Joanna Super Blond, Rozjaśniacz do pasemek i balejażu (nowa wersja)

JOANNA Super Blond Rozjaśniacz 5-6 Tonów

• 29 września 2017 o 16:14
    Dobry, tani, ale trzeba z nim uważać.
    To w końcu rozjaśniacz, jest duże ryzyko kurczaka na głowie i mocnej ingerencji we włosy. Nakładam go jak zajdzie potrzeba tylko na odrost a potem tonuje płukanką lub saszetką do kilku myć. Aplikacja mniej przyjemna niż np loreal, zapach też, ale działanie podobne a cena niższa. Nie odważe się dać go na całe włosy (chociaż i tak nie do tego jest dostosowany), kiedyś po zrobieniu nim jaśniejszych pasm zauważyłam jak bardzo je osłabił. Po wszystkim ratuje się wcierkami, olejami itp. od jakiegoś czasu stousuje już tylko spray multiblond z joanny, mimo wszystko jest mniej inwazyjny, chociaż proces rozjaśniania dłuższy (na kilka razy).
    Zalety:
    • tani
    • mocno rozjaśnia
    Wady:
    • ingeruje we włos jak każdy rozjaśniacz
    • może wystąpić żółć na włosach
  • 16 sierpnia 2016 o 12:26
    Dobry
    Posiadam wersję w niebieskim opakowaniu. Początkowo chciałam nim sobie rozjaśnić ombre, ale doszłam do wniosku, że zrobię ze swoimi włosami coś zupełnie innego, a tym rozjasniaczem zrobię mamie pasemka. Jak pomyślałam tak i zrobiłam. Mama życzyła sobie aby kolor był dość wyraźny (swoje naturalne włosy ma w kolorze ciemnego blondu) więc trzymałam go na jej głowie przez 25min. Kolor jest dość widoczny, ale nie rzucający się w oczy. Zamiast takich klasycznych pasemek wyszły pasemka, ale dość mocno zageszczone ;)
  • 19 czerwca 2015 o 9:50
    Zmiana na WIELKI MINUS!!
    Dotychczas byłam bardzo zadowolona z tego rozjaśniacza. Doskonale radził sobie z moim ciemnym odrostem i nie niszczył włosów. Piszę - byłam bo tak było, do wczoraj... Nie wiem co się stało, być może zmienili jego skład... Po 20 minutach od nałożenia moja głowa zaczęła okropnie piec. Postanowiłam zmyć preparat wcześniej i bardzo dobrze zrobiłam. To, co zobaczyłam podczas zmywania przeraziło mnie... Moje z natury mocne i zdrowe włosy wychodziły garściami. Przestraszyłam się, że zostanę łysa :( Na szczęście po 4krotnym myciu głowy i intensywnym nawilżaniu, skóra przestała piec, a włosy wypadać. Ale to nie wszystko, na skalpie zrobiły mi się okropne rany podszytę osoczem (ropą?)... Nigdy więcej nie kupię tego świństwa. Moje włosy są wyraźnie przerzedzone... Nie wspominając już o tym, że odrost kolorem przypomina małego kurczaka. Chciałabym stonować to beżową farbą ale po takim hardcor\'ze odczekam przynajmniej 2 tygodnie. NIE POLECAM!! Używam tego produktu od: Półtora roku Ilość zużytych opakowań: 24
  • 12 grudnia 2014 o 19:39
    Dobry rozjaśniacz
    Generalnie jestem na tak. Rozjaśniacz sprawdził się w usuwaniu z moich włosów czerni(farby trwałe a potem półtrwałe). Plusy: -poradził sobie z farbowaną czernią, rozjaśniając włosy do ciemnego kasztanowego brązu(1 aplikacja) a potem mahoniu(druga) <później używałam słabszego rozjaśniacza) -nie przesuszył mi ich zbytnio Minusy: -głównie zapach. Duszący i drażniący, ale da się wytrzymać, jeśli trzeba. -jest strasznie gęsty,p rzez co kiepsko się nakłada Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 całe
  • 6 sierpnia 2014 o 7:30
    zabójczy dla włosów
    Na początek - oceniam ten produkt dwojako - jako produkt do włosów na głowie i do włosów na rękach :D Jeśli chodzi o włosy: Ładnie zdejmuje kolor. Przed farbowaniem na jakieś krejzolskie kolory typu niebieski czy fioletowy - must have. Tonery łapią kiepsko nawet naturalnie blond włosy. Nie wspominając o wszelakich brązach. Jeśli decydujecie się na toner - bez porządnego ściągnięcia koloru się nie obejdzie. Tutaj produkt Joanny jest jak znalazł (zaznaczam - produkt do pasemek jest silniejszy niż jego odpowiednik do &quot;całych&quot; włosów). Do odbarwiania włosów po czerniach i ciemnych brązach, kiedy chcemy wrócić do jaśniejszych kolorów - też dobry. Szczególnie po czerni (a szczególnie tej ze Schwarzkopfa, której podobno nic nie rusza). Niemniej - ten rozjaśniacz to tragedia dla włosów. Nie powiem - moje włosy farbowania znoszą dość dzielnie, ale każde rozjaśnienie do blondu to dla nich czyste włosobójstwo. Ale to, co ten rozjaśniacz zrobił mi na głowie było najgorszym efektem ever. Nigdy nie musiałam obcinać włosów po farbowaniu - tak, były w bardzo złej kondycji, przesuszone i sianowate, ale po tym rozjaśniaczu wyglądały jak włosy lalki Barbie. Takiej chińskiej Barbie. Połowa włosów poszła u fryzjera na podłogę. Jeśli nie planujecie obcinać włosów - nie radziłabym nakładać go na &quot;całe&quot; włosy. Spali je doszczętnie. Z drugiej strony - jeśli macie brązowe/czarne włosy i uparłyście się na toner - wasza wola, przynajmniej będziecie mieć piękny kolor przez chwilę. Za to jako produkt do rozjaśniania włosów na ciele: Niestety mam urodę Śnieżki - jasna karnacja i ciemne włosy. Połączenie tragiczne jeśli chodzi o włosy na ciele. Nogi, pachy, bikini - wiadomo, golenie albo depilacja. Ale widząc co mam na nogach, nie zdecyduję się na golenie rąk. Z depilacją też ciężko - odrastają ciemne i dopóki nie wyrosną odpowiednio długie, to muszę z takowymi chodzić. Latami zazdrościłam moim blond koleżankom tego, że nie widać im włosów na rękach. Aż w końcu wymyśliłam, że skoro mogę rozjaśniaczem zniszczyć włosy na głowie, to czemu nie na rękach? Kupuję ten, bo jest bardzo mocny. Te słabsze dłużej działały, a nie lubię przedłużać zabiegu. Nakładam na ręce i po paru minutach (dosłownie - mniej niż 5 min.) mam jaśniutkie, prawie niewidoczne włosy. Fakt, szczypie. Chwilę po odbarwianiu mam nawet podrażnioną i jednocześnie odbarwiona skórę. Wystarczy się umyć, po godzinie nic u mnie nie widać (ale nie jestem alergiczką). Moja przyjaciółka - dziewczyna o baaaardzo ciemnej karnacji, stosuje ten produkt też do włosów pod pępkiem i na dole pleców. Jeśli chodzi o włosy na ciele - idealny. Zabieg trwa krótko, powtarzam z reguły raz na miesiąc-półtora, bo coś mi tam zaczyna ciemnego odrastać. Nie jest to przyjemny zabieg, ale lepszy niż golenie czy depilacja. Dla ciemnowłosych - moim zdaniem genialny. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: niezliczone