Celia Pomadka `Esencja kobiecości`

• 31 stycznia 2015 o 20:21
    Nie dla mnie
    Plusy: - tania - szminki mają przyjemne i ciekawe kolory Minusy: - wydaje mi się, że jest zbyt miękka przez co za dużo produktu niepotrzebnie wędruje na usta, zrobiłam nawet porównanie z innymi szminkami... konsystencja wyjątkowo mi nie pasuje - szybko znika z ust - łatwo można ją rozmazać, ponieważ jest dość tłusta Strasznie się błyszczy, jest przepełniona świecącymi drobinkami, ale tego nie zaliczam ani do plusów ani do minusów, bo każdy lubi coś innego. Według mnie będzie idealna dla osób, które mają suche usta i chcą je przy okazji nawilżyć. Dla mnie zbyt dobra nie była, więc oddałam ją mamie. Używam tego produktu od: 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: Niecałe jedno
    dooszka
    25 czerwca 2014 o 14:25
    Zdziwko.
    Jestem szminkoholiczką. Ambitną w dodatku. Tanie formuły często powodują u mnie przesuszanie ust, więc staram się po nie nie sięgać, choć cena i wybór kusi:) A tu takie zdziwko ;) Celio, Celio, gdzieżeś była? Pomadka ma przede wszystkim lekką i kremową formułę, czyli dosłownie tak, jak zapewnia nas producent. Sunie po ustach jak marzenie i nie zahacza o żadną suchą skórkę. Wyczuwa się obecność dobroczynnych olejków w składzie, ponieważ wygląda zadziwiająco naturalnie, czyli stapia się z pierwotną strukturą naszych ust. Nie pokusiłabym się o stwierdzenie nawilżenia, ale też absolutnie nie występuje tu nawet zalążek przesuszenia. Formuła sprawia wrażenie satynowej, efekt jest lekko welwetowy i z pewnością potrafi zaskoczyć zależnie od odcienia szminki. Kolor jest soczysty, całkowicie kryjący bez żadnych prześwitów i duża gama kolorystyczna dla łasuchów. Trwałość jest kolejnym zaskakującym atutem : jakieś dwie, trzy godzinki bez poprawek i bez "zacieków". Stwierdzenie, że zjada się równomiernie byłoby niedopowiedzeniem - ona po prostu ładnie blednie. Można bez problemu dołożyć kolejną warstwę bez ścierania poprzedniej i znów mamy efekt zdrowych, jędrnych ust :) Cóż, opakowanie też jest piękne. Kolorek bordo/śliwka, zamyka się na miły klik, nie ma szans się otworzyć w torebce i nie ma żadnych napisów do starcia. Cena, błagam, jest boska! 12zł na takie cudo, toż to zabójcza okazja. Za to dostępność woła o pomstę do nieba, bo kosmetyków Celii trzeba się naszukać do upadłego. Zazwyczaj są to małe sklepiki lokalne na krańcu świata, ale myślę, że mimo to warto się poświęcić i tam powędrować. Opłaci się :) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedna sztuka (niestety)
    mimi9
    16 października 2013 o 18:55
    Tak, ale...
    Po pierwsze eleganckie opakowanie ( ładne i praktyczne) super cena i świetny kolor idealnie do mnie pasujący - 13 :) Jednak wysusza usta, wymaga wprawy w nakładaniu i nierównomiernie schodzi, ponadto nie jest zbyt trwała, jak dla mnie średniaczek ale itak będę używać :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
  • 1 września 2012 o 22:22
    Warta uwagi, ale...
