Ziaja Ogórkowa, Krem nawilżający do cery normalnej, tłustej i mieszanej (nowa wersja)

• 30 grudnia 2015 o 21:28
    Dobry krem
    Mój słoiczek kupiłam dosyć dawno w miejskim sklepie Ziai. Był to pierwszy krem typowo nawilżający, którego miałam okazję używać. Według mnie jest świetny - ma fajne opakowanie, świeży i ładny zapach, szybko się wchłania i jest ( klasycznie dla produktów od Ziai ) bardzo wydajny, a co najważniejsze - działa. Spełnia obietnice producenta. Nawilża, lecz nie natłuszcza, więc lepiej sprawdza się w sezonie letnim ( teraz już mi nie wystarcza ). Uspokaja skórę i, wkomponowany w odpowiednią pielęgnację, zmniejsza liczbę zaskórników. Zauważyłam również, że delikatnie ujednolica koloryt cery, choć może być to efekt placebo - jestem młoda i moja twarz jest jeszcze gładka i bez przebarwień (: Podsumowując, krem ten nie wywoła upadłości konsumenckiej, a zadziała i nawilży. Oczywiście nie wywoła cudów i potrzeba tutaj systematyczności, ale używanie tak cudownie pachnącego produktu o miłej konsystencji nie jest żadnym dyskomfortem. Serdecznie polecam, głownie posiadaczom mieszanej cery. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 grudnia 2015 o 18:02
    jeden z najlepszych
    mam cerę mieszaną, krem doskonale nawilża, nie podrażnia, nie zapycha, nie matuje, ale to nie jest minus, idealnie współgra z moim podkładem. daje uczucie świeżości, pięknie pachnie, mało kosztuje, czego chcieć więcej :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 24 listopada 2015 o 14:19
    Świetny krem do cery mieszanej
    Idealny, lekki krem do cery mieszanej, a taką posiadam :) jako jedyny krem sprawdził się w 100 % a mam bardzo wymagającą skórę twarzy, inne kremy ( a wypróbowałam już wiele) działają i matują tylko na chwilę a do tego są za tłuste bardzo często podrażniają co kończy się okropnym pieczeniem całej twarzy. Krem bardzo ładnie pachnie i jest super wydajny, duże opakowanie starcza nawet na kilka miesięcy. plusy: + bardzo wydajny + cena + bardzo świeży zapach + działa w 100 % minusy: brak Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 6 listopada 2015 o 19:21
    Nie, nie i jeszcze raz nie
    Mam cerę mieszaną w kierunku do tłustej. Używałam tego kremu wcześniej parę razy, nic się nie działo, ładnie się wchłaniał. Potem przeszłam na zupełnie inne kremy które w połączeniu z tonikiem oczyściły mi skórę z większości wszystkiego co chciałam się pozbyć ze skóry twarzy. Mając prawie pełne opakowanie tego kremu ogórkowego, chcąc spróbować czy będzie działam może lepiej niż kremy też z Ziai, ale z serii z liśćmi manuka. Jakże się zawiodłam. Po nałożeniu przez moment było ok, potem zaczęło się piekło. Skóra zaczęła piec niemiłosiernie, zrobiły mi się czerwone plamy do rana (użyłam tego kremu na noc). Potem cały dzień dosłownie skóra mnie paliła. Pomyślałam, że to wina podkładu bo akurat tego samego dnia zaczęłam używać innego niż wcześniej. Jednakże podkład mnie nie podrażnił, ani nie zapchał. Tylko ten krem. Na mojej skórze, z którą walczyłam tyle czasu od nowa pojawiły się czerwone plamy, krostki, moja skóra zaczęła się o wiele bardziej świecić. Plusy: - brak Minusy: - podrażnia - zapycha - zostawia tłustą warstwę na twarzy Podsumowując, krem być może dla innych może dobrze działać jednak dla mojej skóry jest okropny. Otwarte opakowanie muszę albo wyrzucić albo wykorzystać inaczej. Używam tego produktu od: pół roku, z większymi przerwami Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 średniego
  • 3 października 2015 o 23:33
    A miało być tak pięknie...
    Przez całą zimę używałam półtłustego kremu ochronnego z filtrami, który był za ciężki dla mojej trądzikowej cery. Wraz z nadejściem wiosny kupiłam ogórasowy krem pod koniec marca na firmowym stoisku Ziaji. Na początku byłam nim zachwycona, ale później czasy zachwytów minęły: Na początku plusy: +nawilżona i zmatowiona skóra +nie podrażnia +tani +dostępność +nietestowany na zwierzętach +zawartość ekstraktu z ogórka oraz witamin +zapach Po miesiącu okazało się, że: -koszmarnie zapchał mi pory na nosie, policzkach i brodzie (pełno wągrów) -w ciepłe i gorące dni trudno się wchłaniał Używam tego produktu od: 1 kwietnia do sierpnia Ilość zużytych opakowań: jedno 100 ml, zużyte do połowy