Yves Saint Laurent Teint Resist, Long Wear Foundation SPF 10 (Podkład ultratrwały SPF 10)

irrssin
    8 stycznia 2015 o 14:44
    ciągle wygrywa
    Używałam tego podkładu od dawna, zużyłam już sporo buteleczek. Nie byłam nim bezgranicznie zachwycona i ciągle szukałam swojego KWC, brałam próbki i testowałam. Jednak ciągle do niego wracałam, nie mogłam znaleźć nic lepszego. Bardzo podobała mi się konsystencja podkładu, pudrowy efekt, który pozostawiał na twarzy, w ogóle to, jak wyglądał na twarzy. Bardzo mi przypominał Perfection Lumiere Chanel. Brakowało mi jednak jeszcze trwałości, tego, żeby ten efekt utrzymywał się dłużej. Krycie jest średnie, czyli takie jakie mi najbardziej odpowiada. Już od dawna miałam problem z dostępnością tego podkładu, teraz go wycofują, więc będę musiała w końcu przerzucić się na coś innego, bo właśnie się skończył.. Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: między 7 a 10
  • 26 września 2014 o 16:02
    Bardzo dobry
    Jak czytam te poniższe recenzje to zastanawiam się czy wizażanki nie kupują tego podkładu w internecie albo dostają podróbki w topowych perfumeriach bo wierzyć mi się nie chce, że tak szkodzi. Plusy: *nie zapycha *nie wysusza *matuje *długo utrzymuje się na skórze *kryje ale ja używam do zmiany koloru twarzy *przebarwień u mnie brak *pachnie morsko, jakimiś algami *kolor nr 6 bardzo twarzowy *wydajny Minusy *przegrywa z perfection lumiere chanel nie daje twarzy gwiazdorskiego wyglądu jednak na latem zdradzam z nim chanel Nie wiem jak można winić podkład za suche skórki, albo retinol i sucha skóra albo phloretin, advenced night repair i hydra life i do 35 nie trzeba się bawić w retinol i to wysuszenie brrr Ludzie z trądzikiem po 25 muszą zdecydować albo trądzik i wysuszanie skóry, na suchej, tłustej odwodnionej każdy podkład wygląda tępo albo krem, który nie zapycha i jakieś lekkie złuszczanie. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 2x 30ml
  • 18 maja 2014 o 15:27
    nie warto sie kusic na logo
    Kupilam podklad na promocji,ale i tak dużo wydalam,normalnie kosztuje 199zl,a wizaż zaniża ceny bo nie edytuje opisów.Uzywałam go rowno pol roku,co trudno nazwac uzywaniem,bo stwierdzmy ze probowalam go długo.. Plusy: -opakowanie,bardzo eleganckie -pompka -dobrze dozuje podkład -piękny jasny kolor nr 1 dla porcelanowych odcieni -w miarę dobry skład -jest lekki,widac pracującą skórę,nie tworzy maski -wydajny Minusy: -cena 200zł -nie kryje,a producent obiecujesuper krycie -najgorsze w nim jest to że niemiłośiernie podkresla kazda sucha skorke,a ja nie zawsze je mam, on zawsze sie uczepi -brzydko wyglada na twarzy -nie utrzymuje sie dlugo -ma tepawą konsystencję,dobrze ze oil-free ale i tak jest okropna w aplikacji -podklad za ta kasa powinien być conajmniej dobry,mam tłustą skórę,wiedziałam co kupuje,w co inwestuję,a zawiodlam się maksymalnie,absolutnie nie wart swoich pieniędzy ostrzegałam! Używam tego produktu od: pol roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 9 maja 2014 o 22:17
    DROGI SZKODNIK
    Kupiłam podkład pod wpływem chwili w akcie desperacji- kiedy w tamtym roku moja skóra z normalnej/mieszanej przeistoczyła się w tłustą z niepochamowaną produkcją sebum :,-( Zwiódł mnie opis "lekki, beztłuszczowy, trwały" pomyślałam coś dla mnie. Zwiodło mnie też wyjątkowo ostre i rozjaśniające światło w D. Wybrałam kolor #2, jedynka była mocno różowa natomiast dwójka wydała mi się jaśniutkim żółtkiem. W domu owszem okazała się żółtkiem ale wcale nie takim jasnym i o wyraźnie ciepłym pomarańczowym tonie na mojej bladej chłodnej oliwkowej cerze. Za tą cenę (prawie 200 złociszy) spodziewałam się ładnego satynowego woalu, przyzwoitego krycia przy naturalnym wyglądzie i nieszkodzeniu skórze. Nie dostałam ani inteligentnego matu ani dobrego krycia. Do tego używany regularnie psuje skórę... Opakowanie bardzo ładne, nie przekombinowane i nie zaćpane napisami- czego nie cierpię :-P, prosta kanciasta buteleczka z matowego grubego szkła, korek złoty łatwy do czyszczenia, pompka odkręcana. Z samej pompki nie jestem zadowolona bo ciężko chodzi, czasem chcę wycisnąć jeszcze 1/3 pompki a