Urządzenia wielofunkcyjne do włosów

Dyson Airwrap Styler

Stara wersja produktu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Rena
    20 kwietnia 2023 o 23:25
    Ladna, ale droga zabawka
    Najczesciej uzywam czesci suszacej i okraglej szczotki. Mam wlosy idealnie proste, cienkie i farbowane. Moje wlosy nie chca sie krecic, takze to jest jedyny sprzet, ktory w ogole je kreci na kilka godzin - a dokladniej az do spania. Rano po pobudce juz po stylizacji. Krecenie jest proste, faktycznie wlosy same sie nawijaja na lokowke (ja nie przejmuje sie stronami). Mam wlosy poldlugie, troche za ramiona i gdybym wybierala wersje jeszcze raz to wybralabym do wlosow dlugich. Mam ta klasyczna i te koncowki sa troche za krotkie. Ale uzywam i tak. Tylko zeby zakrecic i to sie trzymalo az do spania musze dac pianke i lakier do modelowania. Takze to typowo opcja na impreze/wieksze wyjscie. Na codzien uzywam szczotki okraglej by nadac objetosc. Jest ok, ale moja poprzednia babyliss dawala podpbny efekt. Jedynie co dyson robi lepiej, to jest duzo szybszy od babyliss. Probowalam szczotki wygladzajqcej. Faktycznie robi blyszczaca tafle. Ale tak ulizuje wlosy, ze wygladaja na jeszcze rzadsze niz sa. Dla mnie wiec sa dobre tylko stylizacje nadajace objetosc. Ale osobie o gestszych wlosach moze to bardzo odpowiadac. Nie umiem powiedziec czy dobrze prostuje, bo u mnie sa tak samo proste przed i po. Ale ja tak mam takze po prostownicy.
    Zalety:
    • Szybkosc suszenia
    • Wyglad
    Wady:
    • Cena, cena i jeszcze raz cena
    • Waga - reka sie lekko meczy przy stylizacji
    • Moglaby byc troche mniejsza - zwlaszcza kabel. Czesto podrozuje i poprzednia lokowkosuszarka babyliss mniej zajmowala w bagazu
  • 23 listopada 2022 o 10:46
    Bardzo dobry sprzęt, ale... nie dla mnie.
    Airwrap to bez wątpienia sprzęt wysokiej klasy. Porównując jakość komponentów i samego wykonania do innych, podobnych mu produktów nie da się nie zauważyć przepaści jaka między nimi występuje. Co do działania, muszę zaznaczyć, że jestem posiadaczką dość rzadkich i cienkich włosów, które niedawno rozjaśniłam. Sprzęt zakupiłam głównie w celu układania grzywki i nadania całym włosom objętości, bez niszczenia ich wysoką temperaturą na co dzień. Dodatkowo wg opinii w internecie i zapewnień samego producenta stylizowanie włosów miało trwać zaledwie kilka minut. Airwrap wydał mi się idealnym rozwiązaniem. Niestety, okazało się, że codzienna stylizacja włosów wcale nie trwa krócej niż innymi sprzętami (lokówko-suszarką), jedynym plusem jest to, że mamy jedną rączkę i zmieniamy tylko nasadki, a całość przechowujemy w eleganckim pojemniku. Co do końcówek: - wygładzające są świetne, ale nie dla moich włosów, które z natury są przyklapnięte, natomiast, jeśli ktoś ma gęste, grube, falowane, puszące się włosy to rzeczywiście może być z nich zadowolony i być może odstawić prostownicę. - kręcące to dla mnie największe rozczarowanie. Rzadko używam lokówki, by nie niszczyć włosów, więc liczyłam, że na większe wyjścia pomysł Dysona sprawdzi się świetnie. Niestety, w moim przypadku nakręcanie włosów trwa bardzo długo, muszę bardzo pilnować, by poszczególne sekcje nie wkręcały mi się w aktualnie podkręcane pasmo. W dodatku mam wrażenie, że przez dość ostry nawiew nie mam pełnej kontroli nad efektem końcowym i pojawia się u nasady włosów puch, który wygląda mało elegancko ;) I znowu... dla cięższych, grubszych włosów może to nie być minusem, ale moje leciutkie "pióra" fruwają jak oszalałe podczas tej stylizacji. Plus jest taki, że znowu nie niszczymy sobie włosów lokówkami. - suszarka - bardzo dobra! -okrągła szczotka jest ok, wydaje mi się, że nie niszczy włosów tak, jak inne sprzęty z podobnymi końcówkami, ponieważ ząbki są dość cienkie, umiejscowione w równych odstępach i są mniej więcej równej długości przez co wydaje się mniej uszkadzać strukturę włosa, bo od razu ładnie się pomiędzy nie "wczesuje". Minusem jest brak automatycznego obracania się tej końcówki, dlatego musimy sami się trochę "namachać" wykonując fryzurę. W większości lokówko-suszarek dostępnych na rynku jest opcja automatycznego obracania się nasadki. Podsumowując: Produkt wysokiej jakości, jestem pewna, że niszczy włosy mniej niż inne sprzęty, ale nie spełnił moich podstawowych oczekiwań związanych z czasem pracy z włosami przed codziennymi wyjściami do pracy etc. Na większe wyjścia także wolę użyć moją starą lokówkę, nad którą mam pełną kontrolę, a na co dzień posłużyć się obrotową suszarko-lokówką za ułamek ceny Airwrapa.
