zalety:
+ estetyczne opakowanie
+ świeży zapach
+ dobrze się wchłania
+ diabelnie wydajny
wady:
- słabo nawilża
- zapycha strasznie!
- tworzy warstwę pod którą mam wrażenie, że mi twarz zaparowywuje od śodka (a jest to uczucie którego nie znoszę)
u mnie skończył jako krem do rąk, ale raczej zabezpieczający, bo nic dobrego im nie robi
Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 na wykończeniu
jak w tytule.krem z super składem i wiele od niego oczekiwałam ALE...
- zamiast nawilżać natłuszcza i to w taki sposób że mamy wrażenie że mamy na twarzy coś co trzeba szybko zmyć bo inaczej nie poradzimy sobie z ilościa syfków
- sama aplikacja to koszmar-krem maże się na biało i tu mamy dwie opcje A) masujemy aż do wchłonięcia B) czekamy aż skura go wchłonie(w tym wariancie skóra nie brdzo sobie radzi i pozostaje zmycie nadmiaru kremu bo zaczyna się on rolować jak guma przy prubie usunięcia dłonia)-KOSZMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- za te pieniądze to powinien byc krem miód malina
-nie pachnie ładnie a wszystko co pachnie nieładnie pachnie długotrwale:(
powiem tak: wykorzystałam jako balsam do ciała i tu było ok.do twarzy istna porażka chyba że ktoś ma cerę która wchłania jak gąbka każdą ilość kremu i jest zawsze spragniona-tu może się sprawdzic
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: pierwsze
Kupiłam ten krem z ciekawości i chęci przetestowania czegoś naturalnego, co nie będzie na ostatnim miejscu w składzie. Moje wrażenia są pozytywne, chociaż niestety krem mnie zapycha, więc muszę ograniczyć jego stosowanie do 1-2 dni w tygodniu. Jestem przekonana, że to Dicaprylyl Ether:(
Zapach
Intensywny i długo się utrzymuje. Jeśli komuś zapach przypadł do gustu, jak mnie, będzie zadowolony. Jeśli nie - to pech, bo jest wyczuwalny praktycznie przez cały dzień :) Zapach jak dla mnie przyjemny, cyprysowo-cytrynowy:)
Działanie
Krem nawilża, lekko natłuszcza, zostawia na twarzy film. Przy czym jest to film matowy :) czuć go na skórze, ale się nie świeci. Dzięki temu moja skóra przez cały dzień pod makijażem się nie przesusza, po jego zmyciu wygląda lepiej niż przy użyciu innych kremów. Ja nakładam jeszcze filtr+podkład+puder sypki. I twarz wygląda naturalnie.
Skóra jest lepiej nawodniona.
Wydajność
Krem jest bardzo wydajny. wystarczy większa kropla na całą twarz i jedna na szyję. Ładnie rozprowadza się na twarzy, nie zauważyłam smug, ani nic podobnego.
Konsystencja
Krem jest gęstszy niż kremy nawilżający i bardziej treściwy. Bardzo dobrze zabezpiecza skórę przed utratą wilgoci, ale przez to niestety może zapychać.
Dla cer wrażliwych
Krem jest idealny dla cer wrażliwych: nie podrażnia, otula, zmiękcza skórę. Polecam zarówno do cer mieszanych i suchych. W przypadku mieszanych-ostrożnie. Ale mnie 99% kremów zapycha, więc może nie należy się tym sugerować :)
Używam tego produktu od: misiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 40 ml
Początkowo stosowałam ten krem codziennie, ale zauważyłam drobne wypryski, więc dałam spokój, choć nie wiem czy ten krem zawinił.
Teraz używam 3 razy w tygodniu ze względu na to, że boję się, że mi zapcha pory, ale generalnie za nim nie przepadam.
Jego konsystencja i aplikacja jest okropna. Marze się niemiłosiernie. Najczęściej po prostu nakładam go na twarz, a raczej rozmazuje i tak zostawiam, bo jak widzę te białe smugi w trakcie rozprowadzania, to mi się odechciewa. Traktuję ten nektar prędzej jako maseczkę. Wchłania się szybko mimo wszystko. Zapach dość intensywny, troszkę irytujący, ale da się znieść.
Nawilża zadowalająco, lekko natłuszcza. Stosuję go najczęściej na noc.
Cena jest korzystna, często w promocji. Wydajny.
Używam tego produktu od: kilku tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
Po moich doświadczeniach z Culture Bio, bardzo trudno mnie zadowolić ale postanowiłam dać szansę temu nektarowi. Szybko i nieźle się wchłania, regeneruje skórę, dobra formuła na dzień bo nie tłusty ani nie lepki, chociaż wiem, że to zimą byłoby dla mnie zapewne raczej wadą niż zaletą. Jest paskudnie i okropnie niewydajny. Nie wiem co to ma oznaczać, bo zaczęłam go używać na początku września a w tej chwili została mi 1/4 tubki, co oznacza że starczył tylko na 1 miesiąc. Przez to również staje się zbyt drogi. Bardzo miło się zapowiadał ale to zdecydowanie odejmuje mu uroku.
...i przy okazji traci ode mnie jedną gwiazdkę ;)
Używam tego produktu od: 3 tygodni
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kosmetyk kupiłam po przeczytaniu pozytywnych opinii i dlatego, że chciałam dac mojej skórze odpocząc od chemii. Ale ona tego chyba nie chce :P Po pierwsze zapach, kojarzy mi sie z cytrusowym odswieżaczem w samochodzie, cieżko wierzyć ze cos bedzie koiło nasza cere skoro ma taki kwaśny drażniący zapach. Po drugie spodziewałam sie ze moja buzia po tym kremiku bedzie piekna a rankiem, po wieczornym nalozeniu kremu, miałam buzke taka jakby wymęczoną, ziemista na pewno nie promienna. Po trzecie okropnie sie blyszcze po tym kremie juz w polowie dnia (nie maluje się). Po za tym mam wrazenie, ze troszke mnie zapycha, bo porobiły mi sie zaskórniki na brodzie i czole po nim;> Niby nie czuje zeby buzia nie była nawilzona i kremik jest wydajny, za to daje dwie gwiazdki. Ale ogólnie, myśle ze warto dolożyć jeszcze troszke kaski i kupic lepszy krem:) Aha i jeszcze dziwi mnie ze te wszystkie cudowne skladniki ktore miały sie w nim znajdować nie są opisane na opakowaniu, tylko wszedzie olejek eteryczny z cyprysu, ja tam lubie sobie poczytac zachwalania producenta czego to nie ma kremik, to chyba placebo na mnie dziala wtedy:D Nie polecam! Pozdrawiam cieplutko wizażystki:)
Produkt kupiony w ciemno przy okazji zakupów w internetowej aptece, marka była mi totalnie nie znana teraz widzę że nawet w super pharm się stoisko pojawiło, jednak że jestem pozytywnie nastawiona do niej po przetestowaniu kremiku-nektaru i kilku próbek tej firmy ( dostałam gratis mini katalog próbek nektarów-kremów tej firmy)
*naprawdę fajnie nawilża i zmiękcza skórę
*trochę daje efekt takiej upiększonej cery- bardziej świeżej ? - albo efekt placebo tu zadziałał na mnie.
*nie zapycha nie uczula
*wydajny
*ładnie się wchłania nie jest tłuściochem
*dobry skład- naturalny
*przyjemny- na kolana mnie nie rzucił, ma pewne wady ale mino wszystko całkiem przyjemnie mi się go stosowało
*przy nałożeniu zbyt dużej ilość klei twarz
*nie nadaje się pod makijaż- wałkuje się
*dość wysoka cena ( jestem w szoku 84 zł ?! kupiłam za ok. 30-35 zł- aż sprawdzałam przed chwilą czy na pewno miałam pełnowymiarowe opakowanie 40 ml a nie jakieś mniejsze, więc warto poszukać wśród internetowych sprzedawców póki jeszcze marka jest mało znana i nie ma na nią bummm)
Używam tego produktu od: używałam przez kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno 40ml
Po latach poszukiwań trafiłam! Może nie ideał, bo jest to "tylko" krem nawilżający i wszystkich moich problemów nie rozwiązał, ale najważniejszy kosmetyk bez którego obyć się nie mogę.
- Naprawdę nawilża moją suchą, skłonną do podrażnień skórę. Zazwyczaj była ściągnięta już po kilku godzinach od aplikacji kremów, tym razem nie odczuwam żadnego dyskomfortu, zapominam o tym problemie
- Wydajny, wystarczy kropelka na buzię i dobrze się rozprowadza. Minus za opakowanie - za dużo kremu się wydostaje przez nakrętkę, więc mimo, że jest wydajny w użyciu, w dłoni zostaje mi go tyle, że wystarcza na szyję i dekolt
- Nie zawiera parabenów, na które jestem uczulona. Stąd jego silnie ziołowy zapach - naturalnym konserwantem są olejki roślinne i trzeba się z tym pogodzić. gdyby miał pachnieć inaczej, musieliby dodać syntetyk a tego nie chcemy!
- Nie wywołuje alergii!! Kocham ten krem za to, że nie mam po nim wysypki ani swędzenia.
nadal będę szukała kremu dla alergików, ale wiem, że w razie niepowodzenia mogę liczyć na sanoflore. Cena jak dla mnie trochę za wysoka, więc poluję na promocje (zdarzają się dosyć często).
Używam tego produktu od: ponad miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Na krem namowila mnie kolezanka. Do tej pory uzywalam zawsze Vichy Aqualia Thermale, pora jednak na zmiane. Z kremu jestem zadowolona, buzie mam po nim gladka jak pupa niemowlaka. Jest rzeczywiscie mega nawilzona i promienna. Krem w tej kwestii spelnia swoje zadanie znakomicie. Poza tym naprawde cieszy fakt, ze robie cos dobrego dla natury i nie wklepuje w twarz masy chemii.
Jedyne co mi nie odpowiada w tym kremie to konsystencja i zapach. Gdyby nie to mialby u mnie maksymalna ilosc gwiazdek. Krem pachnie bardzo intensywnie i ziolowo. Moze mi sie wydaje, alejako produkt bio powinien byc jednak bezzapachowy. Tak byloby przyjemniej. Nie jest to zapach odrazajacy, ale nie odpowiada mi. I teraz najawazniejsze: konsystencja. Gdy wycisniemy na reke, krem wydaje sie dosc gesty, smietankowy. Ja mam cere mieszana, swiece sie w strefie t, a policzki mam suche. I niestety ten krem pozostawia na skorze tlusty film i ciezko sie wchlania. Musze dobra chwile wklepywac,a kiedy sie juz wchlonie przez kilka minut pozostawia nieprzyjemne uczucie sciagniecia skory, jakby maski. Po chwili jednak to uczucie znika i pozostaje buzia gladka jak twarz niemowlaka.
Ziolowy zapach rowniez szybko sie ulatnia.
Z uwagi na dlugi czas wchlaniania nie nadaje sie pod makijaz, ja na szczescie na wiosne calkiem odstawilam podklady, wiec mi to nie przeszkadza. Dla osob o podobnych problemach jak ja radze stosowac go na noc, bo konsystencja jest naprawde bogata.
Ja ogolnie jestem zadowolona. Cenowo rowniez wypada ciekawie, bo 40ml kosztuje u mniej mniej niz 50zl. To tyle co Aqualia. Zdecydowanie bardziej komfortowo uzywa mi sie jednak kremu Sanoflore Energetyzujacego z Imbirem. Ten jednak rowniez jest godn uwagi. Osoby z sucha cera powinny byc mega zadowolone. Wydajnosc standardowa, starczyl na miesiac.
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Ogólnie rzecz biorąc nie jest źle.
+ Krem ma szalenie przyjemną konsystencję. Na dłoniach wydaję się "zbity", po nałożeniu na twarz przyjemnie się rozpływa ;)
+ Bardzo wydajny. Wystarczy naprawdę niewielka ilość
+ Ładnie pielęgnuje skórę, moja zdecydowanie jest bardziej nawilżona i odżywiona
- Na chwilę po nałożeniu i wchłonięciu krem strasznie spinał mi skórę. Po godzinie było ok, ale to uczucie po kilku minutach jest nieprzyjemne.
- ZAPACH. Paranoja. Dla mnie nie do wytrzymania. Krem zdecydowanie jest dla wielbicielek ostro cytrusowych zapachów.
Używam tego produktu od: 3 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1, 40 ml.
Z pewnością jest to kosmetyk warty uwagi.
Ma bardzo naturalny skład- fajnie jest nakładać na twarz krem wiedząc, że nie faszerujemy swoją skórę chemią.
Ma lekką konsystencję, taką śmietankową, ale niestety, nie wchłania się do matu. Kupiłam go z myślą o stosowaniu go na dzień, pod filtry, ale niestety, skóra się po nim świeci. A błysk po kremie + filtry, do cery mieszanej bardziej w kierunku tłustej, to nie jest dobre połączenie.
Używam go więc na noc, bo szkoda żeby stał na toaletce aż do przeterminowania i faktycznie, rano mam nawilżoną buzię, ale też bez szaleństw- magii nie ma, skóra jest lekko "wymiętolona", bardzo lekkie zmarszczki mimiczne nie są wygładzone, generalnie szału nie ma. A akurat noc jest takim czasem, kiedy lubię dać skórze wszystko, co najlepsze. Znam inne kremy na noc, które działają o wiele intensywniej i rano rzeczywiście mogę spojrzeć w lustro i powiedzieć "łał".
Polecam ten krem posiadaczkom cer bezproblemowych.
Używam tego produktu od: ok. 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1- 40ml
Najlepszy krem jaki dane mi było stosować. Bardzo dobre nawilża- skóra przez cały dzień zachowuje odpowiedni poziom wilgoci. Jest wydajny, w 100% naturalny. Nie zawiera żadnych parabenów, silikonów, olei mineralnych.... tylko skladniki pochodzenia roslinnego.....dzięki temu mam pewność, że nie pakuję w siebie chemii:) Z całego serca polecam ten krem:):)
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
idealnie wyważenie między nawilżaniem a matowieniem. daje super komfort skóry, nie za ciężki, nie za lekki, używam go zimą i nie jest za lekki. nie zapycha, cudnie pachnie. po dłuższym stosowaniu poprawia ogólną kondycję skóry, koloryt, stan porów. świeżutko pachnie, ma idealną konsystencję.
ogromnie wydajny, wystarczy odrobinka na całą buzię. świetnie się nadaje pod makijaż.
gorąco polecam, ale radzę najpierw przepróbkować, bo nie wszystkie produkty tej firmy mi pasują. albo zdecydowanie je lubię, albo nie. ale wydaje mi się, że to dobrze, bo znaczy, że produkty sie od siebie różnią i nie są tym samym tylko w innym opakowaniu....
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Krem Sanoflore jest dotychczas najlepszym jaki stosowałam. Porządnie nawilża, ale też nie zapycha czy nie powoduje świecenia w strefie T (mam cerę mieszaną i bardzo często inne kremy nawilżające to powodowały). Jest bardzo lekki, a zarazem daje mi poczucie dobrego nawilżenia. Prawdziwa ulga dla podrażnionej skóry! Poza tym zauważyłam, że odkąd go stosuje moja cera stała się bardziej promienna, wyrównał mi się jej koloryt.
Dodatkowo duży plus za wydajność - nie muszę nakładać go dużo, aby dobrze nawilżył twarz i szyję. Jedno opakowanie starczyło mi na 3 miesiące.
Polecam :)
Używam tego produktu od: 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
mam cerę mieszaną i wrażliwą. mam również mieszane odczucia co do tego kremu. niby nawilża, chociaż wydaje mi się że bardziej natłuszcza. nie podrażnia, ale również nie łagodzi. oczywiście doceniam to, że jest to produkt naturalny, ale jego działanie jak dla mnie jest niewystarczające.
zapach i konsystencja jest ok.
Używam tego produktu od: miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1
CERA JEST MEGA PROMIENNA!!! Wyglada zdrowo, nakladam go na noc bo wedlug mnie nie nadaje sie pod fluid czy puder. Rano cera lśni, jest wypoczeta, zdrowa.
Poza tym krem nie ma parabenow i jest z naturalnych skladnikow. Do tego spłycił mi zmarszczki, m.in. na czole, nie widac ich juz tak bardzo. Co prawda mam dopiero 26 lat i nie mowie o jakis glebokich zmarszczkach, ale z tymi co miałam krem dał sobie swietnie rade.
Używam tego produktu od: 1 m-c
Ilość zużytych opakowań: 1 i bedzie wiecej !!!!!
Jak dla mnie świetny krem, od razu po nałożeniu czuje się komfort nawilżonej skóry, niweluje uczucie ściągnięcia. Skóra gładka i miękka przez długi czas. U mnie sprawdził się w ekstremalnej sytuacji ponieważ zapobiegawczo stosuję duac(antybiotyk przeciwtrądzikowy) i mam bardzo wysuszoną cerę i niewiele kremów daje sobie radę. Po nałożeniu cera nie świeci się, a mam mieszaną więc jest to dla mnie bardzo ważne.
Minusem jest mała pojemność i cena ale nie odejmuję gwiazdek, bo na allegro można znaleźć go za 40zł.
Używam tego produktu od:5 miesięcy
Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1