświeże. Bleee. Jakoś wymęczyłam, choć zajęło mi to kilka miesięcy. Nie lubię wyrzucać produktów, nawet bubli, ale ciężko mi po nie sięgać.
  • 17 października 2016 o 14:42
    Za jakie grzechy!
    Nienawidzę peelingów z Perfecty. Nie ma w swojej kolekcji ani jednego, którego bym lubiła. Ten dostałam w jakiejś paczce od znajomej lub tak skądś, bo sama po to napewno nie sięgnę. Ile nerwów ten peeling mi przysporzył! Ile roboty! Do dziś pytam sama siebie czym zawiniłam, że musiałam męczyć się z takim bublem! Zalety: - wygodne opakowanie Wady: - dziwaczny zapach - mi to przypomina zgniłą pomarańczę - konsystencja - tłusta, oblepiająca - niewydajny - cząsteczki są małe, szybko się roztapiają i nie peelingują - skóra po użyciu tego peelingu jest oblepiona tłustą, lepką warstwą, którą trzeba szorować wręcz szczotką, bo jest bardzo trudna do zmycia
  • 9 października 2016 o 20:38
    Zapach tak, działanie nie
    Peeling zakupiłam w Lidlu na promocji za 7.99 Produkt ładnie pachnie ale to jedyny plus jaki w nim zauważyłam. Lekko chemiczny ale zupełnie do zniesienia. Ma niby sporo drobinek w środku i myślałam, że będzie porządnym zdzierakiem ale na skórze zapewne pod wpływem ciepła ciała te drobinki jakby się rozpuszczały i zostawało ich niewiele, przez co nie spełniał swojej roli jak należy. Najgorsze w nim jest jednak to, że przez parafinę, zostawiał na skórze okropny, tłusty film i czułam się tak klejąca i brudna, że musiałam po raz drugi się umyć. Może niektórym to będzie pasowało i da złudny efekt nawilżenia, mnie jednak to przeszkadzało. Dawał efekt gładkiej skóry tylko tuż po peelingu a później w ogóle nie czułam żadnego efektu. Produkt okazał się w moim przypadku bardzo niewydajny bo starczył mi na jakieś 5-6 użyć, czyli na jakieś półtora miesiąca.
  • 18 marca 2016 o 18:12
    Typowy parafinowy cukrzak.
    Nie-nie-nie. Kupując taki produkt czuje się oszukana. Za każdym razem. Na rynku możemy znaleźć pełno takich produktów, które obiecują porządny peeling i gładkość a jedyne co robią to pokrywają nasze ciało okropną warstwą parafiny, która oprócz tego że zapycha pory i może dodatkowo uczulać daje nam uczucie fałszywego nawilżenia skóry. Jeśli chodzi o sam produkt: - zapach bardzo ładny - on mnie skusił do zakupu - konsystencja też niczego sobie - plastyczny, posklejany cukier. - opakowanie - makabra. Zapytacie czemu nie podoba mi się opakowanie? Nie sposób trzymać go pod prysznicem, trzeba co chwila zakręcać i odkręcać opakowanie rękami umazanymi w peelingu i nie bardzo to wychodzi, a gdy tego nie zrobimy to do pudełeczka nalewa się mnóstwo wody. Ponadto po każdym użyciu trzeba go wyciągnąć spod prysznica, bo niestety rozpuści się pod wypływem panującej tam temperatury. Całą serię peelingów cukrowych Perfecty oceniam tak samo.