Estee Lauder MagnaScopic (Tusz pogrubiający)

• 19 kwietnia 2013 o 6:39
    Rewelka ....
    Ten tusz dostałam od rodzinki ze Stanów .... i nie powiem na niego złego słowa ..... Jestem bardzo zaskoczona opiniami że tusz jest rzadki ... bo mój od nowości przypominał konsystencję .... hmmmm.... no napewno nie śmietany .... był taki żelowy - dość złożony i gęsty ... bo nawet pomyślałam że dostałam stary :D Ale był w kartonie, a na obrzeżach nie było śladu wyciągnięcia szczoteczki z butelki . Tak więc o starociach nie ma mowy :D Ale do sedna .... :D Wiecie już że moje rzęsy są krótkie a usta małe :D haha .... także czasami tusz za 13 zł z rimmela działa cuda ... a tusze za 100 zł już nie .... Tym razem tak nie było ..... Fakt jest taki że większość z nas , używa już szczoteczek gumowych które są w tuszach - nimi maluje się inaczej - tym tuszem faktycznie trzeba umieć malować .... ale czy nie jest tak że zakupujemy nowy tusz w drogeri , to zazwyczaj wracamy jeszcze do anszego starego tuszu ... mysląc kurcze ale dziadostwo ? Nie jest tak ? Ja tak mam kupiłam tusz z loreala .. myślę ale porażka , a z czasem rzęsy wydawały się być jak sztuczne - pieknie wyczesane i długie ..... kupiłam z Rimmela za 13 zł ...i pomyślałam ...masakra jakaś ....wiadomo że kosztował 13 zł ... a teraz ... mimo ceny mam go w kosmetyczce zawsze :) Tak samo było z magnasopic ....tyle że na moje rzęski działał cuda ... mimo że jest pogrubiający ja stwierdzam że je wydłuża pogrubia i podkręca ... niby nie jest wodoodporny , a idąc w deszczu wiem że pod oczami nie będę miała placków :D Mało tego cały dzień się nie obsypuje .... Kiedy idę na 6 wieczór na zmianę w szpitalu i kończe o 6.00 rano , a o 7.30 zaczynam w szkole lekcje( na dodatek kosmetyczne) i nie mam czasu na powrót do domu , na śniadanie , prysznic a co dopiero poprawę make-upu wiem że ten produkt mnie nie zawiedzie . Obawiam się niestety że z tym tuszem moze być jak z proszkiem do prania z niemczach - te niemoeckie są zwarte , daje się ich mniej , pranie jest wyprane i pachnie - w polsce nawet drogie proszki nie dają rady ... więc czy nie jest to tak że Estee lauder jest amerykański, a na rynek europejski jest inna fabryka, więc i produkty są inne ? Używam tego produktu od: kilku dobrych lat Ilość zużytych opakowań: 3 może 4 ???
    klara78
    3 kwietnia 2013 o 9:46
    nieeeeeeeeee!!!!!!!!!!
    Taaaa..... Porazka!!! I to za jaka kase! Tuszu po raz pierwszy wyprobowalam jakies dwa lata temu. Dostalam miniaturke przy okazji innych zakupow i bylam nim oczarowana! Pieknie pogrubial, super nakladal sie na rzesy, nic dodac, nic ujac. Pamietajac jaka bylam zachwycona, pstanowilam jakies dwa miesiace temu kupic wersje pelnowymiarowa. I tu zawod na calej linii... Tusz jest rzadki, strasznie zle sie nim maluje rzesy. Mam wrazenie jakby zaraz mial splynac. Dla ladnego efektu trzeba go uzyc dwa razy i wtedy to juz jest kompletna masakra. Dlugo schnie, skleja rzesy, odbija sie na powiekach... Jest duuuuuzo gorszy od tuszu, ktory kupilam za kilkanascie zlotych z ciekawosci, zachecona dobrymi opiniami na wizazu. No plus tez jest. Podczas dnia tusz sie nie osypuje, dobrze trzyma sie rzes i dobrze sie zmywa. Ale za taka cene to duzo za malo. Co bylo w miniaturce - nie wiem. Cudo jakies:-) Używam tego produktu od: dwa miesiace Ilość zużytych opakowań: miniaturka i w trakcie pelnowymiarowego
  • 12 marca 2013 o 15:53
    BRAK JAKOŚCI DO CENY
    Ten tusz dostałam w prezencie na szczeście go sama nie kupilam!! Jest to tusz pogrubiajacy a wedlug mnie spelnia role wydluzajacego i bylo by wszystko dobrze bo wydluza naprawde ładnie i efekt dlugo sie utrzymuje ale okropnie skleja rzesy :/ za takie pieniadze ten tusz to jakas porażka... Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: uzycie pol produktu
  • 8 stycznia 2013 o 13:07
    NAJGORSZY TUSZ JAKI MIAŁAM
    To jest najgorszy tusz jaki miałam! Jest drogi a za ceną nic zupełnie nie stoi. Klei się, szybko odpada, rzęsy wyglądają jakby były sztuczne i oblepione smarem. Nie polecam, bo nie jest na pewno wart tej wysokiej ceny. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 w połowie
    kocie
    23 listopada 2012 o 17:50
    Tusz jaw wino... im starszy tym leprzy :)
    Początki z tym tuszem były koszmarne... Konsystencja rzadka, wręcz wodnista ... Przez tą konsystencję należało tusz nałożyć dwa razy by pogrubił rzęsy...Równało się to niestety z ich sklejeniem. Nałożyłam go dwa - trzy razy i zrezygnowałam.Tusz leżał sobie w mojej kosmetycznie nie ruszany z 3 miesiące, aż do dnia gdy skończył mi się Lancome i nie miałam czym wy tuszować rzęsy I tu nastąpiła miła niespodzianka :) Tusz zgęstniał więc bardzo ładnie nakładał się na rzęsy, i co najważniejsze nie sklejał ich!!!! No ale jest jedno ALE... Ten tusz naprawdę nie pogrubia rzęs!!! On ładnie je rozczesuje i rozdziela ( oczywiście jak wyschnie trochę!). Co najwyżej trochę wzdłuża i wszystko. Dostał dwie gwiazdki za efekt rozdzielenia rzęs - robi to lepiej niż grzebyk! Czy polecam NIE, dobrze że dostałam go w prezencie bo gdybym go kupiła to była bym zła, że wyrzuciłam pieniądze w błoto... Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe