Neutrogena Deep Clean, Facial Wash (żel do mycia twarzy)

• 31 sierpnia 2009 o 13:21
    jeden z lepszych
    moim zdaniem żel dobrze oczyszcza skórę, mam cere mieszaną w kierunku tłustej, choć są miejsca gdzie jest strasznie sucha. do mycia twarzy używam tylko i wyłącznie żeli z firmy neutrogena choć wiele z nich nie jest do kupienia w polsce. uważam, że są jednymi z lepszych. nie wysusza i nie podrażnia a cena jest w sam raz. jedyny minus jak dla mnie to dziwny zapach, ale mozna sie przyzwyczaić. Używam tego produktu od:czasem do niego wracam Ilość zużytych opakowań:2
    emma-e4
    4 listopada 2008 o 10:46
    taki sobie
    używałam go parę lat temu był bardzo wydajny i to główny plus dobrze się pieni i dokładnie oczyszcza ale nie poprawił stanu mojej cery, liczyłam na typowy żel do cery trądzikowej zapach taki sobie, do zniesienia dlatego nie kupię więcej - za dużo wysuszania, za mało działania Używam tego produktu od:3 lata Ilość zużytych opakowań:tylko 1
  • 5 października 2008 o 14:26
    Nic specjalnego
    Kupiłam ten żel bez większego zastanowienia, tyle tylko by mieć żel do mycia twarzy. Oczyszcza dobrze, więc spełnia swoją podstawową funkcję. Ma fajny dozownik, OK konsystencję, zmywa makijaż i tłuszcz, dobrze się pieni. Ale te cechyma większość zwykłych żeli które używałam i ten niewiele się od nich różni. Nie zmniejsza porów, nie zauważyłam żadnej różnicy po nim w kwestii pryszczy i zanieczyszczeń. Natomiast zgodzę się z poprzedniczkami co do tego że dość wysusza. Mimo tego że nie mam wrażliwej ani suchej skóry. Chyba wrócę do Physiogelu, którego używałam podczas kuracji różnymi mocnymi specyfikami na trądzik od dermatologa i był cudownie delikatny, a też fajnie wszystko zmywał. Albo poszukam dalej, czegoś co zwężyłoby pory a jednocześnie nie wysuszało. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań:1
    rachela
    6 maja 2007 o 20:54
    świetny oczyszczacz
    Bardzo dokładnie oczyszcza skórę - po wysuszeniu twarz jest matowa, miękka i odświeżona. Żel bardzo dobrze radzi sobie z całym dziennym makijażem, łącznie z tuszem do rzęs czy tłustą maścią. Przyjemny zapach, wygodny dozownik. Szkoda, że nie jest zbyt popularny i nie wszędzie można go kupić. Polecam, bo to naprawdę udany kosmetyk (w przeciwieństwie do mydła w kostce :]). Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: dwa (lubię zmiany)
  • 29 kwietnia 2007 o 2:52
    przyjemny zapach
    Mam nową wersję tego produktu, której dozownik od razu tworzy piankę, nie trzeba więc już spieniać dodatkowo żelu na twarzy czy też w dłoniach. Zapach jest bardzo miły, ożeźwiający. Nie szczypie w oczy, makijaż zmywa całkiem dobrze - choć ja zawsze zmywam twarz, i powtarzam mycie dla pewności. Mimo wszystko troszkę wysusza naskórek. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/3