Utwardzacze do paznokci

Long4Lashes Nails, Instant Hardener Ekstremalny utwardzacz do paznokci

• 15 lutego 2019 o 19:26
    Jestem na nie..
    Utwardzacz znajduje się w eleganckiej butelczce ze złotą nakrętką. Ma dość rzadką konsystencję o mlecznej barwie. Po nałożeniu jednej warstwy paznokcie wyglądają, jakby były pokryte lakierem bezbarwnym. Przy dwóch mają mleczną, nieprzezroczystą warstwę. Schnięcie następuje bardzo szybko. Paznokcie wyglądają bardzo ładnie i naturalnie. Niestety tylko przez kilka godzin... Utwardzacz nie jest w stanie wystrzymać 8 godzin pisania na klawiaturze, o myciu naczyń nie wspomnę. Konieczne jest codziennie domywanie resztek i nakładanie nowych warstw. Paznokcie może i wyglądają nieco zdrowiej, wyrównują się niedoskonałości, ale twardsze nie są na pewno. Nie wrócę do tego preparatu.
    Zalety:
    • mleczna barwa,
    • naturalny wygląd,
    • szybko schnie,
    • odbudowuje zniszczone paznokcie.
    Wady:
    • odpryskuje w ciągu 12h,
    • rzadka konsystencja, łatwo pozalewać skórki,
    • nie utwardza!
  • 10 stycznia 2019 o 15:16
    Opłacalny zakup
    Marka Oceanic wprowadziła na rynek serię 4 long Lashes, która cieszy się coraz większym uznaniem. W jej skład znajdziemy wiele kosmetyków poprawiających wygląd rzęs, włosów czy paznokci. Osobiście skusiłam się na zestaw w promocyjnej cenie, który obejmował serum do rzęs i utwardzacz do paznokci. Za taki zestaw zapłaciłam około 50 zł w okresie przedświątecznym, więc obserwując aktualne ceny uważam, że dokonałam dobrego wyboru.( Drogie jest oczywiście serum do rzęs, bo utwardzacz kosztuje niewiele.) Aktualnie mój problem z paznokciami powrócił. Nie potrafię ich zapuścić, bo płytka stała się miękka, podatna na tworzenie się nierówności i zaczęła pękać w miejscu, które już sprawia ból. Produkt ma pojemność 10 ml i znajduje się w szklanej buteleczce ze złotą nakrętką. Utwardzacz ma mleczny kolor i typowy dla takich kosmetyków zapach - nieprzyjemny. Nakrętka posiada krótki aplikator zakończony średniej gęstości pędzelkiem.Produkt łatwo nałożyć na płytkę, gdzie tworzy równomierną warstwę i szybko schnie. Przy jednej powłoce jest przezroczysty, a przy dwóch nabiera już bardziej mętnej barwy.Taki efekt jest bardzo naturalny i schludny. Utwardzacz nie odpryskuje przez dłuższy okres.Po paru tygodniach użytkowania zauważyłam wzmocnienie paznokci. Są bardziej odporne na uszkodzenia i pękanie. Produkt jest wydajny i daje szybką poprawę stanu paznokci. Po w.w czasie użytkowania ubytek zawartości jest nieznaczny.
    Zalety:
    • Całokształt
    Wady:
    • Mały minus typowy nieprzyjemny zapach)
  • 4 grudnia 2018 o 20:59
    Bardzo pomógł!
    Trochę to dziwne, że jestem pierwszą osobą dodającą recenzję utwardzacza Long4Lashes :) Można go dostać chyba w każdym Rossmannie, cena jest dobra w porównaniu do jakości i wydajności produktu. Ekstremalny utwardzacz do paznokci zaczęłam stosować na jakiś miesiąc, może półtora przed ponownym wykonaniem hybryd. Chciałam wzmocnić paznokcie i oczywiście nie pozwolić żeby się połamały (a łamanie przychodzi mi z łatwością :)) - marzyłam o pięknych, długich, kolorowych pazurkach jak z okładki. Ekstremalny utwardzacz Long4Lashes naprawdę pomógł! Utwardzacz ma bardzo ładną buteleczkę ze złotą zakrętką. Jest dobrej jakości, lakier nie wylewa się górą i na niej nie zastyga. Pędzelek do aplikacji jest poręczny, wąski. Produkt ma typowy, lakierowy zapach - tu bez niespodzianek. Stosowałam go nakładając dwie warstwy co drugi dzień (według zaleceń producenta). Lakier nadaje bardzo delikatny, mleczny odcień - mi bardzo się podoba :) Utwardzacz bardzo wytrzymały - nie odpryskuje, mocno trzyma się na płytce. Dzięki bardzo dobremu utwardzeniu moje paznokcie nie pękły, nie połamały się - urosły ile były w stanie :) Dodatkowo zauważyłam poprawę ich kondycji. Naprawdę fajnie! Były nie tylko długie, mocniejsze ale także lepiej wyglądały. Ekstremalny utwardzacz Long4Lashes jest moim zdaniem produktem godnym polecenia :)
    • Jakość
    • Ładny, delikatny kolor
    • Dobrej jakości, ładna buteleczka
    • Dobry pędzelek
    • Szybkość aplikacji
    • Szybkie wysychanie
    • Nie odpryskuje
    • Poprawia kondycje i wygląd paznokci
    • Bardzo dobrze utwardza