    Zalety:
    • nie niszczy włosów;
    • włosy błyszczą się zdecydowanie bardziej niż po użyciu innych sprzętów;
    • sprawdzi się dla osób, które chcą wygładzenia i pozbycia się niszczącej włosy prostownicy;
    • długo kabel;
    • jakość wykonania.
    Wady:
    • cena;
    • brak obrotowej suszarko-lokówki;
    • silny nawiew podczas kręcenia włosów, który potrafi wciągnąć inną partię.
  • 7 lutego 2021 o 17:34
    Nie jest to gadżet zmieniający życie...
    ...ale i tak nie bardzo umiem już sobie wyobrazić bez niego moje włosowe perypetie ;) W ogóle moja droga do posiadania tego cuda była długa i wyboista. Bo kosztuje toto tyle, ile miesięczna pensja niejednego człowieka, i długo biłam się z myślami, czy kupić. Bo że chciałam, to wiadomo. Ale głupio było mi przewalić tyle złotówek na urządzenie do stylizacji włosów. W końcu suszarkę i lokówkę można kupić już za parę złotych, w czym niby ta dysonowa jest lepsza (odpowiedź jest prosta, we wszystkim :D ale o tym dalej) ? No i rozważałam ten zakup, 'przysypiałam się' z tą decyzją i generalnie nie potrafiłam zadecydować, czy biorę, czy nie. Zadecydował mój chłop, który mi to urządzono po prostu kupił i powiedział 'masz, bo widziałem, że chcesz'. No i mam. I cieszę się (i czesz się :P) bardzo! Airwrap to gadżet, bardzo drogi ale jednak fenomenalny. Już po pierwszym użyciu połączyło nas uczucie tak silne, że teraz, jakbym miała spakować jedną kosmetyczną zabawkę i zabrać ją ze sobą na bezludną wyspę, to było to to cudo właśnie. Bo bez wysiłku mogę nim wyczarować wszystko - mogę wysuszyć włosy, mogę je wyprostować, wymodelować, zakręcić... Wszystko mogę, no wszystko. I efekty są, jak dla mnie, oszałamiające, Najbardziej chyba lubię nasadkę, która jest szczotką prostująca. Genialnie prostuje włosy, zostawia gładką i lśniąca taflę. Lokówki to w ogóle słów brak - włosy faktycznie same się nawijają, loki są bardzo naturalne i pięknie wyglądają. Nie ma tu też ryzyka, że pasmo zostanie wciągnięte, lokówka się zatnie i co wtedy (been there, done that - lokówka automatyczna, pasmo przy samym czole -.-'). Do wyboru mamy końcówki nakręcające na lewo i na prawo, no bajka. Czy ta lokówka jest warta tych pieniędzy, które kosztuje? Trochę tak, bardziej nie. Jest pięknie wykonana, Dyson to też marka sama w sobie. Ale wciąż - to tylko suszarka? lokówka? z bajerami, nic poza tym. Owszem, pokochałam, ale sama bym jej nie kupiła. Gdyby kosztowała połowę mniej, to może. Ale w pełnej cenie? I tak podziwiam mojego starego, że bez mrugnięcia okiem wyłożył miliony monet na moją zachciewajkę. Nocusz. Podsumowując: jak się ma luźne 2k to w sumie czemu nie. Ale trzeba pamiętać, że to wciąż tylko lokówka - gadżeciarska, bezpieczna (zero poparzeń!) ale jednak lokówka. Mogę kochać, ale widzę wady, a cena jest jedyną wadą tego urządzenia ;)
  • 30 listopada 2020 o 19:48
    No cóż można powiedzieć... PETARDA
    Cudowne urządzenie. Mam je już od kilku miesięcy i na początku nie byłam aż tak przekonana ale koniec końców jestem zachwycona. Końcówki są bardzo fajne i łatwe w użyciu - łatwo wystylizować włosy na fale, loki, wyprostować, zwiększyć ich objętość i właściwie wszystko co się chce i to naprawdę działa. Sama końcówka do zwykłego suszenia jest bardzo fajna, szybko suszy. A największą zaletą, której nie ma w innych urządzeniach jest to, że ona rzeczywiście nie niszczy włosów - temperatura powietrza jest niższa niż w innych suszarkach, a pomimo tego suszy szybciej. Ostatnio właśnie używałam innej też dobrej suszarki dla porównania i miałam nagle takie „siano” na głowie jak kiedyś plus miałam wrażenie, że parzę skórę na głowie. W tym urządzeniu zupełnie czegoś takiego nie ma - jest delikatne dla włosów, a jednocześnie bardzo dobrze stylizuje. Kolejny atut to waga - ta suszarka jest leciutka i można kręcić loki, trzymać ją w górze i w ogóle się tego nie odczuwa. Dodatkowo sam jej ładny trochę kosmiczny wygląd jest zachęcający i całość kupujemy w bardzo ładnym brązowym pudełku, które nawet samo w sobie jest ozdobą jak stoi w łazience.
    Zalety:
    • dobrze stylizuje na wszystkie fryzury
    • nie niszczy włosów
    • nie poparzy skory głowy
    • pudełko
    • wygląd
    Wady:
    • cena - wiadomo, że kosztuje dużo