Avon Aromadisiac for Her EDT

ofca133
    13 kwietnia 2014 o 14:55
    Udana smakowitość
    Mam próbkę tego zapachu i muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona. Zapach jest ciepły, słodko-pikantno-gorzkawy, fajny na mrozy i słoty. Zaliczyłabym go raczej do kategorii gourmand. W Aromadisiac wyczuwam migdałowe ciasteczka doprawione anyżem i wanilią, pieprz, jakieś suche, gorzkie zioła, drzewo sandałowe, fasolkę tonka, trochę ambry, ciut imbiru i po odrobince aromatów kwiatu i owocu pomarańczy. Aromadisiac kojarzy mi się z dwoma zapachami: Emporio Armani Lei (She) – faktycznie ma sporo wspólnych składników oraz z perfumami Lolity Lempickiej o tej samej nazwie (głównie za sprawą anyżu, którego Aromadisiac nie ma w składzie, a który ja wyraźnie wyczuwam). Zapach Avonu przywołuje też we mnie jakieś bliżej nieokreślone skojarzenie z jakimiś męskimi perfumami, które kiedyś – być może raz w życiu i prawdopodobnie na jakimś obcym facecie w autobusie czy na ulicy – poczułam, bo nie kojarzy mi się z jakimś konkretnym mężczyzną. Podsumowując: fajny, ciepły, zimowo-świąteczny zapach, jak na Avon bardzo udany. Chyba nie wzgardziłabym flakonikiem. Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 20 marca 2014 o 23:44
    zmysłowy zapach
    PIERWSZE WRAŻENIE Wodę toaletową dostałam w prezencie - akurat tak się złożyło, że dość ciężki zapach używałam w środku gorącego lata. UŻYTKOWANIE Zapach przywodzi na myśl Armani Code. Bardzo ciepły, głęboki, mający "to coś". Wiele osób zwracało uwagę na ten zapach. Jeśli chodzi o trwałość to dość przeciętna, ale wystarczająca. OPINIA KOŃCOWA Polecam, ciekawy zapach za niewiele. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 20 września 2013 o 12:10
    o nieeee
    Hmmm, jest to zapach ostry i słodki jednocześnie, duszący, nie rozwija się wcale i jak dla mnie nie nadawał się nawet jako odświeżacz powietrza :( Postanowiłam podarować go mamie, która lubi ostre zapachy ale jej także nie przypadł do gustu. Podobnie jak i innym Wizażankom pachnie mi anyżem, ale jakimś takim dusznym jak w zadymionym pomieszczeniu. Mam wrażenie, że zapach jest jak zamknięty w szklanej bańce, niewyrażny jakiś i "ograniczony", jakby nie mógł się swobodnie rozprzestrzeniać. No i słaba trwałość, zresztą jak i inne avonowskie zapaszki. Ogólnie- - nie moja bajka. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 5 razy
  • 25 czerwca 2013 o 17:08
    Średni
    Faktycznie dośc udana kompozycja jak na Avon w słodkim i mało tandetnym wydaniu. Różowy pieprz wychodzi w tym zapachu niestety jako zapach męskiego, przepoconego ciała. Dla jednych pociągające, mnie jednak to przeszkadza. Jakie jeszcze mam skojarzenia z Aromadisiac? Anyżowe ciasteczka i nuta zaczerpnięta rodem z Lolity edp. Trwałośc - ok. godzinki. Projekcjia - bliskoskórna. Flakon - brzydki. Używam tego produktu od: wiosna 2013 Ilość zużytych opakowań: odlewka 2,5 ml
    Mellite
    21 lutego 2013 o 12:05
    Lubię od czasu do czasu
    Zapach jest słodki, trochę ciężkawy ale przypadł mi do gustu jako kosmetyk "od czasu do czasu". Na co dzień znudziłby mi się. Świetny na jakąś domówkę- nie wiem czemu mi się tak skojarzyło, może dlatego, że w tej swojej słodyczy wydaje się taki ciepły. Na ubraniach długo pachnie;) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 i w trakcie 2