Dax Cosmetics Chińskie Zioła, Błyskawiczna Maseczka na twarz, szyję i dekolt

• 14 listopada 2004 o 0:49
    moja ulubiona
    Dla cery normalnej i suchej w sam raz. Używam jej na noc i rano mam miękką, delikatną buzię;) Pięknie pachnie i jest tania. Jej minusem jest jej niedostępność (czasem pojawia się w saszetkach, w tubce jeszcze jej nie widziałam).
  • 3 sierpnia 2004 o 13:31
    sama nie wiem...
    Niestety to nie jest idelana maseczka dla mieszanej czy tłustej cery. Owszem może się sprawdzić w sytuacjach ekstremanych - przesuszenia czy łuszczenia skóry ale do codziennej pielęgnacji nie polecam. Fakt, że uratowała moja skóre na twarzy kilka razy po kwasach czy retunolu (St. Ives z retinolem dość mocno przeuszył mi skóre), nakładana na noc jak krem bez zmywania likwidowała te nieprzyjemne objawy ale jednoczesnie pojawiały się krostki i zaskórniki, których napewno wczesniej nie było. Jestem i na tak i na nie. Nie pasuje mi równiez jej zapach.
  • 29 czerwca 2004 o 13:14
    za ciężka
    Próbowałam przekonać się do tego kosmetyku ulegając namowom moich koleżanek. Nie wiem, czy to z powodu mojej tłustej cery, ale maseczka jest jak dla mnie nieco za ciężka i mam wrażenie, że potęguje łojotok - świecę się jakby nieco intensywniej po użytkowaniu tego kosmetyku niż po innych z góry przewidzianych dla tłustych cer. Ogólnie w trakcie używania wrażenie nawilżenia na bardzo dobrym poziomie, ale efekty potem nie do końca odpowiadają moim oczekiwaniom. Dlatego tylko ***
    Camilla
    29 czerwca 2004 o 12:18
    nie dla cery tłustej
    Miałam ją parę razy w jednorazowych saszetakch.Mimo, że jest na niej napisane, że również jest dla cery tłustej, to uważam, że jest ona dla niej za ciężka. Plusem jest to, że bardzo dobrze nawilża i wygładza, ale przy okazji zatyka pory, mimo że nie wsmarowuję jej tylko usuwam chusteczką higieniczną, a następnie przecieram twarz tonikiem. Parę razy wyskoczyły mi też po niej pryszcze. Konsystencje ma gęstą, dobrze się rozprowadza, łagodzi podrażnienia.Mimo to nie jest to maseczka dla mnie. Wolę bardziej tą z minerałami, przynajmniej nie mam po niej uczucia ciężkości na twarzy.
  • 16 maja 2004 o 10:39
    warto kupić
    Maseczka dobrze nawilża, skóra po jej zastosowaniu staje się miękka. Jest bardzo przyjemna w użyciu. Ma kremową konsystencję, dobrze się rozprowadza i ładnie pachnie. Orzeźwia i relaksuje moją skórę bo zwariowanym dniu. Jest bardzo wydajna, a cena nie jest wysoka. Naprawdę warto ją kupić.