Nici dentystyczne

Oral-B Pro Expert, Premium Floss Cool Mint Flavour Nić dentystyczna

AnaSky
    27 sierpnia 2022 o 0:36
    Nie zamienienię jej na żadną inną
    Najlepsza nić jakiej kiedykolwiek używałam. Odkąd ją odkryłam jakieś 1,5 roku temu nie sięgam już po żadną inną i zawsze mam przynajmniej 1 opakowanie w zapasie, żeby nie musieć kupować innej, kiedy tej akurat chwilowo nie ma w drogerii. Nić jest mocna i szeroka (przypomina trochę węższą taśmę korektora). Nie rozwarstwia się ani nie rwie, co często zdarzało mi się przy innych niciach znanych marek. Dokładnie czyści przestrzenie międzyzębowe i nie mam problemu w operowaniu nitką, mimo że mam dość ciasno ułożone zęby. Wisienką na torcie jest jej miętowy "smak", co czyni dbanie o zęby i higienę jamy ustnej wyjątkowo przyjemnym. Zostanie ze mną na zawsze ;)
    Zalety:
    • wytrzymała
    • szeroka
    • nie rozwarstwia się
    • nie rwie się
    • dokładnie czyści
    • ma przyjemny miętowy smak
  • 12 października 2021 o 12:30
    Dobra nić
    Do tej pory używaliśmy klasycznej wersji nici Oral-B. Ta kusi unikatowym opakowaniem. Nić jest płaska, dzięki czemu doskonale wchodzi w nawet najmniejsze szczeliny międzyzębowe. Niestety jej płaski kształt (ostry na końcach) często naruszał dziąsła i w konsekwencji prowadził do ich krwawienia. Trzeba z nią pracować bardzo delikatnie, aby ustrzec się podrażnień. Mężowi również nie podpasowała, zatem wracamy do klasyki gatunku.
    Zalety:
    • skuteczność
    • odświeżenie
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • trzeba uważać, bo ostro zakończona nić może naruszać dziąsła
  • 8 lipca 2021 o 19:02
    Nić dentystyczna
    Dbanie o zęby i jamę ustną jest dla mnie bardzo ważne i nie wyobrażam sobie dnia bez nitkowania, tym bardziej że mam raczej wąskie przestrzenie międzyzębowe. Od długiego czasu jestem wierna niciom z Oral B bo u mnie się po prostu sprawdzają. Dotychczas używałam tej najzwyklejszej, popularnej wersji, ale postanowiłam spróbować tej bardziej eksperckiej. OPAKOWANIE Nici zapakowane są w kwadratowy, srebrny, plastikowy pojemniczek, który bezproblemowo się otwiera, zaś samo otwarcie dobrze trzyma. Wewnątrz jest mini "nożyk" o który ucina się nić i jest on odpowiednio ostry tak żenie strzępi nici. WYGLĄD Nić jest biała, płaska, nieco szersza niż wersja zwykła, ale bezproblemowo wchodzi w szczeliny. Bardzo intensywnie pachnie miętą co uważam za ogromny olus bo bardzo przyjemnie odświeża. W sumie tą miętę czuję nawet przy zamkniętym opakowaniu. DZIAŁANIE Nic bardzo dobrze się sprawuje, jest solidnie wykonana i nie pęka, nie strzępi się, można spokojnie nią wynitkować wszystkie przestrzenie. Nić się nie urywa w trakcie korzystania co jest ważne bo nie ma ryzyka, że coś zostanie pomiędzy zębami. Nić ładnie oczysza szary, wymiata resztki jedzenia i pomaga zachować odpowiednią higienę oraz zapobiegać przebarwieniom. NIEPOŻĄDANE U mnie podczas korzystania nic się nie dzieje, nie podrażnia i nie rani dziąseł, nie zauważyłam negatywnego wpływu. WYDAJNOŚĆ Nić ma 25m więc spokojnie wystarczy na kilka miesięcy gdzie ja uzyw codziennie. CENA Kupiłam w promocji za nieco ponad 10 zł i jest to niska kwota bo produkt starcza ma dość długi czas.
  • 21 października 2020 o 16:35
    Mały pomocnik
    Nić dentystyczna to produkt , który mam zawsze w torebce, wiadomo w domu możemy kontrolować stan swoich zębów natomiast w pracy albo w innych miejscach już nie bardzo. Szare pudełeczko, w którym znajduje się biała taśma , w małym okienku widać w jako sposób jest nawinięta. Mamy też taki mały ząbek ( tak nazywam tą blaszkę która widać po prawej stronie) który odcina nam dowolną ilość nici. Jeśli chodzi o samą nić to : - ma miętowy posmak , fajna sprawa pozostawia miłe uczucie w ustach - nie rozwarstwia się - nie rwie się - łatwo wzywa się między zęby - doskonale czyści przestrzeń między zębową z jedzenia - pomaga zapobiegać zbieraniu się kamienia między zębami - jest łatwa w użyciu - mała więc można ją wszędzie że sobą zabrać - cena nie jest wysoka a taka mała paczuszka wystarcza mi na pół roku
  • 9 października 2020 o 20:20
    Śmieszek
    Niedawno ściągnięto mi stały aparat ortodontyczny. Już miałam wystawiać negatywną opinię tej nici z perspektywy osoby z aparatem, jednak przy użyciu na "normalnych" zębach sprawdza się świetnie ;). Nić zdecydowanie bardziej przypomina taśmę lub korektor w taśmie niż nić. Jest bardzo miękka, płaska, delikatna. Dzięki temu rzeczywiście nie rozwarstwia się i jest delikatna dla dziąseł, a dodatkowo dzięki cienkości wchodzi w każdą przestrzeń międzyzębową, bez potrzeby wciskania. Ma miętowy smak i pozostawia go w jamie ustnej. Z perspektywy osoby bez aparatu - świetna nić! Z perspektywy osoby z aparatem ortodontycznym - najgorsza, jaką stosowałam, mając aparat :). Zupełnie się nie nadaje do włożenia pod druty, jest na to zbyt miękka i delikatna oraz za szybko rozmięka.
    Zalety:
    • Miętowy smak
    • Nie rozwarstwia się
    • Cienka, dociera wszędzie
    • Nie podrażnia dziąseł
    Wady:
    • Najgorsza możliwa nić dla osób z aparatem ortodontycznym