Vichy Dercos, Aminactif Filler (Serum wypełniające przeciw wypadaniu i łamaniu się włosów)

• 5 sierpnia 2011 o 0:19
    Dalej szukam tej najlepszej.
    Kupiłam ten produkt zachęcona recenzją z "Urody". Do tego kupiłam też ampułki Vichy DERCOS AMINEXIL , żeby stosować na zmianę , ale uznałam że najpierw zużyję spray a potem ampułki żeby wiedzieć co pomogło. Zalety: - łady zapach - nie lepi się - nie przetłuszcza włosów - końcówki przestały się rozdwajać - niewielka poprawa stanu grubości włosa - tak samo niewielka poprawa jeśli chodzi o wypadanie włosów ( może trzeba zużyć więcej butelek) - po wysuszeniu moje włosy były miękkie i błyszczące że aż żal mi je było lakierować wady: - aplikator ma taki rozrzut, że przelałam spray w inną butelkę bo zalewało wszystko dookoła - zalecanych 6 pompek na nasady to było za mało na moje włosy ( mam do ramion) a 6 na końcówki to za dużo ( jakoś nie rozplanowali tego). Używam tego produktu od: 3 miesięcy i już skończyłam Ilość zużytych opakowań: 1 butelka
  • 7 grudnia 2010 o 20:44
    Nie warto,
    Uwiedziona marką Vichy, która dla mnie jest synonimem dobrej jakości, a więc spełnionej obietnicy, kupiłam Aminactif. Nie działa. Daje tyle, co przeciętna odżywka. Plusy: - ładnie pachnie Minusy: - obciąża włosy (nieprawdą jest, że po spryskaniu włosów serum można je ułożyć dowolnie bez problemu); włosy są raczej ciężkie i jakiekolwiek modelowanie nie ma sensu, bo fryzura się nie trzyma - skleja włosy, a po całym dniu moga sprawiać wrażenie zwyczajnie przetłuszczonych - nadzwyczajnie drogi (jak na brak efektów, które obiecuje) Jednym słowem: reklama może wabić, ale zakup tego produktu za regularną cenę z apteki + brak efektów mogą wywołać silną frustrację. Po całym zużytym opakowaniu najchętniej ze złości rwałabym włosy z głowy - a to odwrotne do oczekiwanego efektu, bo podobno, zgodnie z obietnicą producenta, po kuracji powinnam mieć ich więcej:-) Wolne 100zł naprawdę lepiej wydać na coś innego. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 20 października 2010 o 12:59
    Nie polecam
    Kupiłam ten produkt w promocji za 104zł w Superfarmie razem z 200 ml szamponem tej samej serii. Za taką cenę spodziewałam się więcej... Podobny efekt daje jakikolwiek sporo tańszy produkt. Serum: wypadanie włosów minimalnie zmniejszone, ale w tym przypadku to żadna zasługa równie dobrze można kupić wzmacniającą odżywkę fructisa za 8 zł. Do tego po nałożeniu swędziała mnie trochę skóra głowy, co bardzo rzadko mi się zdarza. Szampon: obciąża włosy, trudno się rozczesują Może dlatego że w promocji dali mi oba produkty przeterminowane i dlatego nie działają? :P Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1
    Alegra
    21 czerwca 2010 o 13:21
    włosów jest więcej
    Kupiłam ten produkt, zaraz po tym jak obejrzałam reklamę w telewizji:) Ma on kilka minusów, które zaraz wymienię, jednakże nie da się zaprzeczyć, że włosów na grzebieniu i w garści po umyciu było znacznie mniej niż zwykle. minusy: - skleja i matowi włosy, jak dla mnie całkowicie odpada stosowanie go na mokre włosy chyba, że na noc, ja używałam na noc na suche włosy po cołodziennym "chodzeniu", rano je myłam - z "psikacza" wylatuje mnóstwo płynu, pierwszy raz opryskałam sobie całą twarz i lustro, teraz naciskam go tylko do połowy - nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie odżywiał włosy, ale może to dlatego, że stosowałam na suche i "brudne"? - niestety dość wysoka cena plusy: - działa! to przede wszystkim, włosy nie wypadają z taką siłą jak wcześniej - wydajny, wystarcza na ok. 2 miesięczną kurację - ładny zapach Spryskuję skórę głowy robiąc przedziałki od ucha do ucha, później tył głowy, następnie pryskam sobie raz płynem na opuszki palców, masuję skórę głowy wmasowując płyn. Psikam jeszcze raz na dłonie i wmasowuję płyn tym razem we włosy. Zapewniam, że daje dobre rezultaty. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1
  • 23 maja 2010 o 9:55
    pomyłka
    ZACZNE OD ZALET: ładny zapach WADY: drogi koszmernie skleja włosy ,przy rozczesywaniu wyrwalam chyba z polowe wlosy po nim matowe,sklejone,bez polysku wlosy jak wypadaly wypadaja dalej... Używam tego produktu od:3 tygodni Ilość zużytych opakowań:1