Rimmel Stay Matte Mousse Foundation (Podkład matujący w musie)

• 12 marca 2014 o 15:35
    za delikatny
    Mialam okazję testować ten podkład w wakacje, bo szukałam czegoś lżejszego dla mojej skóry i kosmetyczka poleciła mi właśnie ten podkład. Jednak po regularnym używaniu stwierdzam, że jest on zbyt lekki, za delikatny. Nie działał jak podkład, tylko jak krem. Krycie i matowanie bardzo słabe, nie pokrywał wszystkich nierówności cery. Jest wygodny w nakładaniu, bo jego konsystencja dobrze dopasowuje się twarzy, łatwo go rozprowadzić i w ciągu dnia jest prawie niewyczuwalny. Natomiast mimo tego musiałam ratować się pudrem, by zniwelować niedoskonałości skóry. Myślę, że podkład jest świetny dla osób, które mają delikatne buzie, bez problemów, trądzku, blizn itd. Dla mnie okazał się za słaby. Używam tego produktu od: maja 2013 Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe
  • 19 lutego 2014 o 1:59
    Nie był zły, ale nie wrócę do niego więcej.
    Używałam go bardzo dawno temu, jeszcze w liceum. Cena była trochę niższa. Był moim pierwszy podkładem, dlatego tak długo się go trzymałam, z perspektywy czasu widzę, że to był błąd. Plusy: -cena nie była wysoka -dobrze wtapia się w skórę -dobrze się rozprowadza -łatwo dostępny -opakowanie całkiem dobre -ładny zapach -skóra wygląda świeżo -konsystencja jest okej Minusy: -bardzo szybko się zmywał -uwydatnia skórki -wysusza twarz -mało odcieni -12 h nie działa, nie ma szans -nie pokrywa niedoskonałości, blizny czy pryszcze -pod koniec ciężko wydobyć produkt ze słoiczka Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 6, małe
  • 24 grudnia 2013 o 23:58
    Pół gwiazdki, bo nie można nie dać nic
    A wielka szkoda. Podkład-niepodkład, próba rozsmarowania go na twarzy zawsze kończy się fiaskiem, niezależnie od tego, ile miesięcy ćwiczysz. W związku z tym nie mogę ocenić sprawiedliwie poziomu zmatowienia twarzy po użyciu, chyba że po miejscach poznaczonych nierównomiernie beżową papką i po suchych skórkach. Lipa, Rimmelu, lipa.
  • 13 listopada 2013 o 13:26
    Okropność!!! Najgorszy produkt Rimmela i chyba najgorszy podkład!!!
    Jakiś czas temu miałam wielką nieprzyjemność używania tego "czegoś" bo nie można go nazwać podkładem... Oczywiście rzekomy podkład kupiłam w promocji w drogerii (odcień 100 ivory) Dziwią mnie opinie, że ten kosmetyk ma dobrą konsystencje - mój był wogle nie do rosmarowania... Na dodatek się klei, robi plamy na twarzy.. Nie mogę ocenić więcej cech czy trwałości czy matu, skoro nie da się go rozsmarować...(no chyba że użyje się od razu całego opakowania na raz). Jak ten podkład ma być wydajny, skoro się wogle nie rozsmarowuje?? Jak ma być trwały jak nie da się go nanieść na twarz bez nałożenia całego słoiczka i bez plam?? Bardzo lubię kosmetyki Rimmela w zasadzie wszystkie ale to to są wyrzucone pieniądze w błoto, po prostu skandal!!! Używam tego produktu od: jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: kilka użyć i użyźnia glebę na składowisku odpadów...
  • 12 października 2013 o 16:03
    przeciętny
    Ogólnie mam db z nim wspomnienia (wady i zalety równoważą się więc oceniam go na 3). Nie jest to najgorszy podkład z jakim miałam do czynienia, ale też nie jestem nim zachwycona. Raczej do niego nie wrócę bo lubie testować kosmetyki więc będe szukać czegoś innego. Jednak myślę,że poleciłabym go z czystym sumieniem przyjaciółce ;) +konsystencja musu +zapach +bardzo wydajny +db krycie +cena +dostępny w rossamnnie i allegro +/- matuje,ale na parę godz -trzeba uważać bo robi plamy :/ (ja go nakładam za pomocą silikonowych gąbeczek - nakładając go płaskim pędzlem do podkładu lub palcami robił zacieki,smugi,których nie dało się rozetrzeć) -łatwo można z nim przesadzić - efekt maski -opakowanie niby nie pozorny słoiczek ale pod koniec ciężko z niego cokolwiek wydostać -podkreśla suche skórki Używam tego produktu od: czerwiec 2013 do teraz Ilość zużytych opakowań: kończę 1 opakowanie