Chanel Rouge Allure Laque (Szminka z piankowym aplikatorem)

Kini87
    26 sierpnia 2014 o 23:14
    Fajna
    Bardzo udany produkt do ust. Po pierwsze kolor, który wybrałam, jest super, taki różowaty róż;) Po drugie szminka jest dość trwała. Znaczy dla mnie ona jest bardziej takim gęstym błyszczykiem. I ogólnie jak na szminkę z połyskiem trzyma się nieźle. Nie wysusza ust, kolor można nakładać bez lusterka bo nigdzie nie migruje. Na szczęście się nie lepi pomimo, że jest gęstawa. Co do samego koloru to mogę powiedzieć, że ładnie go widać na ustach i nie jest transparentny. Opakowanie ładne i eleganckie, ciut ciężkie ale do przeżycia. Jedynie czepiam się ceny, bo uważam, że w tym przypadku płaci się trochę za markę. Mając porównanie do innych kosmetyków tego typu, szminka powinna kosztować max 110-120 zł a tym czasem cena to prawie 160 zł w Sephorze. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 31 maja 2013 o 20:51
    Bardzo trwała
    Mimo iż wolę używać tradycyjnych szminek niż tych w płynie, to w przypadku intensywnego koloru, aplikator jest absolutnie niezastąpiony. Dzięki niemu nakładanie szminki jest bezproblemowe, nawet gdy pod ręką zabraknie lusterka. Rouge Allure ładnie kryje, pozostawiając na ustach lekki połysk. Nie podkreśla suchych skórek. Jest bardzo trwała. Schodzi równomiernie. Miałam kolor 72 i 78 - klasyczną czerwień i fuksję. Obydwa jak najbardziej godne polecenia. Plus za śliczny i elegancki, jak w przypadku większości kosmetyków tej marki, zapach. Opakowanie małe i poręczne, zmieściło się nawet do torebki-pudełeczka na Sylwestra ;) Cena wysoka, ale wiadomo nie od dziś, że za markę się się płaci. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 18 kwietnia 2013 o 13:28
    połysk i kolor
    mam 3 kolory 73, 76 i 75, miałam też 78 ale oddałam mamie plusy: zgrabne eleganckie opakowanie duża wydajność piekny połysk nawilża i zmiękcza usta wygląda jak pomadka z błyszczykiem mozna stosować samodzielnie albo z pomadką czy tylko na konturówkę- jasne kolory tego nie wymagaja stosunkowo wysoka trwałość wygodny aplikator minus: cena moimi faworytami są kolor 76- delikatny róż- u mnie podkreśla naturalny kolor ust; i 75 krwista seksowna czerwień- zabójczy kolor, świetny do minimalistycznego eleganckiego makijażu :) kolor który oddałam mamie świetnie ozywia buzię i odejmuje lat- taki troszkę intensywniejszy róż, do tego mama jest bardzo zadowolona z konsystencji i formy aplikacji Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 3 w trakcie, 4 oddane mamie
  • 29 listopada 2012 o 20:52
    jak dobry błyszczyk z niższej półki
    Mam nr 77 Santal, który ładnie się prezentuje. Dobry na każdą okazję odcień brzoskwiniowo-łososiowy, taki satynowy. Niestety właściwości nie oceniam wysoko. Zachowuje się jak w miarę dobry bezdrobinkowy błyszczyk dolnopółkowy, np. Catrice. Gdyby był tańszy, to pewnie skusiłabym się na inne odcienie, ale w tej cenie - nie warto. Plusy: ładny odcień, nie klei się i nie wysusza. Do tego bardzo ładne opakowanie, klasyczne i skromne. Podstawowy minus: nie trzyma się długo, schodzi nierównomiernie, trzeba kontrolować sytuację, co jest niewygodne w moim przypadku. Do tego aplikacja wymaga uwagi. Aplikator nabiera za dużo produktu, przez co trzeba go wycierać o szyjkę opakowania, które się brudzi, co jest po prostu nieestetyczne. Przy użyciu "na szybko" nakłada się go za dużo, co daje tandetny efekt nadmiaru. Cóż, chciałam, to mam. Ogólnie nie jest wszak źle, ale za tę cenę spodziewałam się jednak czegoś lepszego. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Sho_
    7 maja 2012 o 23:59
    klasa jak zawsze!
    Gdy postanowiłam, że wreszcie "dojrzałam" do czerwieni na ustach, od razu wiedziałam,że wybór padnie na chanel. :) Plusy: Piękny zapach. Nie tak różany jak rouge coco, mniej oczywisty, nie umiem go opisać, ale kojarzy mi się z elegancją. :) Opakowanie. Śliczne, klasyczne, porządne - jak to chanel. Nie straszne mu upadki. Kolor. Dość chłodna, winno-malinowa głęboka czerwień. Zachwycająca. Mam wrażenie, że tak bardzo nie podkreśla żółtego koloru zębów. Również ślicznie wygląda odrobina naniesiona na usta i rozblendowana palcem. Dość trwała jak na czerwień. Po jedzeniu i piciu koniecznie trzeba poprawić, ale poza tym trzyma się bez zarzutu. Zwykle używam konturówki, ale i bez nieźle się trzyma i nie rozmazuje. Aplikator. Jedyna czerwień, którą jestem w stanie perfekcyjnie nałożyć lub poprawić bez używania pędzelka. Wydajna. Nie potrzeba dużo produktu do pokrycia ust, jedna warstwa wystarcz do uzyskania mocnego koloru. Jedna z niewielu, która nie wysusza moich ust. Minusy: Cena? Ja jednak uważam, że jest warta każdej złotówki. Nosząc ją czuję się jak dama - instant makeover :) Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: dalej 1