WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Balea White Chocolate Shampoo Szampon do włosów `Biała czekolada`

• 8 lipca 2024 o 13:44
    jak to pachnie!
    Uwielbiam zapach linii Balea White Chocolate, a szampon do włosów "Biała czekolada" nie jest wyjątkiem. Wcześniej miałam również pomadkę i maseczkę z tej serii, które również pachniały cudownie. Szampon dobrze myje włosy i pozostawia je czyste oraz pachnące. Nie można jednak oczekiwać, że będzie intensywnie nawilżać – to nie jest jego główne zadanie. Jest to solidny produkt do codziennego użytku, ale osoby z suchymi włosami mogą potrzebować dodatkowej odżywki. Ogólnie rzecz biorąc, jest to przyjemny szampon o wspaniałym zapachu.
  • 19 stycznia 2024 o 15:21
    Taki sobie..
    Szampon jest fajny, miałam ogromną nadzieję, że będzie nawilżał włosy, bo wszystko na to wskazywało jednak się trochę przeliczyłam. Nie wysusza ich, ale tez nie daje jakiś fajnych efektów, które sprawiają, że kupiłabym go ponownie. Pieni się wystarczająco, trochę ciężko się rozprowadza na włosach przez co traci na wydajności, ale ogólnie jest w porządku, Bardzo ładnie pachnie, co oczywiście jest na jego korzyść.
  • 10 marca 2022 o 13:44
    Cudny
    Zdecydowanie jest to dla mnie najlepszy szampon Balea jaki miałam. Po pierwsze - cudowny zapach białej czekolady - nie jest zbyt słodki ani zbyt nachalny, jest po prostu idealny oraz zapewnia pełen relaks podczas mycia włosów. Szampon łatwo się pieni oraz aplikuje na włosy. Efekt - włosy mięciutkie, skóra głowy dobrze umyta - nie zauważyłam żadnych problemów po codziennym używaniu tego szamponu. Jest też wydajny, a opakowanie ułatwia wybieranie produktu oraz ozdabia naszą łazienkę. Szkoda tylko, że jest tak trudno dostępny.
  • 13 października 2021 o 15:50
    Zapach ładny, działanie średnie.
    Lubię produkty Balea, są tanie, mają bardzo ciekawe zapachy, szkoda tylko, że póki co dostępne są u nas tylko internetowo. Gdy tylko mam okazję, to robię sobie ich zapasy. W ręce wpadł mi ten szampon, biała czekolada, kto by się oparł? O ile zapach jest cudowny, słodziutki, to działanie mocno średnie. Mam włosy przetłuszczające u nasady a suche na końcach, produkt ten nie utrzymywał umownych dwóch dni w świeżości, już na drugi dzień zaczynały się przetłuszczać. Konsystencja: dobrze skoncentrowana, wystarczyło niewiele na moje włosy o długości poniżej brody, chyba mogę napisać, że średniej długości. Działanie: gdybym miała w zwyczaju myć włosy codziennie (myję co drugi) to byłabym zadowolona z efektów, bo świeże były puszyste, odbite od nasady, miękkie, pachnące. Jednak z czasem ta puszystość i odbicie znikały, zamieniały się w ciężki oklap. Dobrze radził sobie natomiast w domywaniu włosów ze wszelakich wcierek, olejków, lakieru. Nie plątał też włosów, rozczesanie było bezproblemowe. Jako że ten produkt był tani to nie będę więcej narzekać, ot szampon jakich wiele w swoim życiu zużyłam, krzywdy nie zrobił, niczym mnie nie oczarował, ale też nie zaszkodził skórze, bo nie miałam łupieżu, swędzenia. Zapach: największy atut szamponu, dla fanek słodkich, mdłych, jedzeniowych aromatów. Lekko wyczuwalny w ciągu dnia, na plus. Opakowanie: zachęca do zakupu, urocze, słodkie, od razu kojarzy się z łakociami. Butelka poręczna, łatwa w użyciu, fajnie, że klips jest płaski, ułatwia to zużycie do dna.
    Zalety:
    • dużo piany
    • nie plącze
    • nie powoduje podrażnień, łupieżu
    • domywa olejki, wcierki
    Wady:
    • jest bardzo zwyczajny, włosy po dniu nie wyglądały już tak świeżo.
  • 1 kwietnia 2020 o 14:29
    Oj słodziutka :D
    Jak każdy kosmetyk z linii balea musi swoim zapachem , a że jestem szczerze zakochana w czekoladzie pod każdą postacią to nie mogło zabraknąć tego szamponu w moim składzie :D Zapach boski , słodziutki czekoladowy , chociaż jak dla mnie zbyt słodki na szampon do włosów :) Po jego użyciu oczywiście w metodzie kubelkowej mycia głowy sprawdził się raczej tak jak każdy , pachniał dość ładnie się pienił , ogólnie na tym etapie na tak :D Jak każdy oczekiwałam rezultatów jakiś minimalnych choćby nawet , ale niestety ten szampon nie sprawdził się w mojej pielęgnacji włosów ,ponieważ poza zapachem to nie ma nic :) Ale to nie oznacza koniec mojej przygody z nim :) Używam go regularnie , ale z innym przeznaczeniem bo używam jako żel pod prysznic hehe :D nie mogłam się opędzić od tego zapaszku i stwierdzialam że się idealnie nada do kąpieli :D