Joko Mineral, Loose Powder (Mineralny puder sypki)

gizi11
    26 czerwca 2012 o 9:12
    nie dla mnie
    Przede wszystkim puder jest za ciemny, zostawia okropne pomarańczowe smugi na twarzy. Opakowanie niby ładne, eleganckie ale niepraktyczne. Pudru wysypuje się albo za dużo albo za mało, duże trudności z aplikacją pędzlem, a gąbka dodana do opakowania w ogóle się nie sprawdziła. Używam jako bronzer i tylko na wieczór, w tej roli w miarę się sprawdza i za to dwie gwiazdki
    Eenax
    19 stycznia 2011 o 21:54
    puder jak puder
    Jak większość osób zakupiłam ten puder wraz z gazetą. Niestety puder ten ma stanowczo za ciemny kolor i jak się okazuje nie ma odcieni jasnych. Ten który mam stosuje jako bronzer. Łatwo się aplikuje, ładnie się nim konturuje (stosuje go jako bronzer), jest wydajny. Puder jak puder ani nie jest zły ani nie jest dobry jest po prostu przeciętny. Posiada ładne opakowanie i jak go wykończę to na 100% je wykorzystam do innego pudru. Używam tego produktu od: 5 miesiecy? Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 1 stycznia 2011 o 19:21
    przerost formy nad treścią
    Podobnie jak "_zoyka_", nasłuchałam się peanów w TVN Style i zdecydowałam na zakup. Pewnie gdyby nie tamta pani z darem przekonywania, to nie wiedziałabym o jego istnieniu. Siła marketingu rules. Przede wszystkim jest tu kilka paradoksów. Po pierwsze, puderniczka jest bardzo ładna, zwłaszcza pamiętając, że to polska marka. Naprawdę ą i ę, w tej cenie to fiu fiu... Zamyka się na zatrzask, ma duże lusterko, milutką gąbeczkę z meszkiem, plastik lepszej jakości niż L\'Oreala ;) Tylko po co ten aplikator? Jak go użyłam, to narobił mi placków na twarzy. Wiem, że pudry mineralne nakłada się pędzlem (zresztą pani z tv też o tym uświadamiała), ale skoro dokładają aplikator, to chyba powinien spełniać swą funkcję? Czyli jakiś nonsens. Niestety, opakowania nie wyposażono w wyjmowane sitko, jest tam kilka maleńkich dziurek i męczę się jak diabli aby wyłuskać puder z wnętrza. Czyli tak: mus jest wyjąć gąbeczkę, zamknąć efektowną puderniczkę, odwrócić ją i wielokrotnie obstukać, a i tak wydostaje się minimalna ilość, która osadza się na lusterku i w samym pojemniczku, który jest małego rozmiaru i szlag mnie trafia jak mam tam gmerać pędzlem, zbierać pyłek z kątów prostych. Nie muszę chyba dodawać, że tak upstrzonym lusterkiem nie da się posłużyć. Tyle zabawy z pudrem, sorry, ale na samą myśl, co będę musiała przejść aby go zaaplikować, tracę na to ochotę i sięgam po normalny puder sypki w normalnym odkręcanym opakowaniu. Kolejny paradoks to odcienie, zwłaszcza znowu pamiętając, że twórcą jest polska firma. Wiem, że mamy ocieplenie klimatu, ale Polki to póki co nie mulatki, więc ja się pytam: co za szaleniec stworzył te kolory? Mam typowo słowiańską, bardzo jasną karnację i najjaśniejszy odcień tego pudru, który mogę używać latem. A jakie są efekty? Do właściwości podkładu się nie umywa. Zdolności kryjących nie oceniam, z uwagi, że robi z gęby mulata, więc zmieniając kolor skóry tym samym ukrywa absolutnie wszystko - co dobre i co złe. Jest miałki i lekki, nie ma zapachu. Rozszerzonych porów nie kamufluje, zresztą aby uzyskać jednolity efekt trzeba go nałożyć warstwami, bo nakłada się bardzo nierówno. Biorąc pod uwagę, że mogę go nakładać najwyżej przez 2 miesiące w roku, okazuje się być wielce wydajnym i najpewniej zdąży się przeterminować. Jestem szczerze zdziwiona, że pozostałe opinie są tak pochlebne, jak dla mnie szkoda zachodu. Przerost formy nad treścią. Tak sobie pomyślałam, że wyłupię sitko i przesypię puder do standardowego opakowania. Dzięki temu będę mogła go używać, ale tu znowu zonk - ze względu na odcień, to co najwyżej na noc, czyli, że będę musiała zacząć prowadzić życie nocne. Czyli jest jakaś wymierna korzyść. Dziękuję ci JOKO! 19. 01.2011 Dałam mu szansę - wczoraj aplikowałam dobrym pędzlem, musiałam wielokrotnie wyrównywać, bo to co tworzył to normalnie wołało o pomstę. Efekt: salamandra plamista. Jak mnie mąż zobaczył, to poradził abym zmyła. Nigdy więcej! Używam tego produktu od: już od ponad roku leży i pachnie Ilość zużytych opakowań: jeszcze będę pracowała nad pierwszym, ale i ostatnim
  • 20 grudnia 2010 o 12:44
    Ekstra!
    Kupilam ten puder razem z gazetą Uroda za 10zł, skusilam sie na niego ponieważ przyciagnęło mnie ladne opakowanie, pomyslalam ze jak bedzie zly to nie szkoda mi bedzie 10 zł wiec zaryzykowalam Nalozylam go na podklad pędzlem i efekt..? marzenie :) Slicznie wygląda na twarzy, wygladza ją, wyrównuje niedoskonalosci, bardzo mocno matuje i nie tworzy efektu "płaskiej twarzy" Dla mnie po prostu ideał nawet za cenę 38 zł. Jedynym minusem jest to, że puder mozna kupić jedynie w 2 odcieniach, ja posiadam kolor J08 dla mnie na zime za ciemny ale na lato mhm..:) Na stronce Joko widzialam ze jest jeszcze odcien J07 ale juz duzo ciemniejszy od tego Gdyby byl jasny odcien, na zime kupilabym od razu nawet za ta cene Używam tego produktu od: kupilam w lecie Ilość zużytych opakowań: kilka razy uzylam, na zime za ciemny jak dla mnie
  • 23 lipca 2010 o 15:58
    Ok Ok OK
    Mialam okazje trafic na ten produkt w czerwcowej gazecie "Uroda" nie myslac wiele zakupilam gazete z pudrem za 10 zl. Puder, bardzo ladnie pokrywa twarz, nadaje jej jednolity kolor, nie zatyka porow i utrzymuje sie caly dzien. Jest to naprawde dobry produkt i napewno wart swojej ceny. Używam tego produktu od:miesiac Ilość zużytych opakowań:1