Priscilla Presley Indian Summer EDT

• 29 sierpnia 2017 o 19:34
    Zapach z przed lat
    To kolejny zapach z czasów, jak byłam mała. Jakoś zapachy zapamiętuję dobrze, więcj i je pamiętam. Nawet pamiętam, gdzie je kupiłam. No ale zapach taki sobie, raczej dla kobiet dojrzałych i mało trwały. Poza tym czy one są jeszcze dostępne?
    • Flakon
    Mijanou
    30 grudnia 2013 o 19:36
    Zapach babiego lata
    Te perfumy darzę ogromnym sentymentem bo to moje pierwsze perfumy z \'wyższej\' półki. Dawno nie widziałam ich w perfumeriach w Polsce a szkoda. Zapach naprawdę kojarzy się ze spacerem po lesie pod koniec lata. Aromat kwiatów nie jest już tak upalnie duszny, przeciwnie, ich zapach niesiony jest rześkimi podmuchami wiatru wraz z pajęczymi nićmi i pierwszymi listkami opadającymi z drzew. Pachnie też trochę nostalgicznie mech pokryty kroplami rosy. Klimat na poły radosny, na poły już tęskny za latem, które powoli odchodzi i ustępuje miejsca jesieni. Perfumy nie czarują wielowymiarowością zapachu, ale mają tę ulotną duszę, wlaściwą dziełom kreatywnych perfumiarzy. Są jak "Amor i Psyche", zanim udoskonalił je Grenouille. Słowem: czegoś im brakuje ale to, co w nich jest wystarczy, by ten zapach polubić i uzywac z przyjemnością. Używam tego produktu od: kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: 1 flakon
    adau
    29 grudnia 2013 o 12:03
    zapach pełen tajemnic i zmysłowości, ciepła, romantyzmu. dla zakochanej kobiety! ;)
    Dla mnie te perfumy na zawsze pozostaną arcydziełem, choć pasjami używałam ich całe lata temu, ale wówczas byłam od nich całkowicie uzależniona. Nie miałam pokusy szukania zmian, tęsknoty za inną wonią. Ten zapach, przyznam, że raczej mocny, ma w sobie ogromny ładunek emocjonalny, kojarzy się z ciepłem, wielką romantyczną miłością, spotkaniem po długiej tęsknocie, bo ma w sobie jakąś tkliwość, wywołuje pełne szczęścia wzruszenie. Odwołuje się do długiego późnoletniego lub wczesnojesiennego spaceru wśród kwiatów, drzew, traw, drewnianymi mostami, dzikimi ścieżkami. Dla mnie ten zapach ma barwę żółtopomarańczową, bardzo ciepłą, rozświetloną popołudniowym, zachodzącym słońcem. Jest kwiatowy, ale nie typowo, z wieloma innymi nutami, romantyczny, niezwykle charakterystyczny. Uwielbiałam go też za to, że na mnie rozwijał się tak ślicznie, że wiele koleżanek pytało co to za zapach i natychmiast biegło go kupić. Niektóre potem narzekały, że cudowny, ale tak im się ze mną kojarzy, że czują się jakby mi zawinęły ubrania i w nich ukradkiem chodziły ;) Ale zdecydowana większość uwiedzionych chwaliła go sobie bardzo, nie kryjąc, że to dla nich zapach wieczorowy, bo intensywny (choć nie zmęczył mnie całymi latami, przetykałam go jedynie czasem chyba Miss Dior Cherie, jednak dużo mniej charakternym). Dziś "odnalazłam" flakonik IS, w którym na dnie jest jeszcze nieco perfum, psik i... ach! One się nigdy nie zestarzeją! Zapach, choć przechowywany w półeczce co najmniej 4 lata nie stracił nic ze swego uroku. A właśnie, bardzo ogoniaste i trwałe. PS Ach, gdyby dziś "celebryckie" perfumy tak pachniały! Hehe, samo porównywanie jest zabawne. Jak sobie przypomnę te wszystkie Rihanny i Lady Gagi to ech, pusty śmiech ogarnia. Dla mnie, dzieli je głęboka przepaść, jeśli chodzi o klasę, jakość, samą kompozycję zapachową, trwałość i zdolność wywoływania emocji. Dziś celebryci w sporym odsetku sygnują je zapewne wyłącznie z pobudek finansowych. Najwyraźniej Priscilli nikt nie odważył się zaproponować, by podpisała swoim nazwiskiem tandetę.
  • 6 września 2013 o 20:43
    Cudowny zapach
    Zapach cudowny, kojarzy mi się z pierwszymi jesiennymi wieczorami spędzanymi przy kominku;) Może odrobinę za słodki, ale i tak jestem w nim zakochana. Idealny dla wielbicielek frezji. Niestety aktualnie dostępny jednynie na aukacjach internetowych w cenie wgniatającej w siedzenie. Na Boże Narodzenie zrobiłam sobie prezent - 50ml za 400zł... Trochę mnie szarpnęło po kieszeni... Ostatnio zaryzykowałam kupno perfum robionych "na wzór" w sklepie Zapachowiec i jestem miło zaskoczona, bo zapach jest identyczny;) Używam tego produktu od: 10 lat Ilość zużytych opakowań: 6 pełnych (50ml)
  • 21 grudnia 2012 o 13:32
    Cudowne Babie Lato...
    Być może (nie, na pewno) mam do tego zapachu sentyment, bo był to pierwszy zapach, który, mając kilkanaście lat, samodzielnie i z pełną premedytacją zakupiłam w drogerii..tak, nawet nie w perfumerii, a w drogerii. Jaka szkoda, że od kilku lat już są niedostępne, poza może Allegro i Ebayem - tam za to każą sobie słono płacić za ten niegdyś zupełnie niedrogi zapach.. Zapach dla mnie cudowny - nie słodko-kwiatowy (których nie cierpię), ciepły, lekko drzewny, wczesno-jesienny - zapach kompatybilny ze swoją nazwą: babie lato..