Palette Color & Gloss, Farba Odcienie czerwone i brązowe

• 27 października 2013 o 14:24
    Szału nie ma
    Sceptycznie podchodziłam do Palette, usłyszałam kiedyś (farba cement przy ciemniejszych kolorach). Kupiłam ją (kilka odcieni) i mam mieszane uczucia. Na + - cena - dostępność - wybór odcieni - dobre krycie Na - - wydajność (przy włosach lekko za ramiona, farby było za mało, musiałam się nieźle natrudzić) - przy dekoloryzacji tęcza na głowie (dużo gorsza niż normalnie) - włosy nie wypadały ale łamały się + siano na głowie Używam tego produktu od: Ok rok Ilość zużytych opakowań: kilka opakowań
    lauris
    27 października 2013 o 14:00
    przeciętna ;)
    pamiętam jak dziś gdy rok temu w pierwszej połowie sierpnia przefarbowałam się na "wiśniowo" przy pomocy tej farby. dokładnie nie pamiętam, który to był odcień, aczkolwiek gdybym pewnie przeszukała Google to bym sobie przypomniała. pamiętam jednak, że gdy wróciłam do szkoły 1 września to po kolorze prawie nie było śladu...:) włosów jakoś bardzo mi nie zniszczyła ta farba, wygładziła trochę i włosy były dość sypkie :) największy minus - może to i moja wina, ale takie jedno opakowanie niezbyt dobrze mi je pokryło, a miałam wtedy włosy zaledwie do ramion. to była moja pierwsza przygoda z taką normalną, niby trwałą farbą i, i tak dobrze ją wspominam :D Używam tego produktu od: nie używam Ilość zużytych opakowań: jedno
    limot
    25 lipca 2013 o 12:46
    włosy bardzo wypadają :(
    Niestety u mnie wyszło fatalnie mimo dokładnego przestrzegania instrukcji :( -nie pokryła jednolicie mimo dokładnego nakładania -kolor zaraz po farbowaniu jest niezły,ale z każdym myciem robi się co raz gorzej -farba ta bardzo niszczy włosy, po użyciu są niesamowicie suche -wlosy byly szorstkie i splątane -włosy pachniały nieprzyjemnie długo po myciu -teraz są szorstkie, matowe mimo odżywek -słabo pokrywa pierwsze siwe włosy -bardzo barwi skórę -no i najgorsze: wypadają włosy i to bardzo :( Odradzam. Używam tego produktu od: cztery tygodnie temu Ilość zużytych opakowań: jedno
    ally5
    7 marca 2012 o 9:42
    dobry :)
    Włosy farbowałam prawie 2 tygodnie temu odcieniem 6-0 Karmelowe olśnienie. Kolor wyszedł taki jak na pudełku, (co zdarza się raczej rzadko), ale z ciepłym połyskiem, ponieważ był kładziony na rude włosy, farbowane henną, z szarym odrostem. Po paru myciach lekko zjaśniał. Zmywa się bardzo ładnie i równo. Wygląda bardzo naturalnie. Nawet po wielu myciach nie widać granicy "starych" odrostów. Farba w ogóle nie zniszczyła mi włosów, są wręcz gładsze i bardziej błyszczące niż przed (efekt nadal się utrzymuje) i uwaga! - po raz pierwszy nie wypadają mi włosy po farbowaniu. Jestem zadowolona i na pewno jeszcze do niej wrócę. Do tej pory chemiczne farby kojarzyły mi się bardzo źle (poza Joanną Naturia), ale ta jest niezwykle delikatna dla skory i włosów, a kolor jest dokładnie taki jak trzeba. Jedyny minusi za to, że farby jest mało i na włosy prawie do ramion leeeedwo starczyło jedno opakowanie (w trakcie nakładania bałam się że braknie)
    lea88
    13 listopada 2011 o 13:23
    bardzo dobre, ale zależy jaki odcień
    Kupiłam go po rozczarowaniu Castingiem, który spiera się po tygodniu, a kosztuje coraz drożej, dodatkowo likwidują wszystkie moje ukochane jego odcienie. Mój ukochany odcień to Smakowite Toffee. Niestety nie jest tak ciepły jak na opakowaniu, ale i tak jest fajnym ciepłym średnim brązem. Nie wychodzi ciemno, nie ma sztucznego koloru. Włosy ładnie się po nim rozczesują, mają blask, są równo i ładnie pokryte. Ostatnio zrobiłam nim włosy, które miały 3 kolorowe odrosty, pozostałe po różnych farbowaniach. Kolor ku mojemu zdziwieniu wyszedł jasny i jednolity! Jedyny minus to to, że spiera się dość szybko (choć i tak później niż Casting) i nie błyszczy tak jak Casting. Wypróbowałam też Karmelowe Lśnienie i niestety ten kolor jest okropny. Z karmelem nie ma kompletnie nic wspólnej i wyszedł mega ciemny, szaro-bury. Do tego jak na złość nie chciał się sprać. Oba kolory są z tej samej grupy odcieni, a ten wyszedł tak ciemno, że nie musiałam czekać z pół roku jak włosy znów się spiorą do jasnych. EDIT: Zużyłam Orzechową Pralinę, którą kupiłam w promocji za 8 zł 2 sztuki :). Kolor niestety nie jest aż tak rudy jak na opakowaniu. Wychodzi ciemny blond/jasny ciepły brąz. Refleksy są rudawe, ale głownie przy skórze. Przy czym generalnie włosy mam w większości naturalnego odcienia ciemny blond mysi (jedynie końcówki spierający się ciepły brąz). Wyszło ok, równo, włosy są ładne, układają się, nie są oklapnięte. Kolor jest na pewno bardziej twarzowy niż mój naturalny mysi. Cena produktu jest do tego bardzo zachęcająca do kupna, nie to co Casting. Włosy wcale nie są zniszczone.