Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

Ewa Schmitt Niskopyłowy pilnik zmywalny do paznokci

peszy
    6 września 2021 o 13:58
    Świetny, a przede wszystkim trwały
    Kupiłam nie zwracając uwagi specjalnie na to jaki to pilnik. Dopiero w domu, przy otwieraniu przeczytałam że jest "zmywalny" i "niskopyłowy". Od razu pomyślałam, że to znowu jakie chwytliwe, marketingowe słowa zupełnie bez znaczenia, bo dla mnie większość pilników właśnie taka jest. To co z pewnością mogę o nim powiedzieć, to że jest mega trwały. Nie zużywa się szybko, nie tępi a używam go zarówno do stóp jak i dłoni. Pilnik na bardzo dobrą ostrość, z jednej strony jest mocny, z drugiej łagodny. Obie strony piłują bardzo ale widać różnicę między nimi. Zaznaczam to, ponieważ zdarzyło mi się kupić pilniki, w których ta słabsza strona nie nadawała się do niczego, lub ta mocniejsza haratała jak papier ścierny. W tym wypadku obie strony są idealnie wywarzone. Pilnik jest solidnie zrobiony, nie rozwarstwia się. Używam ponad 2 miesiące i myślę że jeszcze wystarczy na kolejne dwa.
  • 24 grudnia 2020 o 19:38
    bardzo dobry
    Wydawałoby się, że dla nieprofesjonalistki pilnik to pilnik. A jednak nie. Kupowałam poprzednio pilniki z kształtu i grubości podobne do Ewa Schmitt, a jednak ten jest znacznie lepszy. Ten pilnik trwa i trwa. Poprzednie pilniki strzępiły się po bokach, a w przypadku tego pilnika nic takiego się nie dzieje. Nadaje się i do stóp i do dłoni. Wygodny kształt. Dokupiłam drugi, żeby mieć zawsze pod ręką.
    Zalety:
    • wygodny kształt
    • bardzo trwały
    fvlaa
    18 czerwca 2019 o 11:24
    Zawsze jak nowy
    Pilnik do paznokci, Ewa Schmitt, Boutique, to produkt, który zachwycił mnie od pierwszego użycia. Kształt łódki i kwiatowy design przyciągają wzrok, ale to nie wszystko. Pilnik jest niskopyłowy i można go myć pod bieżącą wodą, co zasługuje na dużego plusa. Użycie dzięki temu jest bardziej higieniczne, a my za każdym razem możemy się cieszyć pilnikiem, który wygląda jak NOWY! Gradacja pilnika to 180/240, dzięki czemu nadaje się zarówno do paznokci naturalnych jak i twardszych, sztucznych. Jest również niezwykle trwały! Zasługuje na miano PROFESJONALNEGO! Moje paznokcie zdecydowanie go polubiły i zostanie ze mną na długo., bo po kilku miesiącach nadal działa jak na samym początku :)
    Zalety:
    • Trwały
    • Wodoodporny
    • Wygodny kształt
    Wady:
    Ola407
    7 czerwca 2019 o 21:13
    Świetny !
    Pilnik zmywalny od Ewy Schmitt jest to mój pierwszy pilniczek, który można myć pod bieżącą wodą. Po umyciu nie zmienia właściwości, nie mięknie ani się nie rozwarstwia. Jest niskopyłowy, co oznacza, że zostawia mniej pyłu niż inne pilniczki, co jest widoczne gołym okiem :). Ma świetny design, co dodatkowo przyciąga uwagę. Ponadto zauważalnie jest różnica w ścieralności, więc tak jak zapewnia producent pilnik starczy zdecydowanie na dłużej. Łatwo się nim pracuje i bez problemu można nadać porządany kształt paznokciu. Jestem zdecydowanie na tak, strzał w dziesiątkę ;)
  • 4 listopada 2018 o 17:52
    Cudny pilnik zmywalny niskopyłowy
    Miałam ten zaszczyt w ramach Klubu Recenzenta aby wypróbować ten cudowny pilnik do paznokci :) Dobrze leży w dłoni, łatwo piłuje się nim płytkę paznokcia. Hitem tego produktu jest to ze pilnik wytwarza mało pyłu co bardzo poprawia komfort użytkowania. Dodatkowo pilnik można myć pod bieżącą wodą.
    Zalety:
    • Niskopyłowośc oraz możliwość mycia pilnika.
    • Dobrze lezy w dłoni.
    • Łatwo się nim manewruje.
    Wady:
    • Brak wad