Nivea Visage, Delikatny peeling do twarzy

• 1 marca 2015 o 19:39
    podrażnia
    Peeling nie jest tak delikatny jak obiecał producent. Niestety podrażnił mnie i spowodował, że pojawiły mi się krostki na buzi, ale to dopiero po regularnym stosowaniu 3,4 razy w tygodniu. Później ograniczyłam do 1 dnia w tygodniu i problemów już takich nie było. Nie mniej jednak widzę, że jakiś składnik działa na mnie uczulająco. Mimo efektu gładszej i wyraźnie oczyszczonej skóry po zastosowaniu kosmetyku pojawiały się na drugi dzień podrażnienia, a skóra stawała się trochę tłusta, napięta. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
  • 6 listopada 2013 o 15:16
    niezły
    Peeling całkiem dobry, chociaż czegoś mi w nim brakuje. Efekt utrzymuje się zbyt krótko jak dla mnie i nie widać trwałych zmian po dłuższym stosowaniu. Peeling używałam 1-2 razy w tygodniu i faktyczna zmiana widoczna była tylko do kilku godzin po zastosowaniu. Oprócz przyjemnego uczucia odświeżenia i oczyszczenia skóry, nie zaobserwowałam jakiś szczególnych efektów. Na plus: - wydajność, produkt wystarcza na naprawdę wiele zastosowań - delikatne ziarenka, nie podrażniają skóry, więc mogą go stosować również osoby z cerą wrażliwą, problemową - złuszcza i odblokowuje zanieczyszczone pory Na minus: - momentami miałam uczucie wysuszonej i ściągniętej skóry, więc nie wyobrażam sobie używać go bez późniejszego nakładania kremu, toniku - nieprzyjemny zapach; - niekorzystny aplikator - mimo rozpromienionej skóry, pozostaje uczucie napięcia cery Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    Agumek
    10 kwietnia 2012 o 20:47
    delikatny
    Był to mój pierwszy peeling, dostałam go na urodziny :) Jest faktycznie delikatny, nie podrażniał skóry. Buzia po jego użyciu była zawsze przyjemnie gładka. Przez długi czas mogłam go używać nie stosując żadnych kremów nawilżających. Ma przyjemny zapach, jest wydajny. Być może go kiedyś kupię. Używam tego produktu od: ok. roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 3 września 2008 o 19:59
    Warto mieć.
    Delikatny jak na peeling. Nie podrażnia mojej cery. Stosuję go z przyjemnością 2 razy w tygodniu. Jest bardzo wydajny. Co tu dużo wymieniać jest super i warto go mieć na swojej półce. Zawsze jak go stosuję używam maseczki, polecam bo po peelingu każda maseczka działa cuda. Używam tego produktu od:pół roku Ilość zużytych opakowań:1
  • 3 września 2008 o 15:59
    Jest ok
    Jest delikatny i ma przyjemny zapach. ładnie ściera naskórek, ale niestety po kilku użyciach zauwazyłam wyszuszenie skóry. Plusem jest fakt, że jest wydajny. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1