Talki, pudry i zasypki dla dzieci

Babydream Puder dla niemowląt (nowa wersja)

• 30 marca 2025 o 11:46
    Nie przypuszczałam, że to taki fajny i potrzebny kosmetyk.
    Przy starszej córce nie używałam pudru - wszyscy przedstawiali go jako rzecz zbędną, wręcz przestarzałą i szkodliwą (!). Jednak niedawno moja młodsza pociecha zaczęła mieć problemy z odparzeniami - najbardziej cierpiały szyja i paszki, a stosowane przeze mnie specyfiki nie pomagały. W końcu, za radą koleżanki, kupiłam puder - wybór padł właśnie na Babydream, ze względu na moją sympatię do marki. Kupiłam, używam i muszę powiedzieć, że to mój game changer - wreszcie pozbyłam się odparzeń u córki! Puder otrzymujemy w plastikowym, solidnym opakowaniu z przekręcaną zakrętką z dziurkami - super sprawa, bo ułatwia to dozowanie i zapobiega przypadkowemu rozsypaniu kosmetyku. Niezwykle łatwo go rozprowadzić - jest taki aksamitny w dotyku i pozostawia skórę dziecka miękką i gładką. Bardzo delikatnie, przyjemnie pachnie i ma krótki, fajny skład - a dzięki allantoinie i oliwie z oliwek wszelkie podrażnienia ekspresowo znikają, a skóra jest wypielęgnowana i ochroniona. Stosuję go głównie na okolice szyi i pach, ale czasem również w okolice pieluszkowe - i sprawdza się doskonale. Wyleczył uciążliwe odparzenia już po dwóch dniach! Zapobiega również nawrotowi tychże - stosuję go prewencyjnie i jestem zachwycona, bo wreszcie moje dziecko nie cierpi. Puder starcza na długo i kosztuje niewiele - po prostu ideał ♥️ Jestem zadowolona i z pewnością był to dobry zakup - dla mnie puder to must have i coś, co doskonale uzupełnia codzienną pielęgnację skóry mojego dziecka. Polecam, zwłaszcza jeśli wasze maluchy mają problemy z odparzeniami - ten produkt ekspresowo się z nimi rozprawi ♥️
  • 10 listopada 2024 o 13:34
    Super puder do twarzy
    Ktoś mi kiedyś polecił talk dla dzieci jako świetny puder do twarzy. Zdziwiłam się, ale porównując cenę najtańszego pudru do twarzy a tego pudru dla dzieci który za 100 g kosztuje niecałe 8 zł postanowiłam spróbować. I jest super. Fajnie matuje, nie pogarsza stanu cery, jest wydajny i pięknie pachnie. Polecanko
  • 2 sierpnia 2024 o 16:03
    Inne zastosowanie
    Puder dla niemowląt ???????????? Ja go używam jako puder do twarzy. Poleciła mi go makijażystka, jakie było moje zdziwienie jak utrwaliła mi makijaż właśnie tym pudrem. Od razu na drugi dzień pobiegłam do sklepu żeby go kupić. Polecam wypróbować na sobie. Robi blur!
    Zalety:
    • Jakość
    • Zastosowanie
    kialacm
    15 czerwca 2024 o 15:26
    Jest to bardzo dobry produkt -nie tylko dla najmniejszych ☺️
    Kosmetyk ten zakupiłam w drogerii Rossmann za około 7 zł. Jest on zamknięty w plastikowym opakowaniu o pojemności 100g. Produkt ma bardzo ładną, przejrzystą szatę graficzną, która przykuwa wzrok. W opakowaniu znajdziemy biały puder, który jest bardzo drobno zmielony. Posiada lekki zapach, który nie jest drażniący Przeznaczony jest dla niemowląt. Chroni przed podrażnieniami i otarciami, wchłania nadmiar wilgoci, daje poczucie suchej i gładkiej skóry. Kosmetyk ten chroni wrażliwe miejsca, takie jak fałdu skórne lub pachy przed podrażnieniami i odparzeniami . Jest wegański W swojej formule zawiera: - oliwę z oliwek ( w naturalny sposób sprawa, że skóra niemowlęcia jest przyjemna w dotyku) - alantoinę (pomaga zapobiegać podrażnieniom skóry) Kosmetyku tego używam do depilacji ( nakładam go na miejsce, które chce wydepilować, dzięki czemu skóra po usunięciu włosków nie jest podrażniona), zastępuje nim puder do twarzy - świetnie utrwala makijaż i trzyma mat. JEDYNIE: trzeba uważać, bo może troszkę bielić Produktu tego używam również latem, by zapobiec obtarciu stóp, ud i innych części ciała. Jak dla mnie jest genialny :). Zawsze nosze go ze soba w małym opakowaniu. Wiele razy uratował mi życie. Bardzo polecam i zachęcam do dokonania zakupu. Nie będziesz żałować ☺️
    Zalety:
    • działanie
    • łatwa dostępność
    • zapobiega obtarciom skóry
    • doskonale matowi skórę
    Wady:
    • może bielić
  • 6 września 2023 o 12:25
    Babydream, Puder dla niemowląt (nowa wersja)
    Puder kupiłam w celu zabezpieczenia ud przed otarciami. Rewelacyjnie mi się sprawdza w tym celu. Produkt najpierw nakładam na dłonie, a następnie za ich pomocą na miejsca narażone na otarcia. Puder zapenia mi ochronę na otartych nogach, niweluje podrażnienia. Zapach ma delikatny, oliwkowy, nie jest ciężki. Puder zostawia skórę dobrze zabezpieczoną. Skóra w miejscu nałożenia pudru jest delikatnie bielsza od reszty ciała.