Szczoteczki i myjki do twarzy

Ewa Schmitt Akumulatorowa szczoteczka silikonowa do twarzy mini

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 23 kwietnia 2024 o 18:50
    Uwielbiam ta szczoteczkę
    Szczoteczka silikonowa kupiłam ją w Rossmann. Jest malutka idealna do stosowaniu do codziennej pielęgnacji twarzy ale zarówno świetnie się sprawdzi w podróży bo zajmuje nie wiele miejsca . Szczoteczka jest wodoodporna, Świetnie usuwa pozostałości makijażu i brudu. Szczotka dosyć długo trzyma .
  • 3 maja 2022 o 20:58
    Świetnie sprawdziła się
    Ostatnio na wyprzedaży w rossmann udało mi się kupić szczoteczkę mini do twarzy od @ewa_schmitt . -Na pierwszy rzut oka bardzo mi się spodobała jej wielkość, idealna na podróż jest. -Szczoteczka ma tryb przypominający o zmianie partii twarzy. -Jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości. -Również dużym plusem jest jest dla mnie że szczoteczka jest wodoodporna. -W zestawie jest kabel USB do ładowania i jeszcze również jest woreczek , który idealnie nadaje się na podróż. -Na ten czas jest dla mnie idealna.
  • 10 lipca 2020 o 9:05
    Cudeńko !
    Zacznę od tego, że szukałam fajnej szczoteczki do oczyszczenia twarzy niczym foreo- bo o ile dalej słychać o jej fenomenie, tak dla mnie wydawanie kilkuset złotych na taką szczoteczkę to lekka przesada ;) Przeglądając internet w poszukiwaniu jakiegoś zastępstwa natrafiłam na rossmanową propozycje od Ewy Schmiitt. Nie mam porównania jak sprawuje się foreo, ale po przeczytaniu pozytywnych opinii na temat tej mini szczoteczki stwierdziłam że spróbuje. I to był strzał w 10! W pudełeczku wraz ze szczoteczką jest dołączony kabelek, sakieweczka w która można wsadzić szczoteczkę - idealnie nadaje się do podróży. Co do samej szczoteczki: Najbardziej się bałam, że włoski szczoteczki będą tandetnie sztywne, wręcz plastikowe. Na szczęście moje obawy zostały rozwiane. Włoski są krótkie, ale tak mięciutkie! Wspaniale myje się nią twarz, bo dzięki delikatnym wibracjom mamy w gratisie świetny masaż ???? co 20s szczoteczka robi sobie króciutką pauzę żeby poinformować nas o zmianie strefy na twarzy. Dodatkowo szczoteczka super nadaje się do rozprowadzania np. serum. Po jej użyciu ma się wrażenie ze kosmetyk został fajnie wchłonięty przez skórę. Jak dla mnie to świetny produkt za odpowiednią cenę. Zdecydowanie polecam ☺️
    Zalety:
    • miękkie włoski
    • przyjemnie masuje i dobrze oczyszcza
    • super wmasowuje w skórę krem czy serum
    • jest komfortowy w użyciu, kompaktowy i idealny do zabrania w podróż
    Wady:
    • póki co brak ;)
  • 13 kwietnia 2020 o 11:34
    Mini cudo
    W momencie pojawienia się na rynku szczoteczek Foreo, bardzo dużo osób oszalało na ich punkcie. Mnie one zaciekawiły, ale nie na tyle, żeby wydać jednorazowo tyle pieniędzy na taki gadżet. Dlatego postanowiłam poszukać czegoś co w jakimś stopniu nadawałoby się jako zamiennik. I któregoś dnia natrafiłam w Rossmannie na szczoteczkę mini do twarzy od Ewy Schmitt. W pierwszej kolejności spodobała mi się jej wielkość, idealna w podróż. Mam swoją metodę oczyszczania twarzy, a tej szczoteczki chciałam używać do bardziej efektywnego rozprowadzania witaminy C oraz serum. I właśnie do tego dla mnie sprawdza się idealnie. Szczoteczka posiada tryb przypominający o zmianie partii twarzy z obecnie używanej na inną. Jest łatwa w czyszczeniu, wystarczy przemyć ją ciepłą wodą a potem osuszyć, ja zostawiam ją na całą noc do wyschnięcia. Co ważne, szczoteczka jest wodoodporna. W zestawie posiada również kabel USB do ładowania aczkolwiek ja posiadam ją kilka miesięcy, używam 3 razy w tygodniu i jeszcze ani razu nie musiałam jej ładować. Posiada również woreczek, który super nadaje się w podróż. Dla mnie jest idealna.
    Zalety:
    • Idealna w podróż
    • Wodoodporna
    • Tryb przypominający o zmianie partii twarzy
    Papciaa
    8 marca 2020 o 21:34
    Strata pieniędzy
    Kupiłam zachęcona licznymi opiniami na innym portalu. Oczywiście miało być super, a prawda jest taka że szczoteczka przestała działać po około miesiącu od zakupu. Dodam, ze nie przyzwyczaiłam się jeszcze do jej stosowania i ładowałam ją zaledwie 3 razy! Przy czym jak trzeci raz już się nie naładowała. Uważałam na nią bardzo, zawsze osuszałam po użyciu i starałam się jej nadmiernie na wkładać pod wodę. Nie podobało mi się też to, że wibracje są zbyt mocne i kiedy stosowałam ją na miejscach gdzie skóra jest cieńsza i nie ma pod nią warstwy tłuszczu np na żuchwie, to czułam jak wibracje rozchodzą mi się po kościach, zębach, nieprzyjemne uczucie. Może i skóra była oczyszczona, ale ten sam efekt teraz jestem w stanie osiągnąć myjąc zepsutą szczoteczką... szkoda, można było lepiej wydać tą kasę...
    Zalety:
    • Przyjemny w dotyku
    • Kolor
    Wady:
    • Popsuł się po kilkunastu użyciach.
    • Dziwne uczucie podczas mycia twarzy szczoteczką