Gąbki do mycia twarzy

Beauty Formulas Bamboo Charcoal Konjac Facial Sponge 100% Natural Gąbka Konjac do mycia twarzy z węglem z bambusa 100% naturalna

Beauty Formulas TWARZ Gąbka z Węglem z Bambusa 100%

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 27 stycznia 2023 o 9:44
    Rewelacja
    Wypróbowałam w swoim życiu chyba wszystkie możliwe gąbki od różnych producentów i śmiało mogę powiedzieć, że tylko ta spełnia moje oczekiwania a dostępna jest z tego co wiem tylko w Naturze. Wymieniam dość regularnie i pilnuję żeby zawsze była czysta. Dobrze namoczona pięknie peelinguje skórę twarzy i dekoltu a ja zawsze używam jej do demakijażu oraz zmywania maseczek. Jest niezawodna- ułatwia zmywanie kosmetyków dodatkowo dając uczucie masażu i domycia. Bardzo szybko zasusza się do małych rozmiarów co ułatwia jej przechowywanie nawet w małej łazience. Plus za zmyślny sznureczek. Jej "gradacja" jest doskonała. Tak jak mówiłam, wypróbowałam już wiele tego typu produktów i ta gąbka sprawdza się najlepiej jeśli chodzi o ścieralność.
  • 13 lipca 2022 o 16:00
    Świetny produkt, świetna cena!
    Zakochałam się w tej gąbce. Jestem leniuchem jeśli chodzi o pielęgnację i ograniczam się do absolutnego minimum. Gąbka zdecydowanie jest tutaj moim sprzymierzeńcem, bo wystarczy ją zmoczyć, nałożyć produkt do mycia i umyć twarz. Co najlepsze myje a zarazem robi nam delikatny peeling skóry, czyli dwie czynności w jednym! Po umyciu kilka razy ją płuczę i odwieszam na wieszaczek, aby miała dostęp do powietrza i mogła schnąć (zapobiega to gromadzeniu się bakterii, a czego chcemy uniknąć w kontakcie z naszą twarzą). Jest świetna i bardzo wydajna, za tą cenę nie znajdziecie nic lepszego. Z całego serca polecam, tym bardziej, że to już moja trzecia gąbeczka!
    Zalety:
    • niska cena
    • wydajna
    • wykonuje delikatny peeling oraz oczyszcza pięknie twarz
    Wady:
    • jak dla mnie brak!
  • 16 grudnia 2021 o 14:03
    Przydatny gadżet
    Gąbeczka super miękka oczywiście po dobrym namoczeniu jej wodą. Sama w sobie przyjemnie masuje twarz oczyszczając ją z zanieczyszczeń, super działa z dodatkowym produktem do oczyszczania np żelem. Czyści się nią dużo przyjemniej niż samymi dłońmi więc jak dla mnie mega na plus!
    Zalety:
    • Szybko się namacza i robi bardzo przyjemna dla twarzy
    • Miły i delikatny masaż oczyszczający
    • Gadżet ułatwiający codzienna pielęgnację i motywujący do dbania o cerę
    • Super cena
    Wady:
    • Przy nieodpowiednio obfitym uprzednim namoczeniu może okazać się zbyt drażniącym skórę produktem. PAMIĘTAJMY o tym!
  • 5 lipca 2021 o 16:37
    Chyba nie dla mnie...
    Za mocna i szorstka dla mnie, nie do codziennego stosowania, fajna na początek żeby zobaczyć czy taki sposób mycia twarzy jest dla danej cery w porządku, później lepiej zainwestować w oryginalną gąbkę Zalety skuteczność zapach Wady wydajność
  • 6 maja 2021 o 15:45
    Świetny produkt
    Gąbka bardzo dobrze oczyszcza skórę jednocześnie nie uszkadzając naskórka. Może być stosowana zarówno sama jak i z żelem do twarzy. Jest to świetny produkt do codziennego mycia twarzy. Ja stosuję wieczorem i uwielbiam efekt oczyszczenia i gładkiej skóry jaki pozostawia. Podczas mycia gąbka zapewnia dodatkowo masaż stymulujący krążenie i delikatny peeling. Gąbka jest wielokrotnego użytku, przy regularnym myciu i poprawnym jej suszeniu wystarczy nawet na 3 miesiące. Bezpośrednio po wyjęciu z opakowania gąbka jest twarda jak skała, dopiero po namoczeniu robi się miękka i jest to naturalny efekt. Oznacza to, że do gąbki nie dodano chemii, aby utrzymać ją wilgotną. W internecie czyta łam, że zużytą gąbkę można zakopać w doniczce, aby trzymała wodę dla roślin.
    Zalety:
    • skuteczność w oczyszczaniu,
    • delikatność,
    • jest ekologiczna
    Wady:
    • dostępność (dobrych gąbek najlepiej szukać w drogeriach internetowych)