L'biotica Biovax Quick, Dwufazowa odżywka w sprayu bez spłukiwania do włosów blond
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
3 hity!
Dwufazowa odżywka Biovax pozwala osiągnąć natychmiastowy efekt zdrowych, nawilżonych i odżywionych włosów. Błyskawicznie przywraca im witalność i piękny połysk. Dzięki dwufazowej formule oraz specjalnie dobranym składnikom preparat działa jednocześnie na zewnętrzną warstwę włosów, jak i wnika głęboko odbudowując ich strukturę od wewnątrz. Dwufazowa formuła preparatu gwarantuje intensywne i skuteczne działanie, a jej wyjątkowo lekka konsystencja nie obciąża włosów. Ułatwia rozczesywanie. Odżywka przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji włosów blond oraz rozjaśnianych.
I FAZA - REGENERUJĄCA oparta na PANTHENOLU (prowitamina B5) - działa na wewnętrzną strukturę włosów, skutecznie je regenerując. Utrwala keratynę w łuskach włosów, dzięki czemu stają się one zdrowsze oraz pełne blasku. Wpływa łagodząco i odżywczo na skórę głowy, wzmacniając cebulki włosów, co zapewnia im właściwy wzrost.
II FAZA - ROZŚWIETLAJĄCA oparta na JEDWABIU I EKSTRAKCIE Z CYTRYNY - intensywnie nawilża i rozświetla włosy blond działając na ich zewnętrzną warstwę. Reperuje i zamyka rozdwojone końcówki. Wygładza włosy i zapobiega ich elektryzowaniu. Nadaje im jedwabisty połysk i miękkość. Działa rozjaśniająco, przywracając włosom świetlisty kolor. Nie wymaga spłukiwania.
Nie zawiera parabenów, SLS, SLES, glicolu propylenowego.
EFEKT NA WŁOSACH:
- Intensywne nawilżenie i regeneracja włosów
- Ożywiony, rozświetlony kolor,
- Włosy lekkie i miękkie w dotyku,
- Jedwabisty połysk.
Skład: Aqua, Cyclomethicone, Polysorbate - 20, Cetrimonium Chloride, Methyl Propanediol, Cyclopentasiloxane (And) Dimethiconol, Glycerin, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methoxy Peg/Ppg - 7/3 Aminopropyl Dimethicone, Peg - 14 Dimethicone, Hydrolyzed Silk, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Panthenol, Phenyl Trimethicone, Parfum, Benzyl Alcohol (And) Methylchloroisothiazolinone (And) Methylisothaiazolinone, Citric Acid, Linalool, Hexyl Cinnamal, Potassium Sorbate, C.I. 19140, C.I. 15985
Cena: 20zł / 150ml
/m/
Stosowałam ten produkt już jakiś czas temu i zmieniłam go na inny, bo to nie jest to czego szukam. Niby z tą odżywką jest wszystko ok, bo jest prosta w stosowaniu, ładnie pachnie, wygładza włosy, ale przy dłuższym użytkowaniu włosy wcale nie są w lepszej kondycji. Mam wrażenie, że ta odżywka działa tylko powierzchownie i to na chwilę, a ja szukam kosmetyku który nie będzie dawał złudzenia zdrowych włosów tylko będzie je pozostawiał naprawdę w lepszej kondycji. Niestety, dla mnie to jakaś ściema.
Używam tego produktu od: przez dwa miesiące, ale już jakiś miesiąc temu
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Kupiłam tą odżywkę tylko i wyłącznie, bo była na promocji w superpharm. Do odżywek tego typu nigdy przekonana nie byłam, uważałam że to buble (bo do tej pory trafiłam na 4 takie buble) aż w końcu zakochałam się w tej odżywce !\\\\nJest cudowna! Używam jej od 4 mc, kondycja moich włosów do tego co było to niebo a ziemia!
- nadaje blas, połysk - ZDECYDOWANIE TAK
- nie przetłuszcza !
- odżywiony, rozświetlony kolor - taaak tak! Jestem naturalną ciemną blondynką, moje włosy w miesiącach zimowych stawały się szare matowe, bez blasku, aa dzisiaj mam włosy jak w lecie z refleksami delikatnymi
- zapach nie chemiczny jak u innych odżywek tego typu!
- cena przywoita !
Zdecydowanie mój faworyt :-)
p.s.Nie wiem jak ktoś może oceniać tą odżywkę np posiadając farbowane włosy, wyraźnie jest napisane do włosów blond, jest odżywka specjalnie do farbowanych....
Idealna.
Na moich \'wcześniejszych\' włosach ciemnych naturalnych sprawiła jasne refleksy z których byłam mega dumna!
Teraz mam rozjaśnione...Mam swój upragniony blond i cały czas używam odżywki....
Same plusy:
+wydajna
+często przeceniona w superpharm\'ie
+kolor wydaje się świeży
+włosy gładkie, miłe w dotyku...
Używam tego produktu od: jakiś 2 lat, co 3 umycie włosów
Ilość zużytych opakowań: obecnie 5
Kupiłam dla kaprysu. Nie mam problemów z rozczesywaniem włosów, nigdy nie miałam. Do tej pory niechętnie używałam odżywek bez spłukiwania. Zawsze mnie obciążały i przyspieszały przetłuszczanie. Ta na szczęście tego nie robi. Pryskam nią włosy na końcach (nie są długie,trochę za ramiona), gdy podrosną prawdopodobnie pozwolę sobie na używanie od połowy długości w dół. Dla ochrony przed rozdwajaniem końcówek i zapachu, który chociaż chemiczny, jest całkiem przyjemny.
odżywka jest wydajna i można ją dostać w dobrej cenie.
Używam tego produktu od: dwóch miesięcy
Ilość zużytych opakowań: niewiele pierwszego
Ta odżywka to jakaś tragedia. Ani nie ułatwia rozczesywanie włosów, nie sprawia że są błyszczące. Włosy nie są obciążone.
Plusem odżywek w sprayu jest ich aplikacja ale powinna ona też pozytywnie wpływać na nasze włosy a tu nic...
Niestety odżywka jest strasznie wydajna na moje nieszczęście.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: ciągle męczę...
+ ułatwia rozczesywanie włosów
+ wygładza je i faktycznie nadaje im połysk
+ jest bardzo wydajna - jedno opakowanie spokojnie wystarcza na kilka miesięcy stosowania co drugi dzień (tak myję włosy)
+ aplikacja jest szybka, łatwa i przyjemna
+ odzywka ta ma delikatny, kosmetyczny zapach :)
- niestety u mnie wzmaga przetłuszczanie włosów (niezależnie od użytego szamponu), więc nie mogę stosować do na całą długość włosów, a jedynie od wysokości uszu w dół
Używam tego produktu od: 1,5 roku (z przerwami)
Ilość zużytych opakowań: dwa
ZALETY:
-ułatwia rozczesywanie
-nie obciąża
-nabłyszcza włosy
początkowe nawilżenie jest niestety złudne. Wielką wadą tego produktu jest to, że po miesiącu stosowania zuważyłam że przeuszył końcówki-przynajmniej na moich falowanych średnio porowatych włosach
Oddałam częściowo zużyte opakowanie koleżance z włosami o niskiej porowatości-zobaczymy.
Preparat nie robi nic poza tym ze bardzo obciąża włosy , skleja i sprawia ze wyglądają jakby nie były myte tydzień :( Bardzo sie zawiodłam !
dodam ze uzywałam kosmetyku jedynie na końcach z dala od nasady włosów .
Bardzo fajna, lekka odżywka w sprayu. Nie zauważyłam jednak ani nabłyszczania ani uwydatniania koloru, nie wiem czy chroni, bo używam jeszcze kilka innych specyfików na końcówki. Ale fakt faktem, nie zawiera silikonów i świetnie pomaga w rozczesywaniu, na pewno kupie ją jeszcze nie raz ;)
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kupiłam tę odżywkę na fali zaufania do firmy L\'biotica, z której to używam od długiego czasu serum do rzęs oraz masek Biovax.
Czego oczekiwałam? Odżywki, która pomoże mi rozczesać włosy po szybkim prysznicu po siłowni czy basenie. Odżywki, która zapewni włosom delikatną pielęgnację i ochronę przy jak najmniejszym zużyciu czasu.
Ta odżywka dokładnie to robi. Fazy mieszają się ze sobą błyskawicznie, rozpylacz też działa bez zarzutu. Odżywka jest niesamowicie wydajna, bo wystarczy kilka psiknięć i nawet mocno splątane kłaki rozczesują się bez problemu. Cała aplikacja trwa ledwie kilka sekund, co sprawia, iż ta odżywka jest idealnym wyborem gdy nie mamy czasu na stosowanie odżywki do spłukiwania.
Zapach według mnie bardzo przyjemny, owocowy (mocno jabłkowy).
Po zastosowaniu tej odżywki mogę spokojnie wysuszyć włosy i nie obawiać się o ich kondycję - według mnie całkiem nieźle sprawdza się w funkcji ochronnej, a jak dorzucimy do tego serum A+E to już w ogóle można zapomnieć o rozdwojonych końcówkach. Efekt? Włosy lekkie, puszyste, pachnące, błyszczące, MIĘKKIE. Czy potrzeba mi czegoś więcej? ;)
Inne plusy:
+ dostępność
+ cena przy wydajności wręcz kosmicznie niska
+ wspomniana wyżej wydajność, według mnie naprawdę imponująca.
+ nie zauważyłam negatywnego wpływu na moje blond włosy.
Nie podoba mi się tylko ogromne opakowanie - wolalabym 2x mniejsze, to jest średnio poręczne. Marzy mi się mini wersja tej odżywki, taka akurat do wrzucenia do kosmetyczki czy plecaka gdy idę na fitness :)
Osobiście na pewno sięgnę po kolejne opakowanie tej odżywki. Jest idealna na wszelkie wyjazdy, baseny, siłownię - słowem, wszędzie tam, gdzie zależy nam na czasie.
EDIT: Zrobiło się zimno, więc zmieniłam też pielęgnację - teraz używam tylko mocnych, treściwych masek i odżywek, a ta w sprayu poszła w kąt. Było mi jej jednak szkoda i wypróbowałam patent jednej z Wizażanek - spryskujemy suche lub lekko wilgotne włosy obficie tą odżywką na noc. Rano normalnie myję włosy, a po wyschnięciu lub wysuszeniu jest WOOOOW. Włosy mięciutkie, mniej spuszone, gładkie i błyszczące (dużo bardziej niż bez zastosowania tej odżywki na noc). Zdecydowanie polecam ten sposób, daje rewelacyjne efekty. Jestem zadowolona do tego stopnia, że Biovax w sprayu będzie regularnie gościł w mojej łazience, właśnie do stosowania na noc.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: ledwie 1/6 z pierwszego
Jestem naturalną jasną blondynką i produkt ten bardzo dobrze sprawdza się na moich włosach. Nie elektryzują się, są bardziej miękkie w dotyku, łatwo się rozczesują. Mam długie włosy i problem z rozdwajającymi się, suchymi końcówkami. Po zastosowaniu odżywki są widocznie mniej suche, mniej sianowate. Prawdopodobnie to tylko powierzchowne działanie, ale i tak jestem zadowolona, myślę, że po jakimkolwiek produkcie nie można spodziewać się więcej.
Dodatkowe plusy: bardzo wydajna, wygodna aplikacja.
Zapach mi odpowiada.
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
Obietnice producenta:
- Intensywne nawilżenie i regeneracja włosów -czy intensywne to nie wiem, ale włosy wyglądają na zdrowsze
- Ożywiony, rozświetlony kolor -prawda
- Włosy lekkie i miękkie w dotyku -prawda
- Jedwabisty połysk -lekko zauważalny
Do tego oczywiście włosy lepiej się rozczesują.
Wielki plus- włosy po użyciu tej odżywki nie elektryzują się przez CAŁY DZIEŃ, nie tylko przez pierwszą godzinę jak to jest z innymi znanymi mi odżywkami w sprayu.
To byłby mój KWC, gdyby nie STRASZNY zapach tej odżywki... Na początku tak mnie odrzucał, że nie miałam ochoty jej używać, z czasem przyzwyczaiłam się do niego, ale nie udało mi się go polubić... Coś jak Ludwik cytrynowy + jakaś gorzka chemiczna trucizna xd
Używam tego produktu od: półtora roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
Po pierwszych 3 użyciach włosy były ciężkie, matowe, sztywne wręcz brudne, a ja byłam po prostu wściekła...a potem nagle
..stały się mięciutkie, łatwo się rozczesują, są błyszczące, lekkie i o dziwo mniej się przetłuszczają (a nie zmieniałam szamponu) czego nigdy nie zauważyłam po jakiejkolwiek odzywce czy szamponie, bo zwykle jest odwrotnie
włosy dość ładnie pachną po niej, zapach samej odżywki może się nie podobać, bo pachnie jakby cytrynowo
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: połowa 1szego
obciaza moje wlosy, nie do konca ladnie pachnie... w porownianiu do maseczki z tej samej serii to nie dorasta jej do piet... uzyłam kilka razy i jakos nie przekonala mnie do siebie.
Używam tego produktu od: 3 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 1 1/3 opakowania duzego
Robiłam kilka podejść do tej odzywki i za każdym razem nie byłam zadowolona.Stosowana na mokre włosy pomaga w rozczesaniu i po wysuszeniu włosy nawet ładnie się prezentują,ale dość szybko stają się oklapnięte i nieświeże.Próbowałam używać na suche i musiałam jej sporo nałożyć,aby pomogła rozczesać potargane wiatrem włosy.Poza tym odrzuca mnie jej zapach:jest taki sztuczny,przypomina mi środki czystości.
Niestety dla mnie się nie sprawdziła,mimo,że lubię kosmetyki l\'biotica. Może będzie lepsza dla włosów naturalnych,bo dla rozjaśnianych nieszczególnie się sprawdza.
Używam tego produktu od: styczeń 2011
Ilość zużytych opakowań: trochę z 1 opakowania 150 ml
Zacznę od tego, że nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania odżywki. Włosy wcale się lepiej nie rozczesują ani nie są miękkie.
Jeśli chodzi o rozjaśnianie włosów- faktycznie ROZJAŚNIA! Miałam farbowane włosy w odcieniu średni blond i po ok 2 tygodniach stosowania odżywki zrobiły się po prostu ŻÓŁTE!
Cholerstwo niestety wydajne, nie zużyłam nawet połowy opakowania. Ale nie mam zamiaru więcej używać, musiałam znowu malować włosy bo wstyd było z domu wyjść... Używam tego produktu od: 2 tygodnieIlość zużytych opakowań: mniej niż jedno
Dodam jeszcze, że używałam maski do włosów z tej samej serii i byłam bardzo zadowolona, nie zauwazyłam niczego podobnego. Ogólnie polecam do włosów naturalnych, farbowanych szkoda...
Bardzo fana odżywka :) Z reguly odzywki bez spłukiwania strasznie obciążały moje włosy a przy tej jest zupelnie inaczej :) Włosy są miękkie, łatwo się rozczesują, nie elektryzują się, są miłe w dotyku i ładnie się układają, nie ma siana na głowie. Nie radzi sobie w tylko z końcówkami, na które muszę stosować i tak jedwab. Ale na pewno najlepsza z niespłukiwalnych odżywek jakie miałam - to chyba ta lekka, mgiełkowa konsystencja. Bardzo wydajna.
Używam tego produktu od: 1,5 msc
Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania
Obciąza, włosy bo niej mimo że są nawilżone to są obciązone...nie pomaga na rozdwjone końcówki, i jakoś szczególnie ich nie rozświetla.Wydajna, co mnie boli, bo muszę się jej w jakiś sposób szybko pozbyć(spryskuję włosy przed myciem). Stosowałam wraz z maska z tej samej serii i nic nie pomogło.
wLosy sie nieco po niej elektryzują:/
A zapach? Jest conajmniej odpychający. Pamiętacie te czasy kiedy przechziłyście koło kantorka dla sprzątaczek, i naglę uchyliły się drzwiczki, i poczułyście ten specyficzny mopny zapach? tak to włąśnie to...NA włosach? -nie polecam!
Beznadzieja. Pomimo niskiej ceny, nawet i tyle jest żal.
Używam tego produktu od: 3 misiecy
Ilość zużytych opakowań: poł jednego