Bourjois Mini, Le Dressing du Regard Eyeshadow (Mini cień do powiek)

• 5 lutego 2014 o 0:07
    Świetny!
    Z opisów dziewczyn nie jestem pewna, czy opisujemy ten sam cień. Bo wszystkie piszą, że cień jest twardy. Mój cień jest sypki, więc nie może być twardy...ale nazywa się identycznie- mini Bourjois. Mam odcień oliwkowy zielony. Cień ma konsystencję purowo- kremową. Uwielbiam go! Na Allegro zamówiłam go za grosze. Plusy: - niska cena - bardzo długo utrzymuje się na powiece - nie trzeba grubo go nakładać, by kolor był intensywny - ma przyjemny jak na cień zapach - opakowanie jest malutkie, wygodne i praktyczne Minusy: - dostępność
    Je2bnik
    18 września 2013 o 19:32
    Masakra
    Pamietam doskonale jak okropnie rozczarowana bylam tym cieniem,polecial do kosza po kilku nieudanych probach i dziwie sie ze ma on tu tak dobre oceny Na minus jest wszystko -kolor inny w opakowaniu niz na powiece,bardzo trudno go nabrac i rozprowadzic -bardzo twardy w konsystencji -zero pigmentu w tym cieniu -okropne opakowanie Ogolnie jakos tego cienia ponizej oczekiwan.Spodziewalam sie czegos lepszego po firmie bourjois.
    theriel
    2 sierpnia 2012 o 22:07
    dość dobre
    Mam dwa kolory: jasny, pudrowy róż i grafitowy. Jak to zwykle bywa, że kolor kolorowi nierówny, tak i tym razem reguła się potwierdza. Najpierw kilka wspólnych cech obu cieni: - oba są dość słabo napigmentowane, trzeba nałożyć kilka warstw i mocno trzeć po cieniu, żeby uzyskać wyrazisty kolor - są twarde - mocno się świecą - bez bazy są bardzo nietrwałe - bardzo wydajne, mimo tarcia i nakładania zawsze kilku warstw, cienie wyglądają na ledwo napoczęte A teraz trochę o obu kolorach z osobna: różowy: - ładnie podkreśla oko, nie jest nachalny - mimo błyszczących drobinek nie wygląda tandetnie (nie odcinają się tak bardzo, bo sam cień jest jasny) - dość równomiernie się nakłada grafitowy: - bardzo łatwo z nim przesadzić - błyszczące drobinki są w nim bardzo widoczne, dlatego ten cień bardziej nadaje się na imprezy i do makijaży wieczorowych - nierównomiernie się nakłada - bardzo się osypuje podczas aplikacji! Z bazą te cienie wytrzymują długo. Bardziej skłaniam się ku kolorowi różowemu, bo po jego aplikacji nie muszę zmywać twarzy z rozmazanych drobin cienia ;) Różowemu dałabym pięć gwiazdek, grafitowemu trzy, dlatego łącznie daję cztery gwiazdki. Używam tego produktu od: roku? Ilość zużytych opakowań: dwa (niecałe)
  • 31 lipca 2012 o 14:04
    Całkiem w porządku
    Otrzymałam ten produkt przez przypadek, więc nie miałam wpływu na kolor, a ten, który mam średnio mi się podoba. Ale przejdę do oceny samego produktu. Plusy: +dobra pigmentacja +nie roluje się +dobrzę się nakłada +na bazie nie roluje się +jest trwały Minusy: -nie podoba mi się kolor cienia który mam, ale oczywiście nie jest to wada samego produktu. Sam produkt jednak bardzo mi odpowiada i z pewnością kupię inne kolory. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 29 kwietnia 2012 o 13:28
    Maleńkie cudeńka
    Mam trzy kolory i gratisowe pudełeczko z dziwnym pędzelkiem - jestem ogólnie z nich zadowolona, ale każdy cień jest inny i wart do opisania. jasno fioletowy, wrzosowy - ma najsłabszą pigmentacje, ma sporo drobinek, często sie osypuje. Jest za jasny do stosowania samodzielnie, a nałożony w kąciku oka, dla rozświetlenia osypuje sie, a drobinki rozprzestrzeniają sie po całej twarzy. Jest miękki, dobrze się go nakłada, staram sie używać go na mokro i łączyć z ciemniejszymi, matowymi cieniami. jasna, wiosenna zieleń - pigmentacja średnia, miękki, ale mało trwaly. Używam na mokro, robiąc kreskę, wtedy robi za cały makijaż. Raczej mało się osypuje, jest bardzo przyjemny we współpracy z innymi cieniami turkus - mój faworyt. Dobrze napigmentowany i miękki, świetnie się blenduje. Dobrze wygląda zarówno na sucho, jak i na mokro. Kreska nim zrobiona przetrwala kilkanaście godzin. Troszke sie osypuje, ale znoszę to. Wszystkie cienie są wydajne, a ich cena na allegro wynosi około 2-4 zł. Można sie załapać na pudełko gratis. Lubie te cienie, wybrałam bardzo wiosenne, twarzowe kolory i mogę je spokojnie polecić Używam tego produktu od: dwóch meisiecy Ilość zużytych opakowań: trzy kolorki