Szampony do włosów

Lush Seanik, Solid Shampoo Szampon z solą morską w kostce

Nasi użytkownicy zostawili 43 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 września 2020 o 11:01
    Mój pierwszy szampon w kostce
    Szamponów w kostce używam nieprzerwanie od około 1,5 roku, Seanik z Lusha był moim pierwszym produktem tego typu, z czego bardzo się cieszę, bo tylko mnie zachęcił do dalszego testowania kostek :) Obficie się pieni, pachnie w porządku, dokładnie myje włosy - aż skrzypią! Dostajemy go bez opakowania, jedynie w papierowym woreczku, więc warto dokupić do niego metalową puszeczkę z Lusha albo po prostu zwykłą mydelniczkę, aby lepiej go przechowywać. Osoby, które starają się unikać mocnych detergentów muszą być ostrożne, bo zawiera SLS. Na moich długich, falowanych, średnio/wysokoporowatych włosach z tendencją do przetłuszczania się sprawdził się super. Włosy wyglądają po nim lekko, świeżo, nie puszą się i nie plączą. Nie jest niestety super wydajny, mimo odpowiedniego przechowywania, i dość drogi. Kupuję w Niemczech, gdzie kosztuje ok. 10-11 euro za kostkę 55g. Dla porównania: wiele innych szamponów w kostce kosztuje mniej za 80-85g, więc te z Lusha są chyba najdroższe jakie znam. Ale dostajemy produkt less waste, wegański, nietestowany na zwierzetach, a poza tym ja tak lubię ich szampony, że czasem sobie na nie pozwalam :) I na pewno polecam osobom, które dopiero planują zmianę na kostki.
    Zalety:
    • włosy ładnie po nim wyglądają
    • doskonale myje - typowy tzw. "rypacz"(ale dla niektorych to na pewno wada)
    • neutralny zapach
    • bez opakowania, bez plastiku, wegański, cruelty free
    Wady:
    • wysoka cena za niewielką kostkę
    • trudno dostępny w Polsce
  • 15 października 2019 o 10:13
    Pierwszy szampon w kostce bez osadu na włosach
    Mam cienkie, długie i blond włosy. Dodatkowo mam AZS i od czasu do czasu uczulają mnie dziwne rzeczy. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem, próbowałam kilku szamponów w kostce, ale za każdym razem kończyło się tak samo - włosy były tępe, sztywne i matowe. Przy lushu nie mam tego problemu. Mogę używać tego szamponu bez odżywki, jest bardzo wydajny, dobrze pachnie i co jest zaskakujące - nie plącze włosów. Moja skóra, która ma skłonności do przesuszania, nie szaleje. Sytuacja powoli się uspokaja i nie muszę myć włosów codziennie
    Zalety:
    • ekologia
    • brak osadu na włosach
    • nie uczula (ale wiem, że to może być względne)
    • nie plącze włosów
    • nie jest testowany na zwierzętach :)
    Wady:
    • trudno dostępny w Polsce
  • 5 maja 2019 o 14:46
    Świetny szampon!
    Bałam się, że dodatek soli morskiej wysuszy moje włosy, ale nie! Włosy po myciu są boskie! Bez problemu da się je rozczesać, są nawilżone, pełne blasku, po prostu zadbane. Mycie kostką to sama przyjemność, bo pieni się bardzo dobrze i fajnie pachnie.
    Zalety:
    • super jakość
    • nawilża i odżywia włosy
    • dobrze się pieni
    Wady:
    • drogi
    • trudno dostępny w Polsce
  • 27 marca 2019 o 17:55
    Morze, turkus i kosteczka
    Pierwsze moje spotkanie z szamponem , po powąchaniu skończyło się siarczystym kichnięciem z powodu zapachu mocnej soli :D Szampon ma w sobie bodajże glony i w 100 procentach kojarzy się z wodną otchłanią. Po kilku potarciach na głowie, szampon pieni włosy i je porządnie myje. Po wysuszeniu są lśniące i czyste. Lush zachęcił mnie to przetestowania pozostałych produktów.
    kasinaa
    26 marca 2018 o 14:57
    Najlepszy i mega wydajny
    To juz moja 4 kostka, pieronsko droga ale mimo wszystko bardzo wydajna! Nie znalazlam zadnych minusow poza cena moze. Jest to moje odkrycie ostatniej dekady :D Szampon : pieknie myje wlosy(az piszcza) cudownie odzywia moje wlosy super pachnie jest naprawde wydajny (trzeba go tylko umiec przechowywac) mega poreczny wszedzie-nic nam sie nie wyleje zuzyjemy go do ostatniego kawaleczka moje wlosy mniej wypadaja podczas mycia i czesania! Roznica jest ogromna miedzy iloscia wypadnietych wlosow w wannie przy nim a przy kazdym innym -nawet przy szamponach leczniczych majacych ograniczyc wypadanie. Wlosy sa dlugo czyste i sie nie przetluszczaja-przynajmniej moje! Rewelacja do potegi-polecam ogromnie
    Zalety:
    • Same zalety
    Wady:
    • ZERO!