Vichy LiftActiv Retinol HA Nuit (Krem do kompleksowej korekty przeciwzmarszczkowej na noc)

• 12 sierpnia 2015 o 13:44
    Lepszy jest na dzień
    Kupuję zawsze wersję dzienną i używam na noc. Cel - usunięcie bruzd na czole. Działa od ręki, posmaruję dwie noce i mam wypełnienie na jakiś czas. No to chyba tyle w temacie, produkt sie sprawdza, jest jak na te czoło wydajny i higieniczny. Minus to cena choć jak na kremy 35 to właśnie cena powinna być atutem ale mam ostatnio średnią sytuację fin :P Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: nie liczę
    gabri80
    22 kwietnia 2014 o 11:04
    nie warty swojej ceny
    mam 34 lata i niestety pojawilo mi sie juz sporo zmarszczek wlaszcza na czole,liczylam sie z tym e zadem krem nie zdola ich usunàc ale bynajmniej troche splycic i poprawic kondycje skòry.niestety ten krem nie radzi sobie kompletnie z mojà skòrà,poza tym jest troche tlusty rano w moja zona t swieci sie jak latarnia.z rekà na sercu moge stwierdzic ze o wiele lepszy jest juz nivea i o wiele tanszy,vichy juz wiele razy mie zawiòdl placimy niestety tylko za marke nie za jakosc. Używam tego produktu od: miesiaca Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 6 kwietnia 2013 o 7:25
    Super, ale po czasie...
    Na wstępie, dziwię się niektórym recenzjom. Gdzie producent napisał, że to krem nawilżający? Nie jest to także krem dla nastolatek. Nie rozumiem zatem obniżania oceny za słabe nawliżanie czy też efekty na skórze młodej, lub oniżanie oceny za tubkę, czy naparwdę potrzebujecie obszernej instrukcji do zwykłego kremu, a może filmiku instruktażowego?;-) Krem początkowo mnie zawiódł. Nie widziałam efektów, zostawiał też dość niefajny tłustawy film na twarzy. W międzyczasie używałam też innych porduktów, m.in. z Biochemi Urody. Od jakiegoś czasu kremu z Vichy używałam zamiennie z kremem przeciwzmarszczkowym z BU. I wtedy zauważyłam co dzieje się z moją cerą po obu kremach. Po kremie z Vichy skóra rano wygląda pięknie, jest rozjaśniona, napięta i ujędrniona, drobne zmiany zagojone, przebarwienia jakby jaśniejsze, zmarszczki (oczywiście te płytsze) wygładzone, skóra gęściejsza (to oczywiście efekty po dłuższm stosowaniu). A co mnie najmilej zaskoczyło, to zmniejszenie porów - to z czym walczyłam od dawna. I nie jest to efekt krótkotrwały. Ponadto skóra jest jakby wypełniona szczególnie w tych miejscach gdzie mam jakieś drobne blizny-dziurki po trądziku (to pewnie efekt spowodowany napięciem i ujędrnieniem). Takiego efektu nie widziałam po kremie z BU, a wręcz po dłuższym stosowaniu było odwrotnie. Od jakiegoś czasu całkowicie odstawiłam krem z BU i zachwycam się swoją skórą po Vichy. Dodam także, że mam cerę mieszaną z dużą skłonnością do zapychania, ten krem nie zapycha mojej cery, a wręcz podlecza wszelakie niespodzianki, zaskórniki itd. I jest to z pewnością zasługa tego kremu. Krem jest bardzo wydajny, używam go już trzeci miesiąc, niewielka ilość wystarcza na całą twarz (na szyje stosuję inny krem). Ma całkiem miłą i dość lekką konsystencję, jak na krem na noc, pachnie bardzo delikatnie i przyjemnie, skóra po jego zatosowaniu od razu robi się miła i ukojona. Co do tubki, cóż, Retinol jest bardzo niestabilny, po to jest ta tubka, aby zachować jego stabilność, do tego jest higiniczna. Można nauczyć się dozowania takich ilośći jakich się chce bez problemu - bez przesadyzmu, to tylko tubka z kremem a nie skomplikowany mechanizm. Początkowo, tak jak napisałam wcześniej, krem zostawiał dość tłustawą warstwę, ale rezygnacja z silnych śrdoków myjących i regularne peelingi, rozwiązały ten problem. Choć dla cer tłustych, może nasilać przetłuszczanie. Ogólnie polecam. Na pewno kupię ponownie, mam zamiar wypróbować też krem na dzień. Sięgnę jeszcze też z ciekawośći po Avane. Polecam także polować na jakieś promocje w SuperPharm, ja kupiłam go za 100 zł. 1 tubka wystarcza na 2-3 miesiące, więc opłaca się. Daję 4,5 gwiazdki, tylko dlatego, bo chcę wypróbować jeszcze inne kremy tego typu. Generalnie Vichy miło zoskoczył, choć ostatnio miałam przykre doświadczenia z niektórymi kosmetykami tej firmy. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 - wg ilości producenta
    spr
    28 marca 2013 o 21:25
    nic nadzwyczajnego
    nie dla mnie. wygodne opakowanie, higieniczne dozowanie. W miarę wydajny. Niestety słabo nawilża. nie zauważyłam zadnego korzystnego działania na cerę. Miejsca suche nadal przesuszone. troche więcej zaskórników niz zwykle ale nie spowodował wielkiego wysiewu wyprysków. Skóra po zastosowaniu była troche tłustawa, lepka i świecąca ale w końcu to krem na noc nie pod makijaż i gdyby był skuteczniejszy nie przeszkadzało by mi. Cena przesadzona w stosunku do efektów, nawet jeżeli porównam z prawie dwa razy droższym kremem Environ(50 ml które działa) Raczej na pewno do niego nie wrócę. Używam tego produktu od: jedno opakowanie Ilość zużytych opakowań: jak wyżej
  • 15 sierpnia 2012 o 12:30
    bardzo dobry
    Mimo bardzo krotkiego stosowania tego kremu jestem mile zaskoczona. Nakladanie na noc polaczone z zalecanym masazem naprawde splyca (minimalnie poki co) zmarszczki mimiczne i rozswietla cere. Nie podraznia, nie zapycha porow, troche za slabo nawilza, wiec zalecalabym stosowac rowniez dobre serum wspolgrajace z tym kremem. Nie jest najbardziej wydajny, ale przy regularnym stosowaniu moze byc calkiem skuteczny i wart swojej ceny. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego