Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

For Your Beauty Drewniana szczoteczka do paznokci

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 21 sierpnia 2024 o 18:35
    Pleśniowa porazka
    Wg mnie to bubel, który po kontakcie z wodą zrobił się tragiczny, a z każdym użyciem wygląda okropnie. Szczotka ma dziwne włoski, którmi e ni jak nie umiem się posługiwać. Są za miękkie, za słabe...no nie wiem jak to wgl.nazwac. nie czyści tak jak robią to pozostałe tego typu produkty. Przyznaję że skusił mnie też wygląd...Te drewienko będzie fajnie wyglądać ależ się oszukałam. Po kontalvow z wodą robią się jakieś odbarwienia...po każdym użyciu myłam i czyściłam a efektem są brzydkie zacieki, które po pewnym czasie zaczęły zachodzić jakby pleśnią...coś strasznego o obrzydliwego. Zapach był na tyle specyficzny że wylądowało wszystko w koszu, nie naawalo się do użycia lub zdjęcia. Włoski dodatkowo jakby zmieniły swoej wyjściowy kształt i zbiły się bardziej w kupę. Mimo zachęcającej ceny nie polecam.
  • 30 września 2022 o 14:03
    Nie ma tragedii
    Mam ją bardzo długo, bo też nie używam jej często. Ale ze 2 lata jest u mnie na pewno. I nadal funkcjonuje. Dokładnie czyści dłonie i paznokcie. Nie jest ostra ani twarda. Dla mnie to akurat plus, bo nikomu krzywdy nie zrobi. Nie śmierdzi. Uważam, że produkt jest trwały.
  • 30 września 2022 o 9:47
    Miało być eko jak lubię...ale wcale się nie sprawdziła.
    Szczoteczka do czyszczenia paznokci zawsze się przydaje. Gdy spotykałam ten model zaraz wskoczył do koszyka. Niska cena zachęca do zakupu i wypróbowania, niestety wygląd szczotki to nie wszystko. Włosie jest bardzo miękkie i ugina się pod naciskiem, z ledwością idzie wyczyścić paznokcie. Dwie strony szczotki mają włosie z jednej jest krótkie i dość twarde, niestety zbyt krótkie i nie wejdzie pod paznokcie, a druga strona ma włosie długie i zbyt miękkie, szybko "oklapło" i szczotka wygląda nieestetyczne. Drewno z którego jest wykonana szybko zmieniło kolor, włosie ciężko jest domyć, dziwny zapach drewna w kontakcie z wodą. Zdecydowanie więcej nie kupię, a ten egzemplarz służył nam miesiąc i wygląda fatalnie...
  • 29 września 2022 o 19:11
    trochę za miękka, brak sznureczka do zawieszenia
    Lubię łazienkę nie zawaloną kosmetykami i akcesoriami. Na ogół wszystko trzymam w zamkniętej szafce lub w pojemnikach. Ale są rzeczy, które potrzebują wysychać i muszą być na wierzchu. W związku z tym lubię kiedy te rzeczy są ładne. Drewno zawsze jest estetyczne, więc kupuję szczoteczki do paznokci drewniane (lub chętniej bambusowe). Ta szczoteczka jest drewniana z włosiem chyba sztucznym. Nie jest wykonana specjalnie pięknie, ale nie razi (zwłaszcza jak uda się zdjąć bez śladu naklejkę). Na plus - brak opakowania. Niestety ma różne wady. Włosie miękkie, co powinno być zaletą, ale tu raczej zbyt miękkie i niezbyt dobrze czyści paznokcie. Brak jej sznureczka do zawieszenia. A to konieczność, żeby dobrze wysychała. Z czasem drewno, zwłaszcza na styku z włosiem ciemnieje i zaczyna wyglądać nieestetycznie. Nie wiem co to za drewno, ale chyba dość marnej jakości. Lepiej sprawdzają się szczoteczki bambusowe, bo bambus jest odporniejszy na wilgoć. Nie polecam. Lepiej dodać kilka złotych i kupić coś lepszego.
    Zalety:
    • drewniana
    Wady:
    • za miękka
    • brak sznureczka
    • drewno nieestetycznie ciemnieje
  • 7 września 2019 o 0:06
    Zdecydowanie za miękka
    Szczoteczka ma tak miękkie włosie, że zupełnie nie nadaje się do czyszczenia paznokci. Wydaje mi się, że nawet moja szczotka do szczotkowania ciała na sucho ma twardsze włosie niż ta recenzowana do paznokci. Podobnie jak moja poprzedniczka, z konieczności używam szczoteczki do innych celów. Ja czyszczę nią buty. Świetnie sprawdza się zwłaszcza do zamszowych. No cóż, jakoś trzeba było ją wykorzystać.