Rimmel Max Volume Flash Mascara (Tusz pogrubiająco - wydłużający)
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
16 hitów!
Rimmel London Mascara The Max Volume FlashTusz do rzęs 003 Ultra Black 8 ml
12,99 zł
Nowy tusz Rimmel Max Volume Flash pogrubia i wydłuża rzęsy. Ogromna szczoteczka sprawia, że rzęsy aż czternastokrotnie zwiększają swoją objętość, a tusz nie pozostawia grudek! Mascara zawiera kolagen i keratynę. Cząsteczki kolagenu łączą się z każdą rzęsą skutecznie ją wypełniając, co pozwala zwiększyć objętość. Z kolei keratyna wygładza powierzchnię rzęs, wzmacnia je i nabłyszcza.
Innowacyjna szczoteczka idealnie dopasowuje się do rzęs, sprawiając, że tusz dokładnie je pokrywa. W przeciwieństwie do tradycyjnych aplikatorów ze sztywnymi włóknami, które utrudniają nakładanie, włókna szczoteczki mascary Max Volume Flash są elastyczne i wklęsłe. To ułatwia precyzyjne nakładanie tuszu na całej długości rzęs.
Skład: Skład: Water, Paraffin, Beeswax, Stearic Acid, PVP, Carnauba Wax, C18-36 Acid Triglyceride, Triethanolamine, Lecithin, Acrylates Copolymer, Panthenol, Propylene Glycol, Polyvinyl Alcohol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Talc, Tocopheryl Acetate, Propylparaben, Benzyl Alcohol, Simethicone, Iron Oxides CI 77491, CI 77492, CI 77499 - May Contain, Carmine CI 75470 - May Contain, Chromium Hydroxide Green CI 77289 - May Contain, Chromium Oxide Greens CI 77288 - May Contain, Mica - May Contain, Titanium Dioxide CI 77891 - May Contain, Ultramarines CI 77007 - May Contain
Cena: 21zł / 8ml
/s/
Aqua, Cera Alba, Cera Carnauba, CI 77289, CI 77491, CI 77492, Lecithin, Methylparaben, Panthenol, Paraffin, Phenoxyethanol, Polyvinyl Alcohol, Propylene Glycol, Simethicone, Stearic Acid, Talc, Tocopheryl Acetate
Kupiłam go w 1 technikum po raz 1. Było to 7 lat temu.. Dzięki niemu zaczęłam malować rzęsy, niesamowicie podobał mi się efekt tego. Byłam zachwycona efektem :D Oczka przejrzały niesamowicie, używałam go kilka lat, tylko sporadycznie kupowałam inny w celu wypróbowania. Ten spełniał wszystkie swoje funkcje. Ubolewam, że został wycofany...
Nie ukrywam.. był to mój pierwszy tusz z rimmela, a tu klops :(
Plusy:
+ kształt opakowania (?)
Minusy:
- szczoteczka
- skleja
- nabiera się stanowczo ZA dużo tuszu!
- konsystencja jakaś taka..
- nie unosi
- nie rozdziela
- nie wydłuża
- cena wygórowana
Używam tego produktu od: miesiąc
+ ma mocny czarny kolor
\\n+wydłuża rzęsy
\\n+szczoteczna jest wygodna w aplikacji
\\n+ starcza na długo
\\n+ nie zasycha
\\n+ cena jest przyzwoita
\\n+nie pozostawia grudek
\\n
\\n- zdarza się że skleja rzęsy ( przynajmniej u mnie)
\\n- osypuje się , zazwyczaj pod koniec dnia
\\n- jest dość wodnisty
\\n
\\nJak dla mnie jest jest dobry pomimo tych dwóch wad i zpewne kupię go jeszcze nie raz :)
Tusz jest beznadziejny. Nie dosyć, że prawie nie wydłuża, nie pogrubia i nie nadaje intensywnego koloru rzęsom , to źle się nakłada. Pod koniec dnia się kruszy, łatwo go rozmazać.
Na moją ocenę szczególnie wpływa fakt, iż po nim bolą mnie oczy i dodatkowo zaczął mnie uczulać.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Jeden z najgorszych, jaki miałam, a miałam też tańsze i większość z nich była lepsza.
+ wygodna szczoteczka
- po jakimś czasie zaczął się osypywać
- rozmazywał się
- rzęsy po pomalowaniu prawie nie różniły się od wersji naturalnej
Zdecydowanie nie warty swojej ceny.
+ Łatwo dostępny
+ Wydajny
+ Wydłuża rzęsy
+ Ładny kolor
- Nie pogrubia
- BARDZO łatwo się kruszy
- Ciężko pomalować dolną część rzęs
Wraz z tą maskarą muszę używać jeszcze jednej pogrubiającej.
Używam tego produktu od: Trzy miesiące
Ilość zużytych opakowań: Jedno
Kupiłam go przez przypadek, myląc go z innym tuszem :(
Łudziłam się na początku, że będzie dobry, ale prawda okazała się brutalna :(
-Nie wydłuża
- Nie pogrubia
- Trochę maluję, "rzęsy są czarne"
- Skleja rzęsy!
- Ile warstw bym pomalowała to i tak nie wydłuży ani nie pogrubi!
- Osypuje się
- Odbija się
Jedyny plus to chyba taki, że jeszcze nie zaschnął..
Używam tego produktu od: 8 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: Nawet nie 1
Tusz doskonale pokrywa rzęsy.
Plusy:
-pogrubia rzęsy
-wydłuża
-intensywny czarny kolor
-fajna szczoteczka
Minusy:
-trzeba uważać, żeby nie rozmazać, konieczne jest nałożenie 1 warstwy tuszu wodoodpornego (bez tego podczas deszczu możliwy efekt pandy)
Używam tego produktu od: jakieś pół roku temu
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
Plusy:
*pogrubia
*wydłuża
*nie mam problemu z pomalowaniem rzęs górnych i dolnych
*ma intensywny czarny kolor
*szczoteczka gruba ale poręczna, można dotrzeć nawet do najkrótszych rzęs, chociaż zdarzało mi się ubrudzić skórę
*cena, szczególnie w promocji :)
*wydajność
Minusy:
*pod koniec zaczyna się dosyć mocno osypywać
Innych wad nie zauważyłam
Nie wiem czy kupię ponownie ponieważ nie przywiązuję się do kosmetyków, lubię testować nowe ;)
Używam tego produktu od: ok pół roku
Ilość zużytych opakowań: jedno
nie polecam.. kupiłam jeden i już nigdy więcej.
według mnie szału nie ma w ogóle nie wydłuża i nie pogrubia do tego strasznie sie kruszy, przez grubą nakrętkę jest nieporęczny, szczoteczka to jakas katastrofa. Do tego swędzą i szczypią mnie po nim oczy
Używam tego produktu od: okolo 2 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: ok.pół opakowania
Używam tego tuszu już spory czas i muszę przyznać że jestem z niego bardzo zadowolona. Produkt wydajny, starcza na długo, nie skleja rzęs, nie zostawia grudek, pogrubia choć nie wydłuża jakoś tak bardzo. Łatwo się zmywa i ma dobrą cenę.
Na obecną chwilę został odstawiony w celu wypróbowania tuszu firmy Bourjois. :)
Plusy:
+ pogrubia
+ nie zostawia grudek
+ nie skleja
+ dobra cena
+ starcza na długo (ok. pół roku)
+ dobrze się zmywa
Minusy:
- niezbyt wydłuża
- nieciekawy kolor opakowania :)
Właściwie sama nie wiem jak go ocenić. Kiedy użyłam go poraz pierwszy był tak beznadziejny, że brak słów. Nie zrobił nic oprócz sklejenia rzęs, a to też jakiś cud, bo nawet nie pomalował ich dokładnie! Beznadziejnie się nakładał, szczoteczka to jakiś koszmarny drapak.
Przełożyłam do niego szczoteczkę z tuszu Rimmel Lash Flirt i wtedy, o dziwo, jakoś malował. Nie osypywał się, nie sklejał (ale to zasługa szczoteczki), za to niedokładnie malował rzęsy - pomimo kilku warstw dalej widziałam jasne prześwity (mam naturalnie jasne rzęsy).
Podsumowując - nic nie wart, nawet mimo wymiany szczoteczki na lepszą.
Albsolutnie NIE! Jednym słowem o tym tuszu słabizna. Ciężko mi powiedzieć co w nim jest dobrego. Moja przyjaciołka przyszła pewnego dnia z niesamowicie umalowanymi rzęsami, nie wiele myśląc pobiegłam kupić dla niego. Myślałam, że to będzie moja zamiana max factor 2000 kcal. To był błąd. Nie kosztuje wiele więc nie jest mi bardzo szkoda. Tusz leży i pewnie niedługo przeterminuje się i go wyrzucę. Co robi? Daje ładny czarny kolor rzęs. Czego nie robi? Ani nie podkręca, ani nie pogrubia ani nie wydłuża. Moje rzęsy z natury długie, więc szukam pogrubienia. Efekt jaki uzyskałam tym dałaby mi zwykła henna w kolorze czarnym. Nie polecam.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: połówka
kupiłam go kiedyś, bo raczej nie jestem wierna jednej maskarze przez dłuższy czas i ciągle szukam. akurat wściekle różowe opakowanie rzuciło mi się w oczy.
w zasadzie nie pożałowałam. naprawdę czarny kolor, fajnie wydłuża, podkreśla rzęsy. szczególnie przy kilku warstwach (u mnie standard to 2). niestety skleja i osypuje się, jest dość rzadki. by sprawnie operować tą szczoteczką trzeba mieć wprawę, wtedy nie sprawia problemów. nie wysycha szybko, raczej standardowo.
złote napisy na opakowaniu ładnie wyglądają na początku, jak tusz jest nowy. potem szybko się ścierają, brudząc przy okazji dłonie.
ogólnie stwierdzam, że tusz nie jest zły. nie jest to jednak produkt, do którego chce się wracać, bo nie robi z rzęsami nic zaskakującego. ot taki zwyklak.
Używam tego produktu od: przez ok.3miesiace
Ilość zużytych opakowań: 1 standard.
Na początku stosowania nie byłam tym tuszem zachwycona. Bardzo rzadka konsystencja, nadmiar tuszu na szczoteczce, który ostatecznie lądował na rzęsach strasznie je sklejając.
Jednak w miarę upływu czasu troszkę zgęstniał i maluje się nim o wiele lepiej:)
Z pewnością zauważalne jest pogrubienie, wydłuża w moim przypadku niewiele- za to odejmuję pół gwiazdki.
Kolejne pół za sklejanie, może nie takie jak na początku, mimo wszystko to czyni, niezależnie od techniki malowania. Ja lubię mocno wytuszowane rzęsy i z tym tuszem muszę naprawdę uważać żeby nie przesadzić.
Załączam zdjęcie jaki efekt uzyskuję na moich rzęsach. Pokazuję też wielkość szczoteczki - jest dość spora, jednak sprawnie i dokładnie można wytuszować oczy.
Ładny kolor czerni, tusz się nie rozmazuje, ani nie osypuje, nie odbija na dolnej czy górnej powiece. Pojemność 8ml w promocji za ok. 18 zł też na plus.
Gdyby bardziej wydłużał i mniej sklejał rzęsy z pewnością dołączyłby do moich ulubionych maskar:)
Nie wiem czy go kupię ponownie, bo nabyłam też zieloną wersję (ma lepsze opinie) i już czeka w kolejce na przetestowanie;)
Używam tego produktu od: 3 tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Kupiłam ten tusz ze względu na promocję. Opakowanie przywodziło mi na myśl Maybelline The Falsies Express Mascara. Miałam nadzieję na podobny efekt.
Tusz jest bardzo lekki. Szczoteczka nie jest idealna, jak dla mnie trochę za gruba, jednak tusz nakłada się w miarę dobrze. Problem jest z dotarciem do najcieńszych rzęs, nie brudząc przy tym skóry. Nie pogrubia. Wydłuża tworząc ładny wachlarz, ale mogłoby być lepiej.
Używam tego produktu od: tygodnia
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
jest poprostu niesamowita. mam krótkie, niezauważalne wręcz rzęsy, a ona sprawiła że w końcu moje oko jest podkreślone. Jeżeli ktoś ma wprawe w nakładaniu tuszu to można uzyskać nieziemski efekt. to prawda na początku trudno było mi się z nią oswoić... jednak teraz ją kocham
PLUSY:
-pogrubia
-wydłuża
-podkreśla oko
- intensywna czerń
-nie skleja rzęs
-odpowiedni dla każdych rzęs
MINUSY:
- dłużej niż pół dnia nie wytrzymuje w pełnej okazałości, troche sie kruszy, ale też nie za bardzo
Używam tego produktu od: 3 m-ce
Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
Kupujac ten tusz nie wiedziałam czy będzie dobry, ale okazało się, że jest.
Jestem z niego zadowolona:)
Wydłuza i pogrubia moje rzęsy, nie wiem jak w innych przypadkach... Ja mam dość długie rzęsy więc jak nałoże tusz czasami wygladaja jak sztyczne.
Łatwo się zmywa pod koniec dnia
Nie rozsypuje się
Jest wydajny
Żeby uzyskać super efekt trzeba go umiejętnie nałożyć:)
Ja osobiscie jestem zadowolona z tej maskary.
Używam tego produktu od: pół roku