Blend - a - med Pro-Expert, Gums Protection (Pasta do zębów `Ochrona dziąseł`) (stara wersja)

basiq85
    9 kwietnia 2014 o 14:14
    dobra
    Witam, Otrzymała 4 próbki tej pasy po "zabiegu" usunięcia kamienia, piaskowania i fluoryzacji zębów od Pani higienistki. Od dawna miałam mocno krwawiące dziąsła, wcześniej używałam pasty Lacalut Activ, ale zupełnie nic nie pomogła. Po wizycie moje dziąsła były mocno podrażnione zabiegami i jeszcze bardziej krwawiły, ale po miesięcznej kuracji Clinic line Gums Protection nie krwawią już wcale. Ciężko ocenić, czy to jej zasługa, czy to dzięki usunięciu sporej warstwy kamienia, a co za tym idzie pokładów bakterii z zębów, ale ja jestem zadowolona. Próbki się skończyły, a ja kupiłam pełnowymiarową tubkę w promocji w Hebe za 8,99 PLN. Używam tego produktu od: 4 tygodnie Ilość zużytych opakowań: 4x15 ml, zaczęte 75 ml
  • 31 stycznia 2014 o 12:41
    Nie wiem, co producent miał na myśli...
    Z racji tego, że pracuję w gabinecie stomatologicznym i mam dostęp do różnych past do zębów, wypróbowałam naprawdę wiele z nich. Jedne były lepsze, inne gorsze - standard. W tym przypadku, a własciwie w przypadku całej serii Blend-a-med Pro expert nie rozumiem tylko jednej rzeczy - co producent miał na myśli, wypuszczając ją na rynek? Pierwsza sprawa, która wciąż mnie nurtuje - wszystkie pasty z serii (poza tą All in 1) smakują tak samo i mają identyczną konsystencję - nieważne, czy to Ochrona Dziąseł, Regeneracja Szkliwa czy Sensitive. Co gorsza, nie wiem, czy to nie jest tak, że jedną pastę wpakowali do różnych tubek i podpisali różnymi nazwami... Regeneracja Szkliwa: Smak taki sam jak pozostałe, konsystencja też. Podrażnia dziąsła, ma dużo mikrogranulek - to bardzo niedobrze, bo działają one jak papier ścierny nie tylko na śluzówkę, ale i na szkliwo. Tak na prawdę zamiast je regenerować, rysują je. Sensitive: Niby dla osób z nadwrażliwością i odsłoniętymi szyjkami zębowymi... W każdym razie ja bym jej nie używała, gdybym miała takie dolegliwości, bo ze wzgledu na te cholerne drobinkli ścierne można sobie spowodować jeszcze większą nadwrażliwośc, a wtedy to już tylko wizyta u dentysty pozostaje. Ochrona dziąseł: Mam wrażenie, że po zastosowaniu tej pasty problemy z dziąsłami i śluzówką dopiero się zaczynają. Mnie osobiście tak podrażniła dziąsła, że szału dostawałam. Podczas każdego szczotkowania plułam krwią, potem wszystko w buzi mnie szczypiało i paliło, a z każdym użyciem było tylko gorzej i gorzej. Kiedy do tego wszystkiego zaczął mi się nabłonek w buzi łuszczyć i wyciągałam z niej takie malutkie "białe kuleczki", definitywnie zaprzestałam stosowania tej pasty. Cała seria ma ten plus, że rzeczywiście, rozjaśnia zęby i zapobiega odkładaniu się kamienia nazębnego, ale oba te efekty można osiągnąć każdą pastą, pod warunkiem, że odpowiednio: a) szczotkuje się zęby b) nitkuje się je c) szczotkowanie powtarza się minimum 2 razy na dzień. Nie polecam osobom z nadwrażliwością, szyjkami i łatwo ulegającym podrażnieniom dziąseł. Używam tego produktu od: Zaprzestałam stosowania Ilość zużytych opakowań: Kilkanaście próbek różnego rodzaju
  • 23 maja 2012 o 22:17
    bardzo ostra
    Nie polecam wrażliwcom. Podczas szczotkowania bardzo silnie zadzialala na moję zęby. Jak najszybciej wyplukalam usta jednak niesmak pozostal. Pasta ta podrażnila, dziala bardzo agresywnie. Nie polecam. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 cale
    aiyyo
    1 kwietnia 2010 o 21:11
    Poki co faworyt!
    Na wstepie musze napisac, ze z dziaslami od lat mam dosc duzy problem, zwykle mycie najbardziej miekkimi szczoteczkami jakie zdolalam dostac na rynku sprawialo, ze dziasla krwawily jak szalone...Dlatego przez wiele lat uzywalam Meridolu, ktory spelnial swoje zadanie, jednak cenowo bez zadnej promocji byl lekko drogawy :) Jak tylko na rynku pojawil sie Blend-a-med chroniacy dziasla, postanowilam wyprobowac, z czystej ciekawosci i musze przyznac, ze pasta jest naprawde bardzo dobra. W 100% spelnia oczekiwania producenta! Ponaddto ma przyjemny smak i dobrze czysci zeby. Polecam w 100% Używam tego produktu od:kilku miesiecy, moze troche dluzej Ilość zużytych opakowań: ciezko powiedziec, kilka sztuk
    milaaag
    1 listopada 2009 o 9:36
    Dobrze czyści :)
    Bardzo przyzwoita pasta, do kupienia w promocji już za niecałe 8 zł. Zawiera specyficzne drobinki i jest nieco "gumowata" przy pierwszych sekundach mycia, ale nie przeszkadza mi to, poniewaz naprawdę dobrze czyści zęby i nie wysusza śluzówki. Nie daję 5, bo nie radzi sobie az tak dobrze z kamieniem jak Elmex. Generalnie polecam, to dobra i wydajna pasta :) Używam tego produktu od: na początku 2009 Ilość zużytych opakowań: jedno