Pollena-Malwa Szampon pokrzywowy do włosów normalnych i przetłuszczających się

• 24 kwietnia 2015 o 2:03
    Szampon za śmieszne pieniądze, który działa
    W skrócie - włosy cudem po jakimś czasie przestały wypadać, pozostają dłużej świeże, są sypkie, lekkie i miękkie. Działanie-cud za 4 zł. Na działanie trzeba trochę poczekać, efekty zaczęłam zauważać dopiero po 3-4 użyciu. Świetnie oczyszcza, pozostawia włosy lekkie i przyjemne w dotyku, jest efekt ,,skrzypienia", podczas mycia przestały wypadać. Zawsze musiałam myć włosy codziennie, od 2 miesięcy odstawiłam takie mycie i myję co 2 dni, czasem co 3. Po jakimś czasie mycia co któryś dzień zaczęłam używać szamponu Pollena. I się spisał - drugi dzień bez mycia i efekt jakbym użyła suchego szamponu - nie są płaskie, zero tłustych połysków. + przedłuża świeżość włosów + naprawdę włosy przestały wypadać podczas mycia + CENA + bardzo lubię zapach - baaaaardzo plącze włosy - jest zbyt wodnisty, często sam się wylewa przy otwarciu - wydajność, ale myślę że przy takiej cenie to się wszystko ładnie wyrównuje Myślę, że na dłuższą metę będzie najlepszy! :) Używam tego produktu od: 1 miesiąc niecały Ilość zużytych opakowań: 1 niecały
  • 18 stycznia 2014 o 22:12
    dobry
    Jestem posiadaczką mieszanych włosów. Za produkt zapłaciłam 3.30 zł za 300 ml. Używałam go codziennie. Kupiłam go w malej samoobsługowej hurtowni kosmetycznej. Szampon przyjemnie pachnie. Dobrze oczyszcza. Jest bardzo rzadki, dlatego też i niewydajny. Nie przesuszył mi włosów, nie zaszkodził. Ogólnie jest to jedno z najtańszych, dobrych myjadeł, choć nieopłacalnych, bo już za 4-5 zł można mieć dobry, gesty szampon. Polecam. Nie wiem, czy kupie go ponownie, bo jest bardzo rzadki. SKŁAD: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDE DEA, PEG-75 LANOLIN, ULTICA DIOICA EXTRACT, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, CITRIC ACID, METHYLISOTHIAZOLINONE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 42051. Używam tego produktu od: od ponad tygodnia Ilość zużytych opakowań: jedno zużyte do końca
    just_me
    18 sierpnia 2013 o 18:50
    ok
    PLUSY: Fajny, daje sobie radę z przetłuszczającymi włosami (chociaż jakichś spektakularnych efektów nie można się spodziewać). Pieni się, jest naturalny. MINUSY: Plącze włosy co mnie w nim wkurza i ten zapach zdecydowanie nie przypadł mi do gustu. ALe za tą cene to narpawde dobry produkt Polecam dla niezbyt wymagających włosów Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 listopada 2012 o 15:48
    Dobre, bo ziołowe
    Bardzo dobry szampon za śmieszne pieniądze. Ma świetny zapach - wyrazista pokrzywa, to się udało producentowi. Dobrze myje włosy przetłuszczające się - włosy są świeże, sypkie, pachnące, lśniące. Efekty są takie same, a nawet lepsze, jak w przypadku szamponów za 10 zł i więcej. Jedyny minus - strasznie plącze włosy. Mam po nim niesamowite kołtuny. Bez odżywki się nie obejdzie. Bardzo fajna odskocznia od "firmowych", niekiedy przereklamowanych szamponów z całą tablicą Mendelejewa w składzie. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: dużo
    werka89
    6 lipca 2012 o 10:56
    To jest prawdziwy szampon ziołowy. Tani i dobry :)
