Lacque DeLuxe od Astor skusił mnie w internetowej drogerii, przede wszystkim dlatego, że kosztował ok. 5 zł.
Cena bardzo niska, zdecydowanie bardziej korzystna niż drogeryjna, bo 16 zł raczej bym za niego nie dała, nie lubię wydawać na lakier więcej niż 10 zł.
Oprócz ceny zachwycił mnie także kolor - przepiękna, żywa czerwień, takiej akurat poszukiwałam.
Lakier ma sporo plusów. Już sama buteleczka wygląda estetycznie, napisy się nie ścierają, posiada wygodną, odpowiednio wyprofilowaną rączkę, którą wygodnie się odkręca, a jeszcze przyjemniej maluje.
Spora pojemność, bo dostajemy aż 12 ml produktu, jednak bez obaw, nie gęstnieje szybko, nadaje się do użytku przez długi czas.
Kolejny plus - pędzelek. Szeroki, gładko sunie po paznokciach, wystarczą 2, góra 3 pociągnięcia by pomalować całą płytkę.
Konsystencja lakieru bardzo mi odpowiada, jest dość rzadki, ale kryjący, nie pozostawia smug.
W przypadku mojego koloru jedna warstwa wystarczy i można się tak pokazać ludziom, jednak wtedy trzeba liczyć się z tym, że lakier szybko zejdzie, często nawet tego samego dnia. Dlatego warto położyć drugą warstwę.
A nie stanowi to większego problemu, gdyż lakier wysycha momentalnie! Naprawdę nie mogę wyjść z podziwu, jak szybko można wrócić do normalnych czynności i nie martwić się o wgniecenia. Schnie szybciej niż lakiery, których producenci obiecują wysychanie w 60 sekund.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to trwałość, tutaj szału nie ma. Nie używam top coatu, a lakier trzyma się u mnie jakieś 3-4 dni. Tutaj zapewnienie firmy Astor o trwałości do 10 dni się nie sprawdziło.
Łatwo się go zmywa, schodzi z paznokci bez problemu praktycznie przy zastosowaniu dowolnego zmywacza.
Do tej pory przetestowałam dwa piękne odcienie czerwieni:
250 Rojo Passion - nasycona, intensywna czerwień z domieszką pomarańczu, bardzo energetyczna, świetna na co dzień
060 Iconic Red - podobna do poprzedniczki, jednak idąca bardziej w stronę wiśni niż pomarańczu, równie piękna i klasyczna
Na pewno będę sięgała po inne kolory z tej serii, za cenę w drogerii internetowej warto wypróbować.
Używam tego produktu od: 8 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: W trakcie drugiego