Szampony do włosów

Eva Natura Natura Style, Szampon z czarną rzepą

TZMO Szampon z czarnej rzepy 1000ml

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

vilma
    5 listopada 2023 o 12:19
    Zmienili formułę. Teraz nadaje się tylko do kosza...
    Używałam tego szamponu kilkanaście lat. Nie szukałam nic innego, bo radził sobie świetnie z moimi przetłuszczającymi się i lejącymi włosami. Odbijał je u nasady, skóra głowy nie swędziała, włosy były świeże i puszyste bez łupieżu. Moglam myć co drugi dzień. A mój mąż/włosy normalne, falowane/nawet tydzień mógł nie myć wlosów.
    Wady:
    • Dziś to już nie ten sam szampon. Hasło na butelce głoszące nową, ulepszoną formułę w praktyce oznacza totalnie coś odwrotnego. Producent dodał jakiegoś okropnie zmiękczającego składnika, który sprawia, że moich włosów jest o połowę mniej. Mam wrażenie, że już podczas mycia, włosy zmieniają się jakby w mysie futerko. A po wysuszeniu i wymodelowaniu grupują się w nieestetyczne strąki. Na drugi dzień są już tłuste.
    • Producenci zapominają chyba, że lepsze jest wrogiem dobrego.
    • Niestety nie wyobrażam sobie używać dalej tego produktu, nie kupię już więcej, ani też nikomu nie polecę.
    haaltia
    26 marca 2023 o 5:35
    złoto!
    tradycyjnie szukałam w osiedlowym sklepiku szamponu familijnego, by solidnie oczyścić skórę głowy, ale że akurat go nie było, to wzięłam z półki czarną rzepę. skorzystałam i - wow! po pierwsze, może nie najważniejsze, ale robiące wrażenie, wrażenie: zapach! <3 jest specyficzny, tak bardzo inny niż sztuczny i słodki aromat większości drogeryjnych szamponów, że mogłabym się wwąchiwać dla samego wwąchiwania. cudo! w użyciu przyjemny, dobrze pieniący się i wbrew pozorom nieplączący moich włosów. oczywiście, ze względu na moc szamponu, koniecznie trzeba użyć odżywki/maski, ale po takim seansie włosy są w świetnym stanie - uniesione, puszyste, mają jakby większą objętość. do tego prawie z dnia na dzień szampon poradził sobie z dziwnym, takim troszkę tłustawym łupieżem, który od pewnego czasu mi doskwierał (a co może z czasem rzeczywiście przyczynić się do zmniejszenia wypadania włosów). wszystko to zestawiając ze śmieszną ceną każe mi stwierdzić, że jest to jeden z moich ulubionych produktów.
    Zalety:
    • zapach!
    • skuteczność oczyszczania
    • redukcja tłustego łupieżu
    • przejrzyste, proste opakowanie
    • produkt polski
    Wady:
    • nie wszędzie jest dostępny
  • 22 stycznia 2022 o 21:18
    Nieśmiertelny klasyk
    Ten szampon zna moja babcia, używa moja mama i ja. W osiedlowym sklepie Społem występuje w innej butelce, bo owalnej przeźroczystej z białymi napisami. Ma wygodny dozownik i minimalistyczny design. Jest to typowy 'rypacz', czyli szampon który używam przed hennowaniem/ cassiowaniem/senesowaniem, aby maksymalnie oczyścić skórę głowy. Jest też dobry po olejowaniu. Sprawdza się do tych konkretnych momentów w pielęgnacji, ale nie jest to mój ulubiony wariant zapachowy - faktycznie zawiera wyciąg z rzepy/rzodkwi i pachnie bardzo... orzeźwiająco, jak świeżutka rzepa wyciągnięta z własnej grządki? Jest to specyficzny zapach, moja mama bardzo lubi szampon oraz inne produkty o tym zapachu, więc ma swoich odbiorców - ja dozuję go z umiarem. Ogólnie produkt działa: świetnie myje, pieni się ok, nie mam na co narzekać. Tylko moim zdaniem, a mam normalną w stronę tłustej skórę głowy; najlepiej używać go maksymalnie raz w tygodniu, nie częściej, bo może strasznie przesuszyć z racji składu, który wcale nie jest naturalny, a po prostu krótki. Szampon zawiera jak już wspominałam wyciąg z rzepy/rzodkwi, jak również lanolinę i kwas mlekowy, więc poniekąd balansuje ten silny detergent, zapach w połowie składu i drażniące składniki formuły, ale nie zauważyłam właściwości pielęgnujących i przeciw wypadaniu. Ogólnie szampon jest do oczyszczania, a to odżywki i maski są produktami poprawiającymi kondycję włosów (a wcierki wzmacniają cebulki włosa najlepiej), więc nie ma się co oszukiwać. Natomiast z racji zawartości mocnego detergentu oraz silnie działającego składnika konserwującego zabijającego mikroorganizmy (2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol) szampon będzie dobry przy nawracającym łupieżu (nie takim od przesuszonej skóry głowy oczywiście). Uważam, że cena szamponu jest super, jest to również polski produkt, więc nic tylko brać i testować, można nawet zużyć od biedy jako płyn do ciała lub do prania :P
    Zalety:
    • wygodna i minimalistyczna butelka
    • dobra cena
    • polska marka
    • dobrze, mocno myje
    • dobry przed hennowaniem, po olejowaniu
    • ciekawy i niespotykany zapach
    Wady:
    • nie polecam częstego stosowania ze względu na mocne detergenty w składzie (będzie wysuszał)
    • nie polecam sugerować się wskazówkami producenta, szampon jest do oczyszczania, nie do wzmacniania włosów, czy pielęgnacji - od tego są wcierki, maski, odżywki
  • 9 stycznia 2021 o 2:43
    Tani i dobry
    Wyznaję zasadę, że szampon powinien dobrze myć, a nawilżenie i odżywienie to rola odżywki. Moje włosy nie lubią szamponów z silikonami, bardzo się przetłuszczają, dają pozorne nawilżenie. Ten szamponik od wielu lat kupuję co jakiś czas w lokalnym sklepie spożywczym. Jest bardzo tani, ma przezroczystą butelkę dzięki czemu wiadomo, ile produktu zostało do końca. Może skład nie powala, ale i tak wypada dobrze na tle droższych szamponów. Bardzo lubię jego zapach, choć wiem, że dla wielu jest dyskusyjny. Świetnie myje, fajnie skrzypią po nim włosy. Nie mam łupieżu, skóra głowy jest dobrze umyta. Po użyciu nakładam dobrą odżywkę. Nie ma wtedy problemu z rozplątaniem włosów.
    • przezroczyste opakowanie
    • dobrze myje głowę i włosy
    Wady:
    • nie zauważyłam
    _inga
    5 grudnia 2020 o 7:01
    Szampon z czarną rzepą do włosów z tendencją do wypadania, Natura Style,Eva Natura
    Ostatnio zauważyłam większą ilość wypadających włosów i pozostających na szczotce przy czesaniu szukałam szamponu który wzmocni włosy i zmniejszy ich wypadanie, mój wybór padł na szampon z czarną rzepą EVA NATURE STYLE Musze z przykrością stwierdzić że nie był to dobry wybór już po 2-3 umyciach skóra głowy stała się dość mocno przesuszona , włosy po umyciu się plączą i źle się rozczesują. Zużyłam jedno cale opakowanie i nie zauważyłam różnicy w ilości wypadających włosów. Jedyny plus mogę dać za opakowanie Przeźroczysta zgrabna butelka widać ile kosmetyku zostaje w środku i korek z dozownikiem ułatwiający użycie odpowiedniej ilości szamponu. Nie polecam i więcej nie kupię.
    Zalety:
    Wady:
    • przesusza skórę głowy
    • włosy źle się rozczesują
    • nie zmniejsza wypadania włosów