    Do zakupu skłoniła mnie bogata paleta odcieni, bardzo niska cena, ładna oprawka, a także... moje szminkomaniactwo :torba: No i cóż... Niewątpliwie za tą cenę warto wypróbować pomadkę od Celli, a nóż okaże się tą idealną? :rolleyes: A jeśli nie, to nie żal będzie tych 7-8 zł. Posiadam odcień nr 12, który opisałabym jako pąsowy :ehem: Taki właśnie kolor moim zdaniem ma pąsowa róża - nie jest to czysta czerwień, tylko zgaszony, chłodny, przydymiony (przybrudzony?), ciemny róż z kroplą bordowej czerwieni... Po prostu pąs! :love: Dla mnie plusem jest kolor :ehem: No i to, że pomadka jest matowa (nie zawiera błyszczących drobin ani perły), ale nie jest to matowy mat. Daje bardzo lekki, delikatny połysk, takich zdrowo nawilżonych ust. Jest kryjąca. Również opakowanie in plus - metalowe, proste, eleganckie, w odcieniach fioletu, przy zamknięciu skuwki złote. Dzięki temu, oprócz wrażeń estetycznych, zapewnia ochronę sztyftowi, bo szminka noszona w torebce (kosmetyczce) nie otworzy się znienacka, sztyft nie wysunie się sam i nie ulegnie przypadkiem zgnieceniu/złamaniu, a samo opakowanie nie popęka (o co nietrudno przy plastikowych oprawkach, gdy szminkę nosi się w torebce). Kolejna sprawa - cena. Co tu dużo pisać. Korzystna! A pewnie w małych drogeriach, w mniejszych miastach można ją dostać po jeszcze korzystniejszych ;) Zapach - jest ani brzydki, ani ładny. Kwestia gustu. Dla mnie jest trochę... dziwny... :> Przypomina mi ciasteczka maślane czy budyń waniliowy z dodatkiem... masy celulozowej! :brzydal: Gdy używam tej pomadki to autentycznie mam wrażenie, że nachylam się nad balią pełną namoczonego, rozmiękłego papieru... (ci, którzy mieli okazję robić papier czerpany, wiedzą, co to za zapach. Charakterystyczny). Gdyby nie ta celulozowa nuta to zapach byłby bardzo zbliżony do pomadek Catrice z serii Absolute Moisture. Na szczęście, szybko znika. Szczerze, to nie jest dla mnie przykry tylko... dziwny ;) Smak - raczej neutralny. Konsystencja i nakładanie. No i tu zaczynają się negatywy :/ Jest dość miękka, kremowa, ale w sztyfcie zauważyłam zatopione czarne, drobne ziarenka :/ Taki dziwaczny czarny, mikro piasek, który nie wiem, czemu służy, ale wyjątkowo uprzykrza stosowanie :mad: Bo: w trakcie nakładanie ten piasek (większe jego drobiny) rysuje po wardze, osadzając się. Kremowa część sztyftu zużywa się, a zostają wystające, czarne drobinki, które to właśnie drapią :/ Przez to pomadka nakłada się nierównomiernie, nałożenie 2-giej czy kolejnej warstwy, by pogłębić kolor skutkuje ścieraniem poprzedniej i tworzeniem prześwitów (tak jakby warstwa pomadki ześlizgiwała się z warg :kwasny: ). Wieeelki minus! Trwałość - przeciętna, w kierunku niskiej, ale nie odbiega od wielu innych pomadek. Jeśli się nie pije, nie konsumuje i nie całuje (i nie mówi zbyt wiele), to przetrwa godzinę, góra 2 h. Z uwzględnieniem którejś z w/w czynności trwałość jest niska - np. do pierwszego posiłku, kawy etc. Brudzi. Zostawia ślady na wszystkim, z czym miały kontakt nasze usta odziane w tą pomadkę. W związku z tym, wymaga wielu poprawek i przewiduję, że nie grzeszy wydajnością. Poza tym ściera się nierównomiernie - tworząc kontur :/ Jeśli chodzi o właściwości pielęgnacyjne to nie zauważyłam takich (ale też nie oczekuję ich od pomadki kolorowej). Nie zauważyłam też, żeby szkodziła skórze ust - nie wysusza ani nie szkodzi w inny sposób (ale może dlatego, że nie ma na to czasu, bo tak szybko znika? :rolleyes: ;) ) Zaznaczyłam, że kupię ponownie, ale w innym kolorze. Trzeba przyznać, że gama kolorów jest bardzo bogata. I widziałam sporo odcieni, które mi się spodobały. Mam nadzieję, że innych odcieni będzie używało mi się lepiej. Czasami tak jest, że szminki z tej samej serii prezentują różną jakość w zależności od odcienia - jedne są lepsze, inne gorsze, dlatego nie przekreślam tych pomadek :) Używam tego produktu od: końca lipca Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    aivil
    18 lutego 2012 o 15:16
    może być ;)
    Kupiłam ją drugi raz -znowu odcień 1-perłowy róż ( miałam ją za czasów sprzed 2 lat kiedy to występowało poprzednie opakowanie) szminka ma piękny , budyniowy zapach i ładny delikatny kolor ale jak na mój gust jest po prostu nietrwała i transparentna.. kilka warstw się waży więc nie da się stopniować nasycenia... :( może jeszcze kiedyś dam jej szansę i wypróbuję inny kolor Używam tego produktu od: ponad 2 lat Ilość zużytych opakowań: jedno i część z drugiej