    Szampon Polleny malwy mnie nie zawiódł. Jest typowym szamponem. Moje włosy: Są puszące, niezdyscyplinowane, zniszczone, suche. Mam też wrażliwy skalp, Łojotokowe Zapalenie Skóry (przetłuszczanie się połączone z permanentnym łuszczeniem się). Moje włosy są zniszczone w wyniku wieloletniego farbowania. Chemicznego. Obecnie nie muszę tego robić, bo moje włosy mają dziwną tendencję do ciemnienia! Druga zaś sytuacja, „dzięki czemu to mam zniszczone to przygoda zwanej „trwała ondulacja” – fryzjerka spaliła mi włosy. Efekt tego wszystkiego - mam mega puszące się włosy – niezdyscyplinowane, cienkie, mocno przesuszone. Przy takim stanie skóry głowy i włosów lubię szampony dwojakiego rodzaju: 1. Barwa, Joanna, Farmona, Pollena Ewa Pollena Savona itd., – czyli klasyczne, ziołowe szampony bez udziwnień i obciążaczy. Ich używam do pierwszego mycia - by usunęły brud, zanieczyszczenia, środki do stylizacji. By pomogły oczyścić skalp. Kocham je za to, że myją, a nie nawilżają – szampon ma myć, a nie wyprawiać „cuda na kiju” – jak to jedna z recenzentek Polleny Ewy z serii „Potrójna moc ziół” z pokrzywą napisała „Szampon ma myć. Zdziwieni? A co może śpiewać i tańczyć?" - Idealny opis do tego, co ma robić szampon. Od nich nie wymagam – nawilżenia, łagodzenia. Bo to nie ich zadanie. 2. Delikatne – dziecięce. Te lubię użyć, jako drugie mycie, by załagodziły skalp – go ukoiły po mocnych ziołowych szamponach. Dlatego z świecą szukam szamponów bez dodatków na łagodnych pieniaczach – o działaniu łagodzącym – najlepiej z rumiankiem, panthenolem, ale bez obciążaczy – mile widziane te dziecięce, ale też ziołowe łagodzące, lecz bez zbędnych rzeczy. Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Peg-75 Lanolin, Utrica Dioica Extract, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Linalool, CI 42051. Skład jest typowy dla szamponu pierwszej kategorii Myjącego. Bez udziwnień. Na początku pieniacze. Potem ekstrakt w z pokrzywy – w miejscu gdzie powinien być, sól kuchenna, zapach i konserwanty. Bez zbędnych polimerów, „cudów wianków”. Mocno myje dzięki SLES. Nic złego, że szampon ma ten detergent. Nie prawdą jest jego złe działanie. Badania naukowców potwierdzają, że ten składnik nie szkodzi – wystarczy zerknąć do Kosmopedii czy tego typu miejsca. Jest to po prostu mocno myjący szampon. Zwykły. Opakowanie / konstystencja: Kolor ma fajny, a’la UFO. Zielony. Miła butelka, dobrze się wyciska, da się wszystko zużyć. Widać też ile jego jest, co jest kolejną dobrą rzeczą, bo widzę ile go mam za sobą. Otwór w butelce nie jest wielki, przez co nie leje się przez niego nie wiadomo ile. Konsystencja żelowa, nie przecieka przez palce. Działanie: Zużywalność w normie. Myje mocno, dobrze się pieni. Włosy się po nim plączą, ciężko rozczesują, ale to normalne. Porządnie oczyszcza. Są puszyste, miękkie, z objętością, nie wiszą smętnie. Są szorstkie, mocno wysuszone, ale dzięki temu czuję, że nie ma na nich nic, co jest dla nich niepotrzebne. Długo są świeże. Zmniejsza przetłuszczanie, co jest bardzo dla mnie pomocne przy ŁZS. Przy nim mogę myć włosy na drugi dzień na wieczór, gdzie normalnie muszę myć włosy codziennie. Nie hamuje jednak wypadania. A szkoda. Jest to klasyczny szampon dla osób z przetłuszczaniem się włosów, ŁZS. Pomoże na ten niewygodny problem. Dostępność / cena: Cena niska, zachęca do zakupu. Niestety dostępność jest słaba – ja go kupiłam w Oszołomie na Woli. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 pełne opakowanie Update: 14.10.2015 - niestety seria ziołowa szamponów Malwy nie jest już produkowana, a szkoda - obecnie mam w zapasach ostatnią butelkę.