leci mi cała. Mimo to podkład jest wydajny. Zapach delikatny posiada, jest według mnie jakiś irytujący ale na tyle delikatny i ulotny że nie przeszkadza. Jeśli chodzi o właściwości matujące nie jest źle, cera mniej błyszczy mi się po nim niż po innych podkładach i nie warzy się na skórze, wygląda też naturalnie- o ile mamy skórę w dobrej kondycji, mocno nawilżoną bo to nie jest podkład dla "sucharów" ;-P Podkład ma bardzo lekkie krycie, powiedziałabym że wręcz jedynie lekko zabarwia skórę :-/ trochę matuje, nie kryje czerwonych przebarwień, naczynek. Ujednolicenie jakie daje również mi się nie podoba. Skóra nie jest świetlista ani szczególnie wygładzona. Są dni że Teint Resist wygląda na mojej skórze bardzo ładnie, naturalnie, bez efektu wow ale przyzwoicie. Nic sie nie warzy, nie ściera. Niestety mimo że mam obecnie skórę normalną idącą w stronę tłustej po paru dniach stosowania dramatycznie odwadnia i jednocześnie "zapycha" ale myślę że te wypryski wiążą się z mocnym przesuszeniem bo nie są to podskórne gule a powierzchniowe krostki które po odpowiednim nawodnieniu cery znikają. Skład podkładu nie powala w sumie jest dość parszywy ale to nie pielęgnacyjny koreański krem bb a podkład typu long lasting. Utlenianie- delikatnie sie u mnie utlenia choć nie tak dramatycznie jak zdecydowana większość podkładów, może jakieś pół tonu. Odcienie nie dla ekstremalnie bladolicych, odcień #1 jest dośc jasny ale i różowy. #2 porównałabym do L\'oreal TM W1 choć nawet wydaje mi się trochę ciemniejsza od True match. Zdecydowanie nie mój kolor szczególnie przy cerze naczynkowej, zaczerwienionej tak ciepłe żółte a jednocześnie słabo kryjące podkłady dają efekt pomarańczy... YSL bardzo "lubi" osadzać sie na włoskach, włazić w pory-szczególnie u osób z dojrzałą skórę bo miałam okazję preztestować. Trzeba go dobrze wmasować(!) tak wmasować, zwykle podkłady albo wklepuję albo wciskam gąbeczką. W przypadku tego podkładu nakładanie gąbeczką dało opłakany efekt: smugi, nierównomierne nałożenie... Wierzę że TR może się komuś podobać/pasować ale nie wiem komu mogłabym go polecić. Na pewno nie osobom z cerą suchą, suche skórki są wykluczone- wiadomo że na takiej skórze mało co prezentuje sie dobrze ale są podkłady które w mniejszym stopniu to podkreślają. Osoby z ekstremalnie tłustą też mogą być niezadowolone bo aż tak trwały i matujący wcale nie jest na cerze na której olej można tłoczyć. Najlepiej by się sprawdził u osób z bardzo ładną skórą bez pryszczy/przebarwień, raczej normalną lekko przetłuszcającą się choć zaopatrzoną w zarąbisty nawilżający krem bo teint resist okrutnie przesusza już po niecałym tygodniu stosowania. Za taką cenę nie polecam. PLUSY: -ładne i eleganckie opakowanie -dość naturalnie wygląda -nie wpływa na przetłuszczanie skóry,lekko matuje -nie warzy się -nie włazi w zmarchy pod oczami bo szybko zastyga i nie migruje -nie ma problemu z rozprowadzeniem ale nie każda metoda nakładania sie sprawdzi MINUSY: -CENA CENA CENA- nieadekwatna do jakości -bardzo wysusza -może zapychać -niewielki wybór kolorów -liche krycie -nie z każdym kremem współpracuje przy nakładaniu, ba praktycznie każdy krem wpływa negatywnie na jego trwałość i może się wtedy jednak zwarzyć -lubi osadzać się na włoskach -wynajdzie każdą suchą skórkę -męczy skórę, po demakijażu jest zaczerwieniona, bez życia W tym przedziale cenowym na pewno są lepsze i mniej szkodzące podkłady, cery problematyczne, z niedosonałościami, suchymi skórkami omijać z daleka. Używam tego produktu od: 8 miesięcy z przerwami Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 lutego 2014 o 22:24
    super podkład
    Podkład jest idealny do mojego typu cery, mam skórę raczej mieszaną, podkład idealnie kryje wszelkie niedoskonałości, przy czym nie tworzy efektu maski na twarzy.. buzia wydaje się naturalna, po musnieciu różem kosci policzkowych jest efekt ;* polecam, nie zatyka porów, nie ściera się, zdecydowanie to mójj hit... miałam już wiele podkładów revlon astor ... itp myślę że jednak ten podkład nie ma sobie równych! bardzo wydajny! Używam tego produktu od: 1 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie