Guerlain Parure Pearly White, Brightening Fluid Foundation SPF15 (Podkład rozjaśniający)

Loyd
    4 lipca 2014 o 0:31
    Parure extreme wymieszany 1:1 z parure Aqua
    Miałam szczęście używać tego podkładu przez pierwszą połowę roku 2013 na zmianę z Long Wearem z YSL chyba mniej go lubiłam. Podkład jest bardzo dobry, ma konsystencję lżejszą od przeciętnego Long Lastinga od Guerlain i nie zastga tak szybko ale podkreślał u mnie pory.... No i tu dyskusja w moim przypadku się kończy i po prostu się z takim podkładem żegnaj. Jest to jednak fajny produkt i ma poza tą jedną wadą same zalety. Ostatecznie nie każdy ma problem z widocznyniz porami twarzy lub raczej nie każdy ma na tym punkcie świra. Podkład trzymał się na mojej mieszanej w tamtym okresie cerze nawet do 11 h. Nie powodował zapychania( mam ogromną skłonność) Nie wysuszał. Do 6 h jego stan w zasadzie się nie zmieniał potem zaczynał pracować ze skórą i lekko się błyszczał ale nie był to drastyczny błysk. Ńie lubię pudrów ( poza meteorytami) i nie musiałam ich używać. Dobry kosmetyk i choć u mnie ppodkreślał pory i nie zawsze wyglądałam w nim dobrze to była to wina mojej pielęgnacji więc nie obniżam oceny :)) z Azji jednak ściągać go nie będę.
    Maja_72
    16 listopada 2013 o 17:38
    Uwielbiam!
    Jest to podkład, który zamówiłam przez Internet, sugerując się jedynie recenzjami, opisami i zdjęciami, które znalazłam w necie. Stało się tak, bo poszukiwanie idealnego odcienia i konsystencji podkładu w polskich drogeriach wywołało u mnie frustrację - żaden nie był odpowiedni do mojej jasnej cery z żółtym podtonem. Zamówiłam odcień Ambre Pale (31) i już przy pierwszej aplikacji odetchnęłam: przy pomocy palców rozprowadza się jak bajka, idealnie wtapia w skórę, nie robi smug. Innego sposobu aplikacji nie próbowałam ;). Kolor odpowiada moim potrzebom - żółty pigment ładnie wyrównuje koloryt, niweluje niewielkie zaczerwienienia, twarz nie odcina się od reszty ciała. Krycie określiłabym jako słabe do średniego (można nałożyć dwie warstwy, jeśli jest taka potrzeba), wykończenie jest satynowe, z lekkim blaskiem, który daje efekt wypoczętej buzi, co dla mnie jest nie do przecenienia. W czasie letnich upałów spisał się nieźle. Żeby wytrzymać te 8 godzin na mieszanej cerze, wymaga przypudrowania. Jeśli tego nie zrobię, sebum przebija po 2-3 godzinach. Nie powoduje to jednak "zjeżdżania" podkładu z twarzy, wystarczy przyłożyć bibułkę i mat wraca. Podkład nie zmienia odcienia, nie utlenia się. Zapach jest przyjemny (odbieram go jako kwiatowy :)), ale wyczuwalna jest alkoholowa nuta. I właśnie ze względu na zawartość alkoholu trzeba pod niego nakładać krem nawilżający, bo przy codziennym stosowaniu odrobinę wysusza. Dla mnie jest to na chwilę obecną podkład idealny. Aż żal mi go używać codziennie, bo co to będzie, gdy się skończy? ;) Używam tego produktu od: 5 m-cy Ilość zużytych opakowań: 1 (w trakcie)
  • 21 stycznia 2013 o 13:21
    Najlepszy, jaki miałam
    Jako posiadaczka bardzo jasnej cery, często mam problem ze znalezieniem odpowiedniego podkładu. Zdecydowałam się na przetestowanie Pearly White, bo został on stworzony z myślą o "bladolicych". Mam odcień 01, Beige Pale. Jest to najjaśniejszy kolor z gamy podkładu i choć nadal jest odrobinkę ciemniejszy od mojej skóry, to i tak odcień mi odpowiada. Jest neutralny, ani różowy, ani żółty. Pięknie dostosowuje się do koloru skóry. Jeśli chodzi o podkład sam w sobie, to jest naprawdę dobry. Cudnie pachnie! Ma bardzo miłą konsystencję, właściwie nakładając go, mam wrażenie jakbym smarowała twarz kremem. Nie zostawia plam ani smug. Bardzo łatwo się rozprowadza. Nie zasycha zbyt szybko, nie tworzy efektu maski, ale dość dobrze kryje i świetnie matuje - mimo że mam cerę mieszaną, to wcale się po nim nie świecę. Twarz wygląda po nim naprawdę bardzo naturalnie i choć wystarczy cieniutka warstwa, żeby koloryt skóry był ujednolicony, to jeśli chcemy osiągnąć bardzo dobre krycie (np. na wieczorne wyjście) możemy go nałożyć dość sporo, bo nawet wtedy nie wygląda sztucznie ani tandetnie. Odejmuję pół gwiazdki za to, że po podkładzie dla osób o jasnej skórze spodziewałam się odrobinę jaśniejszych odcieni. Poza tym faktycznie nie wszędzie można go dostać, ale dla chcącego nic trudnego. Jest jeszcze jeden malutki minusik - białe opakowanie jest naprawdę ładne i na początku wygląda elegancko, ale z czasem brudzi się podkładem i wygląda nieestetycznie. Ale to tylko gdybym miała się czepiać ;) Ogólnie podkład bardzo dobry, a jego aplikacja to czysta przyjemność. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 14 października 2012 o 10:33
    Najlepszy podkład, jaki używałam
    Jak wyżej, nie miałam nigdy lepszego podkładu. \\n \\n+ twarz wyglada jak na zdjęciu w Photoshopie, wspaniale rozświetla, kryje i wyrównuje koloryt. Nic dodać, nic ująć \\n \\n- wysoka cena, no ale płaci się za jakosć \\n- trudna dostępność, z tego co się orientuje nie można go kupić w Polsce ( ja kupowałam przez internet w Azji).
  • 10 lutego 2012 o 5:37
    photoshop z konsekwencjami
    Podkład ten kupiłam na Truskawie w odcieniu 01.Podpisuję się pod poniższymi recenzjami, ten podkład to arcydzieło!!! Ma jednak też niestety swoje minusy, ale o tym potem. Plusy: Podklad fantastycznie wtapia się w skórę, dając jednocześnie całkiem mocne krycie, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że jest to krycie na miarę Estee Lauder DW . W każdym razie u mnie pięknie radzi sobie z posłonecznymi piegami i lekkimi przebarwieniami. Jest przy tym lekki i naprawdę uszlachetnia cerę. Zmniejsza widoczność porów i nie wiem jak on to robi, ale daje efekt rozświetlonych policzków i zmatowionej strefy T!! Pięknie pachnie, jak wszystkie podkłady Guerlaina, buteleczka elegancka, dozuje odpowiednią ilość kosmetyku. Minusy: Mam skórę mieszaną w kierunku suchej i czasem zdaża mu się niestety lekko podkreślać suche skórki ( myślę że jest to niestety związane z zawartością alkoholu w składzie). W związku z tym nie mogę go używać codziennie, gdyż mam wrażenie , że wysusza moją skórę. Druga kwestia jest taka, że z niewiadomych dla mnie przyczyn, mimo że podkład był kupiony swieży i był dobrze przechowywany, po tygodniu od otwarcia pojawiły się w nim grudki, które są dość denerwujące, choć dają się rozetrzeć ( używam pędzla). Nie wiem z czym to jest związane i nie mam wrażenia , że ma to jakiś wpływ na jakość produktu, aczkolwiek trochę mnie ten fakt niepokoi... Mimo tych "wad" ( wiadomo, nie ma róży bez kolców) jest to bardzo dobry produkt upiększający i z pewnością kupię go ponownie. Polecam gorąco, szczególnie na wielkie wyjścia!!!