Ozdoby do paznokci

KillyS Professional Nail Art, Folia do zdobienia paznokci

• 8 sierpnia 2024 o 14:22
    Ładny efekt na paznokciu
    Folia do zdobienia paznokci od KillyS pozwala uzyskać bardzo efektowne i błyszczące wykończenie. Dzięki jej zastosowaniu, można uzyskać różne efekty, takie jak metaliczne refleksy, holograficzne akcenty czy złote akcenty, które przyciągają wzrok. Folia jest niezwykle wszechstronna. Można ją stosować na różne sposoby, od pełnych pokryć paznokci, przez akcenty na końcówkach, aż po zdobienia w formie cienkich linii i wzorów. To daje ogromne możliwości twórcze. Zastosowanie folii jest stosunkowo proste. Po nałożeniu na paznokcie bazy i lakieru, wystarczy nałożyć folię przy użyciu specjalnego top coatu lub kleju do folii. Efekt jest zazwyczaj równomierny i łatwy do uzyskania, co jest dużym plusem. Aplikacja folii wymaga pewnej precyzji. Aby uzyskać idealny efekt, ważne jest równomierne nałożenie folii i staranne zabezpieczenie jej top coatem. Początkujący mogą potrzebować trochę praktyki, aby opanować technikę.
  • 10 maja 2023 o 16:18
    Uwielbiam ja
    Po raz pierwszy po folie sięgnęłam parę miesięcy temu gdy znudziły mi się wówczas stosowane zdobienia na paznokciach. Folie kupiłam w drogerii internetowej. Folia znajduje się w minimalistycznym plastikowym odkręcanym słoiczku. Mimo tego że słoiczek jest mały to produkt jest bardzo wydajny używam jej od ponad 6 miesięcy a wciąż się nie skończyła. Folie nakładam za pomocą patyczka na wcześniej położona warstwę lakieru hybrydowego która najpierw utwardzilam w lampie. Folia bardzo dobrze trzyma się paznokcia . Dzięki niej można tearozyc bardzo fajne efekty które dodają moim paznokcia niezłego pazura ;p. Folie zabezpieczam topem a następnie nabłyszczem. Folia nie ostaje i wytrzymuje na paznokciach do kolejnej odnowy.
    Zalety:
    • maly poręczny słoiczek
    • Super wyjątkowy efekt
    • łatwość aplikowania
  • 30 kwietnia 2021 o 11:32
    Ciekawy dodatek
    Złota folia do zdobienia paznokci to jeden z ciekawszych dodatków, jakich miałam okazję używać. Folia, w kilku kawałkach, znajduje się w małym, plastikowym pojemniczku. Ma przepiękny, złoty kolor i jest bardzo, bardzo cienka i delikatna, bardziej jak plastikowa folia niż np. aluminiowa. Łatwo można oderwać jej kawałki (z pomocą dowolnego narzędzia, np. drewnianego patyczka do skórek albo metalowego pilniczka) i przenieść na paznokcie. Ja to robiłam na dwa sposoby - przyklejałam na mokry lakier, wygładzałam, a następnie malowałam bezbarwnym lakierem lub przykładałam folię do pomalowanych, ale suchych paznokci i wtedy malowałam bezbarwnym lakierem. Oba sposoby bardzo dobrze mi się sprawdziły i nie wiem, czy istnieje jakiś "modelowy", jedyny słuszny sposób używania folii :). Folia, utrwalona na paznokciach, bardzo dobrze się trzyma, ale zarazem nie ma problemu z jej ściągnięciem przy zmywaniu paznokci najzwyklejszym zmywaczem. Pod tym kątem zdecydowanie różni się od większości innych ozdób, np. plastikowych cekinów czy naklejek, które z jednej strony łatwo odpadają od paznokci (nawet po utrwaleniu), a z drugiej - ciężej się ich pozbyć z pomocą zmywacza. Bardzo polecam - można z jej pomocą uzyskać niebanalne efekty!
    Zalety:
    • Łatwość użycia
    • Brak problemu ze zmywaniem
    • Możliwość uzyskania bardzo ciekawych efektów