Christian Dior Capture Totale, One Essential (Serum pobudzające skórę)

• 8 lutego 2017 o 19:02
    Cudowne serum
    Serum one esential stosuje od bardzo dawna właśnie zakupiłam 3 opakowanie 50 ml co mogę o nim powiedzieć.... tylko jedno....REWELACJA jest to jeden z najlepszych kosmetyków mój numer jeden. Konsystencja, zapach, wydajność i oczywiście efekty to wszystko sprawia ze warto zainwestować w Dior
  • 9 marca 2015 o 11:26
    genialne
    Od wielu lat kieruję się wieloetapową pielęgnacją skóry. Przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie używania jedynie kremu dziennego czy nocnego, bez naznaczenia serum. Przebrnęłam przez różne produkty, które trafiały w moje oczekiwania bardziej lub mniej, ale ogólnie wybory były udane. Dior One Essential jest jednak idealne. Posiada wszystkie cechy, które powinno mieć serum. Konsystencja lekka, blyskawicznie wchłaniająca się w skóre, nieoklejająca, nie potęgująca błyszczenia. Nadaje się do stosowania na dzień, na noc, a także pod maseczki płachtowe sheet masks. Konsystencja nieobciąża skóry, daje uczucie lekkiego nawilżenia. Buzia po nałożeniu serum wygląda jak po jakimś dobrym zabiegu kondycjonującym. Uwielbiam ten moment pielęgnacji - zapach nienachalny, a jednocześnie bardzo luksusowy, dający odprężenie. Stosuję również pod oczy, nie szczypie, nie podrażnia. Serum ma w składzie witaminę C. Jeśli chodzi o opis producenta denerwują mnie takie brednie myśleniowe. Od kiedy z rozpadu toksyny mogą powstać nowe białka (Pod wpływem Perle de Longoza toksyny rozpadają się na aminokwasy gotowe do odtworzenia nowych białek, a komórki rozpoczynają proces odmładzania). Producent ma jednak szczęście, że produkt działa. 50 ml produktu wystaczyło mi na ok 3,5 ms regularnego, nieoszczędnego stosowania ( 2-3 x dziennie). Już mam zakupioną nową, dużą butelczkę, jednak zrobiłam krótką przerwę na inne serum ( ITS Skin VC). Po zużyciu, wrócę do Diora;) Używam tego produktu od: 3,5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 50 ml
  • 13 grudnia 2014 o 16:03
    Totalne nieporozumienie
    Serum Capture Totale dostałam w prezencie. Całe 50ml. Używałam dzielnie i cierpliwie przez trzy miesiące. Najpierw, w oczekiwaniu na spektakularne efekty codziennie, później, coraz to bardziej zniechęcona, raz na jakiś czas. W końcu, zniecierpliwiona, wywaliłam do kosza to co zostało. Ten produkt to jedno wielkie nieporozumienie. Jego działanie może polegać na efekcie placebo i masowaniu psychiki- w końcu do Dior, kosmetyk z najwyższej półki (i za najwyższą cenę), ekskluzywne opakowanie, piękny, luksusowy zapach i takie tam imponderabilia. Niestety, środki odpowiedzialne zapach są w składzie znacznie wyżej niż większość substancji, które mógłby pozytywnie podziałać na skórę. Lista składników niemiłosiernie długa, pełna środków zagęszczających, poślizgowych, kosmetyki 10, 15x tańsze mają znacznie lepsze składy, substancje które zawierają zaś mają działanie udowodnione przez badania naukowe nie zaś "dowodzone" przez obiecanki- cacanki rodem z reklam kremów L\'oreal. Dbam o moją skórę stosując witaminę C; kwasy oraz retinoidy na receptę. Oczywiście prócz tego nawilżam, koję i stosuję filtry przeciwsłoneczne na codzień. Dla Capture Totale odstawiłam większość mojej pielęgnacji i stan mojej skóry w perspektywie kilku tygodni lekko się pogorszył. Nie wiem jak byłoby dalej ponieważ zniechęcona, wróciłam do poprzedniego planu pielęgnacji, ze świetnym efektem. Nie zaobserwowałam żadnego efektu wow opisywanego w wielu recenzjach poprzedniczek. Serum nie zrobiło mi krzywdy, nie uczuliło, nie zapchało- ale czy tym mam być usatysfakcjonowana stosując kosmetyk za takie pieniądze? Jak dla mnie to gniot i kosmetyczna porażka wszechczasów. Rozczarowanym Diorem osobom, które nie chcą lub nie mogą stosować retinoidów na receptę serdecznie polecam Retises 0,5% Sesdermy. W porównaniu z Diorem taniocha a naprawdę działa pielęgnując i chroniąc przed przedwczesnym starzeniem się w szerokiej perspektywie czasowej. Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: jedno, niecałe
    ewamon
    10 sierpnia 2014 o 22:04
    Bardzo !
    Bardzo lubie to serum. Cera nabiera swiezosci i ladnego kolorytu, fajnie, ale ta cena... Jakis czas temu zaszalalam i kupilam cale opakowanie 50ml, wystarczylo mi na ok cztery miesiace, co mnie zdziwilo, wiec wydajnosc tez bardzo ok (nie stosowalam codzienne, ale prawie codziennie, tylko na dzien pod krem). Obecnie kupuje od czasu do czasu probki na ebayu i stosuje bardziej jako serum pod makijaz na \'wieksze wyjscie\' :) Używam tego produktu od: ok pol roku Ilość zużytych opakowań: jedno cale
  • 1 listopada 2013 o 13:16
    Jest nieźle, ale szału nie ma
    Kupiłam serum pod oczy zachęcona opinią Pana konsultanta z Sephory. Aktu tego dokonałam około 4 miesiące temu. Staram się być systematyczna i stosować serum codziennie wieczorem i prawie mi się to udaje. Tu następuje pierwsze zaskoczenie: wydajność. Serum nadal jest :) Co do efektów to w stosunku do tego co obiecuje producent efekt oceniłabym na połowiczny. Serum nieco wygładza skórę, daje przyjemny w dotyku efekt nawilżenia, nie zapycha porów, ładnie pachnie. Nie zauważyłam rozświetlenia czy też rozjaśnienia skóry, nie jestem w stanie ocenić czy "detoksykuje" moją skórę. Podsumowując: za tą cenę umiem znaleźć lepsze pozycje na rynku, ale w związku z tym że uwielbiam nowości kosmetyczne (te pielęgnacyjne) nie żałuję wydanych pieniędzy