Gąbki do mycia twarzy

Calypso Demaquillage, Make-up Remover Gąbki do demakijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 20 sierpnia 2024 o 5:24
    Gąbeczki pomagają w oczyszczaniu cery
    Gąbeczki kupiłam bez większego przekonania, ale okazały się bardzo przydatne. Używam ich do zmywania mocniejszego makijażu, ale także do zmywania maseczek. Trzeba pamiętać, aby po każdym użyciu dokładnie wypłukać gąbeczkę i przechowywać ją w suchym miejscu. Mam cerę wrażliwą, ale nie zauważyłam , aby używanie gąbeczki ją podrażniało. Wręcz przeciwnie - pomaga mi w wieczornym oczyszczeniu cery i przyczynia się do poprawy jej wyglądu. Gąbka wykonana jest z wytrzymałego materiału. Nie rwie się, nie rozwleka, nie kruszy. Mimo to, staram się ją wymieniać regularnie ze względu na higienę. Myślę, że nawet porządne każdorazowe wypłukanie nie pozbawi gąbeczki wszystkich zanieczyszczeń. Gąbeczki spodobały mi się na tyle, że kupuję je regularnie w Rossmannie.
  • 13 kwietnia 2024 o 7:55
    Tania i całkiem dobra
    Z gąbkami do demakijażu polubiłam się w zeszłym roku, kiedy odkryłam tego typu wynalazek ( innej marki niż Calypso) w boxie Pure Beauty. Wcześniej stosowałam tradycyjne waciki, niemniej po wypróbowaniu gabek stwierdziłam, że nie tylko są bardziej eko, ale także całkiem miło się ich używa. Calypso zachęciły mnie śmieszną ceną. W Rossmannie kosztują dosłownie kilka złotych za opakowanie, w którym są dwie sztuki. Aktualnie używam drugie opak Calypso. Gąbki są wytrzymałe. Nie strzepia się, nie rwą. Po zmoczeniu ich wodą stają się miękkie, choć przyznaję, że w tej kwestii liczyłam na odrobinę więcej. Miękko niemniej jest. Gąbki dobrze sprawiają się do zmywania płynu micelarnego, pianek do mycia twarzy oraz masek w kremie. Cztery gwiazdki wynikają z tego, że gąbek innej marki używało się mi bardziej komfortowo ( a niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć). Po prostu człowiek przyzwyczaja się do dobrego. Niemniej Calypso są ok. Są tanie, starczają na długo i można je kupić w każdym Rossku.
  • 26 stycznia 2024 o 19:46
    Totalny game changer!!!
    Maseczki w każdej innej formie niż te w płachcie były dla mnie zawsze zmorą. Nienawidziłam ich "ręcznie" zmywać, zawsze ciężko było mi je domyć, a woda leciała po całych rękach. Z maseczkami w "płynie" przeprosiłam się po poznaniu tego gagatka! Teraz zmywanie maseczek to wręcz przyjemność. Niby są to gąbki do demakijażu, ale gdzieś w social mediach usłyszałam, że się świetnie sprawdzają do zmywania maseczek i to prawda! Wystarczy zmoczyć porządnie gąbkę aż zrobi się miękka i można zmywać kosmetyk z twarzy. Schodzi raz dwa, bez większego wysiłku i dużo szybciej niż opłukiwanie dłońmi twarzy. Są delikatne dla skóry, nie podrażniają jej, nie powodują zaczerwienień. Dla mnie rewelacja i są mega wydajne. Wystarczy dobrze wypłukać po każdym użyciu a na pewno starczą na długo!
    Zalety:
    • świetnie radzą sobie ze zmywaniem maseczek z twarzy
    • delikatne dla skóry
    Wady:
  • 2 maja 2023 o 19:01
    Ułatwienie w codziennej pielęgnacji
    Dwie gąbki zapakowane w folię kupiłam w celu zmywania makijażu. Miękkość po zmoczeniu bardzo dobra, przyjemnie usuwają resztki podkładu z twarzy przy użyciu mleczka do demakijażu. Bardzo dobrze spieniają żele oczyszczające do mojej mieszanej cery, nie wywołują podrażnień. Dobrze usuwa się nimi również kremowe maseczki a także peelingi, nie trzeba wcale szorować skóry. Po wyschnięciu stają się szorstkie, chropowate - świadczy to o dobrym wysuszeniu. Nie widać po nich dużej eksploatacji - nie kruszą się, nie rozrywają, nie farbują się od kosmetyków jeśli dobrze się je umyje i odciśnie.
  • 14 lutego 2023 o 23:08
    Nie potrafię żyć bez tych gąbek ! Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wyglądałoby zmywanie masek i peelingów bez nich!
    Gąbeczek Calypso używam od dobrych dwóch-trzech lat i to im zawdzięczam to, że regularnie nakładam maski i peelingi. Gdyby nie one, to zapewne odpuszczałabym te punkty w pielęgnacji ! Gąbeczki kupiłam w Rossmanie za około 6 złotych i od gej pory regularnie robię sobie zapas tego akcesorium, po prostu nie mogłabym nie mieć ich w domu! Gąbeczki są zapakowane w dwupaku we foliowej torebce. Na odwrocie znajdziemy informację, że przed użyciem gąbeczkę należy zwilżyć. Gąbeczka jest wykonana z celulozy i włókien roślinnych, po kontakcie z wodą staje się niesamowicie miękka, ale jest niezwykle skuteczna w zmywaniu resztek makijażu/masek czy peelingów. Gąbeczki w ogóle nie podrażniają mojej delikatnej skóry, nie powodują podrażnień czy zaczerwień. Gąbka jest bardzo trwała, nie rozrywa się, nie pęka. Po wysuszeniu mocno się obkurcza i jest twarda ( do złudzenia przypomina mi sucharka :) ). Wystarczy jej kilka kropelek wody i znowu jest gotowa do użycia. Podzielam zachwyt recenzentki Owocowysad, polecam każdemu kto regularnie używa masek i peelingów. Dla mnie to akcesorium jest totalnie niezbędne i przez kolejne lata na pewno będę je kupować !
    Zalety:
    • ułatwiają zmywanie masek/peelingów/glinek,
    • nie podrażniają skóry
    • bardzo solidnie wykonana
    • wytrzymała
    • cena jak dla mnie jest mega niska !
    • łatwo dostać ją w Rossmanie
    • często jest w promocji